A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 20 kölyökkutyát mentettek csempészektől az állatvédők és a rendőrök

2020. június 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Egy szálloda erkélyére voltak kizárva a néhány hetes kölykök, nagy részük beteg, és túl fiatal ahhoz, hogy elszakítsák az anyjától. A mentés nem zajlott zökkenőmentesen, bilincs is kattant… 

18 kölyökkutyát foglaltak le a Zala megyei rendőrök a hétvégén. A francia bulldog kölykök egy szálloda erkélyére voltak kizárva, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója szerint két emberhez tartoztak. Egyikük, egy külföldi nő többszöri felszólításra sem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel, így végül előkerült a bilincs is, a nőt előállították. 

 

A kölykök nagy része még a 4 hetes kort is alig érte el, nemhogy a 8 hetest, így még bőven az anyjuk mellett lenne a helyük. Nagy részük betegségekkel, fertőzésekkel küzd, de akadt köztük vízfejű és idegrendszeri tüneteket mutató is. 

 

A kicsik bűnjelként le lettek foglalva, több állatvédő szervezethez kerültek: az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Noé Állatotthon Alapítvány, és a Vahúr Állatvédő Egyesület gondoskodik róluk. Azonnal megkezdődött állatorvosi ellátásuk. Hosszú lesz az út, míg megerősödnek, meggyógyulnak és elérik azt a kort, amikor gazdához költözhetnek - egészségi állapotuk és fiatal koruk mellett azért sem örökbefogadhatók még, mivel az eljárás során bűnjelként szolgálnak.

 

 

 

 

Az alábbiakban olvasható az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója a mentésről. A beszámolóhoz mellékelt videón egy korábbi, hasonló mentésből származó kölyökkutya, Tódor látható. Az apró kölyökkutya folyamatos rohamokkal küzdött, de hála az állatvédők és az orvosok gondoskodásának, már jobban van. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

 

 

 

 

 

***

 

 

Ismét 18 kölyökkutya issza meg a levét az olcsó, de annál trendibb kutyára való óriási igénynek... Ne vásárolj olcsó kutyát, ne támogasd a szaporítókat! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára
A kutyaszaporítók és kölyökkutya-kereskedők összekapcsolt ellenőrzése során vont vizsgálat alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei kutyakereskedőt, valamint a hozzá kölyköket beszállító Tolna megyei szaporítót. Mindkét érintettnél olyan súlyos hiányosságokat tárt fel a hatóság, amelyek együttesen csaknem milliós nagyságrendű bírság kiszabását indokolták.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták Amerikában 2020-ban - veszélybe kerülthet a labradorok első helye
Az American Kennel Club (AKC) idén is közzétette a listát, melyben összesítik Amerika kedvenc kutyafajtáit.

Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih
Még tavaly decemberben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állatvédelmi szakemberei Albertirsán. Az ellenőrök több mint száz, részben szűkös, fényszegény és takarítatlan helyen tartott kutyát találtak a helyszínen, továbbá állatgyógyászati készítmények tiltott felhasználását tapasztalták. A Nébih az állatgyógyszerek engedély nélküli használata miatt marasztalta el az ebtartót, akivel szemben az állatvédelmi eljárás a helyi járási hivatal közreműködésével zajlik.

Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését
A kedvtelésből tartott állatokkal történő kereskedés FELIR azonosító köteles tevékenységgé válik a jövőben. A kötelezettségről a 2021. április 1-jén hatályba lépő, az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) működéséről szóló kormányrendelet rendelkezik. Az intézkedés fontos lépés az állatkínzó kutyaszaporítók, illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért, felszámolásáért folyó munkában.

Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket
Megindult a büntetőeljárás az ellen a bolgár férfi ellen, akinek teherautójában a komáromi nyomozók a szlovák határt jelentő Monostori hídnál 18, néhány hetes kutyakölyköt találtak összezsúfolva. Az eset során a rendőrök jelentős segítséget kaptak a Szurkolók az Állatokért szervezettől is. Mindez rávilágít arra, hogy a hatóságok és az elkötelezett civil csoportok együttműködése kulcsfontosságú lehet az állatvédelem területén.

Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát Zöldségek közt csempésztek volna ki külföldre két kölyökkutyát
Egy teherautóban, káposzták között zötykölődött a két apró kölyök - szerencsére a járművet megállították ellenőrzésre, így megtalálták a piciket, és már jó kezekben vannak.

148 kutyát mentettek ki az állatvédők egy szaporítótelepről 148 kutyát mentettek ki az állatvédők egy szaporítótelepről
Ismét összefogtak az állatvédő szervezetek az ártatlan állatok érdekében: egy szaporítótelepre csaptak le a rendőrség segítségével.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát Hírek - Címlapon
Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing” Hírek - Címlapon
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing”