A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 20 kölyökkutyát mentettek csempészektől az állatvédők és a rendőrök

2020. június 29., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy szálloda erkélyére voltak kizárva a néhány hetes kölykök, nagy részük beteg, és túl fiatal ahhoz, hogy elszakítsák az anyjától. A mentés nem zajlott zökkenőmentesen, bilincs is kattant…



 

18 kölyökkutyát foglaltak le a Zala megyei rendőrök a hétvégén. A francia bulldog kölykök egy szálloda erkélyére voltak kizárva, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója szerint két emberhez tartoztak. Egyikük, egy külföldi nő többszöri felszólításra sem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel, így végül előkerült a bilincs is, a nőt előállították. 

 

A kölykök nagy része még a 4 hetes kort is alig érte el, nemhogy a 8 hetest, így még bőven az anyjuk mellett lenne a helyük. Nagy részük betegségekkel, fertőzésekkel küzd, de akadt köztük vízfejű és idegrendszeri tüneteket mutató is. 

 

A kicsik bűnjelként le lettek foglalva, több állatvédő szervezethez kerültek: az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Noé Állatotthon Alapítvány, és a Vahúr Állatvédő Egyesület gondoskodik róluk. Azonnal megkezdődött állatorvosi ellátásuk. Hosszú lesz az út, míg megerősödnek, meggyógyulnak és elérik azt a kort, amikor gazdához költözhetnek - egészségi állapotuk és fiatal koruk mellett azért sem örökbefogadhatók még, mivel az eljárás során bűnjelként szolgálnak.

 

 

 

 

Az alábbiakban olvasható az Állatmentő Szolgálat Alapítvány beszámolója a mentésről. A beszámolóhoz mellékelt videón egy korábbi, hasonló mentésből származó kölyökkutya, Tódor látható. Az apró kölyökkutya folyamatos rohamokkal küzdött, de hála az állatvédők és az orvosok gondoskodásának, már jobban van. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

 

 

 

 

 

***

 

 

Ismét 18 kölyökkutya issza meg a levét az olcsó, de annál trendibb kutyára való óriási igénynek... Ne vásárolj olcsó kutyát, ne támogasd a szaporítókat! 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Kutyacsempészeket fogott a NAV Kutyacsempészeket fogott a NAV
Olaszországba akartak kiskutyákat csempészni az elkövetők - szerencsére a NAV munkatársai résen voltak, és felfedezték a bajban lévő apróságokat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát Hírek - Címlapon
Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing” Hírek - Címlapon
Miért támasztja a fejét a falnak? - “Head pressing”