A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Teniszlabda-esővel lepték meg a nyugdíjba vonuló bombakereső kutyát

2020. június 30., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Pályafutása utolsó keresése igazán nagy fogást hozott a bombakereső kutyaként dolgozó labradornak - öröme láttán garantáltan könnybe lábad minden szem!



 

TTirado, a fekete labrador bomba- és robbanószerkereső kutyaként munkálkodott hosszú éveken át Indianapolis repterén. Nyolc évnyi szolgálat után vezetője úgy érezte, itt az ideje, hogy TTirado visszavonuljon, és élvezhesse a nyugdíjas évek semmittevését. 

 

A labrador fantasztikus orrának köszönhetően játszva megtalálta a gyanús táskákat bőröndöket, helyes jelzéséért pedig jutalomként kedvenc játékát, egy teniszlabdát kapott. Nem kellett sokat gondolkozzon hát Keith Gray, TTirado vezetője, hogyan is lehetne igazán méltó búcsút tartani kutyájának. Igényelt némi előkészületet a nagy meglepetés, de Keith tudta, TTirado magán kívül lesz az örömtől. 

 

 

TTirado most már nyugdíjas kutyaként élvezi az életet
TTirado most már nyugdíjas kutyaként élvezi az életet
FOtó: Keith Gray

 

 

Keith a neten nem kevesebb, mint 200 teniszlabdát rendelt, amit egy paraván tetejére erősített fel a reptéren. A paraván mögött néhány segítő bújt el készen állva a labdák leengedésére. A paraván innenső felén egy “elhagyatott” bőrönd árválkodott magányosan: ebbe volt rejtve a megtalálandó robbanószer. 

 

TTirado nem okozott csalódást, azonnal kiszagolta a “bombát” és elé ülve jelzett. Ekkor a segítők leengedték a 200 teniszlabdát, egész labdaesőt zúdítva TTirado elé, aki nem sokat tétlenkedett: azonnal a labdák közé vetette magát. Nagy örömében hirtelen azt se tudta, melyik labdához is kapjon, boldog csóválással üldözte őket. 

 

 

 

 

 

A nagy meglepetés után TTirado megkezdte nyugdíját, vezetője, Keith fogadta örökbe, így szeretett kétlábúja mellett maradhat továbbra is. Ma már nincs más dolga, mint pihenni a kanapén, játszani, amikor csak akar és azzal a játékkal, amelyikkel csak akar. Sokat sétálnak, kirándulnak is közösen, így nem telnek eseménytelenül a nyugdíjas évek sem a labradornak.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik
Kutyás szív, kutyás lélek… Odavagyunk értük, nem vitás. Legszívesebben mindegyikükkel barátkoznánk, de tiszteletben tartjuk azt is, ha nem szeretnének ismerkedni. Ha mégis felkeltettük kíváncsiságukat, akkor jöhet a bemutatkozás. Hogyan is tegyük ezt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák is tudatában vannak cselekvéseiknek egy új kutatás szerint Hírek - Címlapon
A kutyák is tudatában vannak cselekvéseiknek egy új kutatás szerint
Közel 20 kölyökkutyát mentettek csempészektől az állatvédők és a rendőrök Hírek - Címlapon
Közel 20 kölyökkutyát mentettek csempészektől az állatvédők és a rendőrök