A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Hazavihetem?" - Egy kölyökre bukkant az erdőben a dalmata, és úgy döntött, megtartja

2022. február 22., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Egy sovány kiskutya kuporgott az ágak között. Halk vakkantással kérte, hogy segítsenek rajta...Varázslatos élményt nyújthat egy kellemes séta a kedvencünkkel a természetben. Felfrissít, kikapcsol, és feltöltődve térhetünk haza, ahol a jól megérdemelt pihenés vár. Ám a sors olykor váratlan helyzeteket teremt, mint ahogy Thiago, a dalmata és gazdája esetében is történt.

 

Puerto Rico-i otthonuk közelében indultak sétára, azt viszont még álmukban sem gondolták volna, hogy a hazautat már hármasban teszik meg. Ahogy az úton haladtak, a kíváncsi kutyus szimatát egyszer csak teljesen magával ragadta valami. Valami, amiben az erdőben lapult, és lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni:

 

@reycaquias #dalmata ♬ sonido original - Rey

 

„Letért az útról, és hiába hívtam, nem reagált. Ekkor hallottam meg egy vakkantást, nagyon-nagyon halkan. Közelebb mentem, és egy csöpp kiskutya bújt meg az ágasbogas rengetegben. Rettentően meg volt ijedve” - emlékezett vissza a meglepő találkozásra Rey Caquias.

 

Előző gazdáit nem érdekelte, mi lesz a kiskutyával, egyszerűen kitették az erdőben. Annyira sovány volt, hogy egyedül, segítség nélkül nem sokáig húzhatta volna odakint. Szerencséjére a dalmata rábukkant, és természetesen gazdija is a kicsi segítségére sietett. Elhatározta, hogy hazaviszi, és otthont keres neki.

 

Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Az erdőben hagyták magára a kölyköt
Fotó: thedodo.com

 

Megtalálója, Thiago folyton rajta tartotta a szemét, mintha tudta volna, milyen sokat jelent ez a magányos kölyöknek. A gondos ápolásnak hála néhány nap alatt megerősödött, és megmentői megismerhették a játékos kis virgoncot:

 

„Nagyon megszerettem” - vallotta be a férfi. És úgy tűnik, Thiago is: „Remekül kijönnek egymással”. 

 

Olyannyira a szívükhöz nőtt az erdőben talált apróság, hogy a dalmata és gazdája egyet értett abban: megtartják. Nemcsak az életét mentették meg, de otthonnal és családdal is megajándékozták.

 

A dalmata nagyon szereti kis barátját
A dalmata nagyon szereti kis barátját
Fotó: thedodo.com

 

Elmondhatatlanul hálás vagyok neki. Thiago roppant figyelmes, kedves kutya. Ha ő nem talált volna rá a kölyökre, bizonyára ma nem lenne velünk. Örömmel tölt el, hogy így alakultak a dolgok, és nagyon büszke vagyok rá” - áradozott pöttyös kedvencéről az immáron kétszeres, boldog gazdi.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Rey Caquias

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után? Miért kaparják a földet a kutyák kis- és nagydolguk után?
Mintha balettmozdulatokat gyakorolna... Mókás látvány, ahogy kedvencünk mindent beleadva próbálja elfedni végtermékét. Tényleg erről van szó? Normális viselkedés, vagy aggódnunk kellene miatta? És egyáltalán: miért csinálja?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát? Több mint szőr - Mi mindenben segíti a bajusz a kutyát?
Kutyánkra nézve nem csak kedves tekintete, hanem a pofija körül meredező bajusz is meglágyítja szívünket. De milyen célt szolgálnak e különleges szőrszálak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiskutyát adományozott Till Attila Hírek - Címlapon
Kiskutyát adományozott Till Attila
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások - Izgalmas kalandok a Tisza-tónál