A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kiskutyát adományozott Till Attila

2022. február 23., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Till Attilával indult el a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány adománygyűjtő akciója. Az ismert műsorvezető nemcsak nagykövetként segíti a kezdeményezést, de egy goldendoodle fajtájú, leendő terápiás kutyát, Rozit is a szervezetnek ajándékozott. Az alapítvány 14 terápiás kutyája több mint 200 embernek nyújt segítséget hetente. Az adományokat március 14-ig várják. A kampányhoz a Mol is csatlakozott. 

Közös adománygyűjtő akcióba kezdett Till Attila, népszerű televíziós műsorvezető, illetve a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány. A következő egy hónapban az önzetlen támogatók egyebek mellett terápiás- és segítőkutya-képzések, illetve továbbképzési lehetőségek költségeihez járulhatnak hozzá adományaikkal. Az alapítvány célja, hogy a kutyákkal együtt töltött idő maradandó élményeket, és így hosszú távú segítséget nyújtson a fogyatékossággal élő embereknek, hozzásegítve őket az integrációhoz, javítva az esélyegyenlőségüket, valamint a társadalmat is érzékenyítve az életük, illetve az általuk megélt nehézségek iránt.

 

Till Attila, az alapítvány nagyköveti feladatai mellett a goldendoodle fajtájú kiskutyát, Rozit, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájában adta át a TámUgatók Alapítványnak. Rozi több hónapos terápiáskutya-képzésen vesz majd részt, hogy aztán megkezdhesse segítői munkáját.

 

„Szeretünk segíteni, és a kutyák által még hatékonyabbak vagyunk. A közös munka velük azon túl, hogy segíti a terápiás folyamatokat, növeli az önbizalmat, empatikus készséget, türelemre és mások tiszteletére tanít, mi ezzel visszük előbbre a világot. Civil szervezetként viszont ahhoz, hogy ezt a munkát végezhessük, szükségünk van támogatókra, hogy ennek a küldetésnek ne legyenek anyagi akadályai. Nagyon hálásak vagyunk Tillának Roziért, és azért, hogy a kampány arcaként segíti az adománygyűjtésünket, és a MOL Magyarországnak a nagylelkű felajánlásért.” – mondta el Varga Viktória TámUgatók Alapítvány vezetője.

 

 

Horváth Viktória, a TámUgatók Alapítvány vezetője és Till Attila Rozi kutyával
Horváth Viktória, a TámUgatók Alapítvány vezetője és Till Attila Rozi kutyával

 

 

Az alapítvány támogatóihoz csatlakozik a MOL Magyarország is. A vállalat az első 500 adományozó felajánlását egyenként további háromezer forinttal egészíti ki, illetve aktív szerepet vállal az akciót népszerűsítő kampányban is.  

 

„A TámUgatók Alapítvány élményterápiás munkáját a korábbi években a MOL Gyermekgyógyító programja is segítette, most pedig nagy örömmel csatlakozunk azadománygyűjtő és figyelemfelhívó kampányukhoz. A MOL-nak mindig is szívügye volt a kutyák és az emberek közötti kapcsolat erősítése. Kutyabarát munkahely vagyunk, és szívesen látjuk a négylábú kedvenceket a MOL töltőállomásain is. Segítjük az elveszett kutyusok hazajutását: töltőállomásainkon tavasztól 150-re növeljük az ingyenes chip-leolvasók számát. Mindenkit arra bíztatunk, hogy támogassa az Alapítvány terápiás munkáját, akár kis összeggel is, hiszen az első 500 felajánlást egyenként háromezer forinttal kiegészítjük” – mondta el Bakos Piroska, a MOL Magyarország szóvivője.     

 

A TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány 2020 elején azzal a céllal alakult, hogy speciálisan képzett kutyákkal támogassa a különböző nehézségekkel küzdő emberek életét: legyen szó látás-, hallás- vagy mozgássérült gyerekek és felnőttek folyamatos segítéséről, rohamjelző kutyák kiképzéséről, vagy akár egy óvodás csoport számára tartott, fejlesztő célú kutyás terápiás foglalkozásról.  Az Alapítvány szakemberei emellett intézményeket is látogatnak 14 terápiás kutyával, hospice osztályon, gyermekrehabilitációs intézetben, pszichiátrián, családsegítő intézményben és különböző fejlesztőházakban segítenek. Minden szakember önkéntesként dolgozik azon, hogy a kutyák betölthessék azt a szerepet, amelyre hivatottak: szebbé tegyék az emberek életét és segítséget nyújtsanak ott, ahol szükség van rájuk.

 

A pénzadományokat március 14-ig ajánlhatják fel a segítő szándékú érdeklődők az alapítvány honlapján.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában Négylábú tanársegédek segítik a gyerekeket a tanulásban egy debreceni iskolában
Különleges tanársegédek vesznek részt egy debreceni iskola matematika és testnevelés óráin: a kutyák segítik a gyerekeket a tanulásban, koncentrációban és motivációt adnak a tanórán.

Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek Guinness-rekorder kutyák - Elképesztő méretek
Kicsi, nagy, hosszú, rövid... Sokféle méretben és formában találkozhatunk az ember legjobb barátjával, a kutyával. Különlegességüknek hála azonban jónéhányan kitűnnek társaik közül. Ismerjétek meg a négylábú rekordereket!

Hazai összefogás a terápiás kutyákért Hazai összefogás a terápiás kutyákért
Magyarország legismertebb énekesei, paralimpikon, színész, digitális tartalomkészítő, és a magyar gasztro szcéna meghatározó szereplői fogtak össze a Kutyával az Emberért Alapítvány megsegítésére.

Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért Az állatok védelmével is tehetünk a lelki egyensúlyért
A felelős állattartásra nevelésre, az állatvédők áldozatos munkájára hívja fel a figyelmet a Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány, amely 2020 nyarán került bejegyzésre. Az alapítvány célja egy olyan ifjúsági centrum megnyitása, ahol gyerekeknek/fiataloknak állat-asszisztált foglalkozásokkal segítik a tanulásban, a lelki kiegyensúlyozottság elérését.

Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni Segítséget kérnek a terápiás kutyások: súlyos fogyatékossággal élő gyerekeknek szeretnének nyári tábort szervezni
Fantasztikus munkát végeznek nap, mint nap önzetlenül: sérült, fogyatékossággal élő, vagy épp pszichés fejlődési zavarral küzdő gyerekeknek személyiségüket, képességeiket fejleszteni. A tanító-, fejlesztő csapatban nem csak kétlábúak dolgoznak: a segítség négy lábon is érkezik! Most pedig ők, a terápiás kutyák és vezetőik kérik a mi segítségünket: egy olyan pályázaton indultak, aminek segítségével súlyosan halmozottan fogyatékossággal élő gyerekek számára szervezhetnének nyári tábort, felejthetetlen élményekkel gazdagítva a gyerekek nyári szünetét.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért szeretik a kutyák a macskakakit? Hírek - Címlapon
Miért szeretik a kutyák a macskakakit?
"Hazavihetem?" - Egy kölyökre bukkant az erdőben a dalmata, és úgy döntött, megtartja Hírek - Címlapon
"Hazavihetem?" - Egy kölyökre bukkant az erdőben a dalmata, és úgy döntött, megtartja