A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 20 kölyökkutyát mentettek csempészektől az állatvédők és a rendőrök

2020. június 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy szálloda erkélyére voltak kizárva a néhány hetes kölykök, nagy részük beteg, és túl fiatal ahhoz, hogy elszakítsák az anyjától. A mentés nem zajlott zökkenőmentesen, bilincs is kattant…



 

18 kölyökkutyát foglaltak le a Zala megyei rendőrök a hétvégén. A francia bulldog kölykök egy szálloda erkélyére voltak kizárva, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója szerint két emberhez tartoztak. Egyikük, egy külföldi nő többszöri felszólításra sem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel, így végül előkerült a bilincs is, a nőt előállították. 

 

A kölykök nagy része még a 4 hetes kort is alig érte el, nemhogy a 8 hetest, így még bőven az anyjuk mellett lenne a helyük. Nagy részük betegségekkel, fertőzésekkel küzd, de akadt köztük vízfejű és idegrendszeri tüneteket mutató is. 

 

A kicsik bűnjelként le lettek foglalva, több állatvédő szervezethez kerültek: az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Noé Állatotthon Alapítvány, és a Vahúr Állatvédő Egyesület gondoskodik róluk. Azonnal megkezdődött állatorvosi ellátásuk. Hosszú lesz az út, míg megerősödnek, meggyógyulnak és elérik azt a kort, amikor gazdához költözhetnek - egészségi állapotuk és fiatal koruk mellett azért sem örökbefogadhatók még, mivel az eljárás során bűnjelként szolgálnak.

 

 

 

 

Az alábbiakban olvasható az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója a mentésről. A beszámolóhoz mellékelt videón egy korábbi, hasonló mentésből származó kölyökkutya, Tódor látható. Az apró kölyökkutya folyamatos rohamokkal küzdött, de hála az állatvédők és az orvosok gondoskodásának, már jobban van. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

 

 

 

 

 

***

 

 

Ismét 18 kölyökkutya issza meg a levét az olcsó, de annál trendibb kutyára való óriási igénynek... Ne vásárolj olcsó kutyát, ne támogasd a szaporítókat! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Misztikus fotózás szelídített rókákkal Hírek - Címlapon
Misztikus fotózás szelídített rókákkal
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve! Hírek - Címlapon
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve!