A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gyógyító barátság - Mark, a beteg kisfiú és Alfie, a bordeaux-i dog

2018. április 09., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Alfie, az óriási bordeaux-i dog minden percét kis gazdája, Mark mellett tölti. De csak a fiú jobbján hajlandó helyet foglalni. Hihetetlen, miért!



Az 5 éves Mark Cannon szülei sokáig furcsállották kutyájuk érthetetlen viselkedését. Ám Alfie tudott valamit, amit a fiú családja nem. 

 

A tekintélyes testsúllyal rendelkező bordeaux-i dog kizárólag Mark jobb oldalán hajlandó közlekedni. Sétán, játék közben és otthon is ragaszkodik választott helyéhez, rendületlenül. „Érdekes véletlennek tartottuk” – mondta Mark édesanyja, Sharlene.

 

Alfie, a bordeaux-i dog és Mark elválaszthatatlan barátok
Alfie, a bordeaux-i dog és Mark elválaszthatatlan barátok
Fotó: pulptastic.com

 

Mígnem egy nap a szokásos szemészeti vizsgálaton Mark jobb szemében előrehaladott szemtengelyferdülést diagnosztizáltak. A szaruhártyát érintő állapot homályos látást eredményez az adott szemben. A látás elmosódik, így a beteg eltérően érzékeli a betűket, formákat, tárgyakat. Mark esetében olyan súlyos mértéket öltött az asztigmatizmus, hogy jobb szemével szinte képtelen volt észlelni a körülötte lévő világot. Alfie mindvégig tudta ezt!

 

„Ekkor nyert értelmet Alfie különös viselkedése! Így segítette fiúnkat a tájékozódásban, jobb oldalán vezette őt, bármerre járt.” – mesélte a fiú édesanyja. „Mark sohasem említette ezt nekünk, mivel nem tulajdonított jelentőséget a dolognak. Számára ez volt a megszokott állapot. Elképesztő megélni azt, amikor egy kutya előbb tudja, hogy baj van a gazdival, mint maga az ember.”

 

Alfie különös képessége, melyet akár hatodik érzéknek is nevezhetnénk, már korábban is megmutatkozott. Családja gyakran észrevette, hogy a hatalmas dog másik kutyájuk, Cass bal lábát nyalogatja, méghozzá mindig ugyanazon a ponton „Amikor elvittük az állatorvoshoz, kiderült, hogy egy tumor van a lábában, éppen ott, ahol Alfie oly sokszor szimatolta és nyalogatta. Azt hiszem, így próbálta meg eltüntetni a tumort.”

 

Alfie, a bordeaux-i dog hűségesen vigyázza gazdája, Mark Cannon minden lépését
Alfie, a bordeaux-i dog hűségesen vigyázza gazdája, Mark Cannon minden lépését
Fotó: pulptastic.com

 

„Alfie hihetetlenül erős intuícióval bír. Mark és közte igazán csodálatos kapcsolat alakult ki. Tudja, érzi, hogy Markkal baj van, már jóval azelőtt, hogy elérné a rosszullét.”

 

„Szülőként azt hinnéd, ismered a gyermekedet, így megdöbbensz, amikor a kutyád észreveszi és jelzi neked, hogy gond van. Úgy vélem, Alfie már járt ezen a bolygón, szeretetteljes, gondoskodó lényéből egyszerűen sugárzik, hogy nem ez az első élete. Van benne valami földöntúli.”

 

Alfie-nak köszönhetően Marknál még időben fény derült a szemtengelyferdülésre, a kezelés hatékonynak bizonyul, így ma is örömmel viszi sétálni négylábú őrangyalát.

Forrás: pulptastic.com
Indexkép forrás: pulptastic.com
Cikk első megjelenése: 2016. április 23.
Fordította: Maurer Lilla

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa Daganatos betegségek kutyáknál - A rák 6 leggyakoribb típusa
Egy téma, amit legszívesebben messzire elkerülnénk, mégis fontos tudnunk róla, hogy időben megtehessük a szükséges lépéseket kedvenceink egészsége érdekében.

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Irodakutya.com Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után Hírek - Címlapon
Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után
Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben Hírek - Címlapon
Vaddisznó támadt egy kutyára Debrecenben