A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Hazavihetem?" - Egy kölyökre bukkant az erdőben a dalmata, és úgy döntött, megtartja

2022. február 22., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egy sovány kiskutya kuporgott az ágak között. Halk vakkantással kérte, hogy segítsenek rajta...Varázslatos élményt nyújthat egy kellemes séta a kedvencünkkel a természetben. Felfrissít, kikapcsol, és feltöltődve térhetünk haza, ahol a jól megérdemelt pihenés vár. Ám a sors olykor váratlan helyzeteket teremt, mint ahogy Thiago, a dalmata és gazdája esetében is történt.

 

Puerto Rico-i otthonuk közelében indultak sétára, azt viszont még álmukban sem gondolták volna, hogy a hazautat már hármasban teszik meg. Ahogy az úton haladtak, a kíváncsi kutyus szimatát egyszer csak teljesen magával ragadta valami. Valami, amiben az erdőben lapult, és lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni:

 

@reycaquias #dalmata ♬ sonido original - Rey

 

„Letért az útról, és hiába hívtam, nem reagált. Ekkor hallottam meg egy vakkantást, nagyon-nagyon halkan. Közelebb mentem, és egy csöpp kiskutya bújt meg az ágasbogas rengetegben. Rettentően meg volt ijedve” - emlékezett vissza a meglepő találkozásra Rey Caquias.

 

Előző gazdáit nem érdekelte, mi lesz a kiskutyával, egyszerűen kitették az erdőben. Annyira sovány volt, hogy egyedül, segítség nélkül nem sokáig húzhatta volna odakint. Szerencséjére a dalmata rábukkant, és természetesen gazdija is a kicsi segítségére sietett. Elhatározta, hogy hazaviszi, és otthont keres neki.

 

Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Fotó: thedodo.com

 

Megtalálója, Thiago folyton rajta tartotta a szemét, mintha tudta volna, milyen sokat jelent ez a magányos kölyöknek. A gondos ápolásnak hála néhány nap alatt megerősödött, és megmentői megismerhették a játékos kis virgoncot:

 

„Nagyon megszerettem” - vallotta be a férfi. És úgy tűnik, Thiago is: „Remekül kijönnek egymással”. 

 

Olyannyira a szívükhöz nőtt az erdőben talált apróság, hogy a dalmata és gazdája egyet értett abban: megtartják. Nemcsak az életét mentették meg, de otthonnal és családdal is megajándékozták.

 

A dalmata nagyon szereti kis barátját
A dalmata nagyon szereti kis barátját
Fotó: thedodo.com

 

Elmondhatatlanul hálás vagyok neki. Thiago roppant figyelmes, kedves kutya. Ha ő nem talált volna rá a kölyökre, bizonyára ma nem lenne velünk. Örömmel tölt el, hogy így alakultak a dolgok, és nagyon büszke vagyok rá” - áradozott pöttyös kedvencéről az immáron kétszeres, boldog gazdi.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Rey Caquias

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Milliókat érő kincset szagolt ki egy kölyökkutya élete első sétáján Milliókat érő kincset szagolt ki egy kölyökkutya élete első sétáján
Csak egy cuki kölyök... Vagy mégsem? Ollie, az olasz vízikutya szuperszimata ugyanis tényleg aranyat ér!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiskutyát adományozott Till Attila Hírek - Címlapon
Kiskutyát adományozott Till Attila
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál