A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Hazavihetem?" - Egy kölyökre bukkant az erdőben a dalmata, és úgy döntött, megtartja

2022. február 22., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egy sovány kiskutya kuporgott az ágak között. Halk vakkantással kérte, hogy segítsenek rajta...Varázslatos élményt nyújthat egy kellemes séta a kedvencünkkel a természetben. Felfrissít, kikapcsol, és feltöltődve térhetünk haza, ahol a jól megérdemelt pihenés vár. Ám a sors olykor váratlan helyzeteket teremt, mint ahogy Thiago, a dalmata és gazdája esetében is történt.

 

Puerto Rico-i otthonuk közelében indultak sétára, azt viszont még álmukban sem gondolták volna, hogy a hazautat már hármasban teszik meg. Ahogy az úton haladtak, a kíváncsi kutyus szimatát egyszer csak teljesen magával ragadta valami. Valami, amiben az erdőben lapult, és lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni:

 

@reycaquias #dalmata ♬ sonido original - Rey

 

„Letért az útról, és hiába hívtam, nem reagált. Ekkor hallottam meg egy vakkantást, nagyon-nagyon halkan. Közelebb mentem, és egy csöpp kiskutya bújt meg az ágasbogas rengetegben. Rettentően meg volt ijedve” - emlékezett vissza a meglepő találkozásra Rey Caquias.

 

Előző gazdáit nem érdekelte, mi lesz a kiskutyával, egyszerűen kitették az erdőben. Annyira sovány volt, hogy egyedül, segítség nélkül nem sokáig húzhatta volna odakint. Szerencséjére a dalmata rábukkant, és természetesen gazdija is a kicsi segítségére sietett. Elhatározta, hogy hazaviszi, és otthont keres neki.

 

Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Fotó: thedodo.com

 

Megtalálója, Thiago folyton rajta tartotta a szemét, mintha tudta volna, milyen sokat jelent ez a magányos kölyöknek. A gondos ápolásnak hála néhány nap alatt megerősödött, és megmentői megismerhették a játékos kis virgoncot:

 

„Nagyon megszerettem” - vallotta be a férfi. És úgy tűnik, Thiago is: „Remekül kijönnek egymással”. 

 

Olyannyira a szívükhöz nőtt az erdőben talált apróság, hogy a dalmata és gazdája egyet értett abban: megtartják. Nemcsak az életét mentették meg, de otthonnal és családdal is megajándékozták.

 

A dalmata nagyon szereti kis barátját
A dalmata nagyon szereti kis barátját
Fotó: thedodo.com

 

Elmondhatatlanul hálás vagyok neki. Thiago roppant figyelmes, kedves kutya. Ha ő nem talált volna rá a kölyökre, bizonyára ma nem lenne velünk. Örömmel tölt el, hogy így alakultak a dolgok, és nagyon büszke vagyok rá” - áradozott pöttyös kedvencéről az immáron kétszeres, boldog gazdi.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Rey Caquias

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják! Ilyen szuper iskolabusszal járnak kirándulni a kutyák - és mind imádják!
Lelkesen figyelgetnek ki az ablakon, és izgatottan várják, aznap vajon milyen csodás helyre látogatnak el.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiskutyát adományozott Till Attila Hírek - Címlapon
Kiskutyát adományozott Till Attila
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál