A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék?

Természetfeletti, vagy nem?


2017. január 15., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
Hiedelem vagy tény, nem tudni, mégis sokan közülünk úgy tartják, hogy a kutyák a hatodik érzékükkel képesek jelezni a megmagyarázhatatlan, láthatatlan jelenségeket. Ijesztő, és izgalmas belegondolni, hogy kedvenceink esetleg érzékelhetik eltávozott rokonaink, barátaink jelenlétét.A kutyák ezen emberfeletti tulajdonsága megfoghatatlan, és nehezen definiálható, bár Peggy Schmidt a „Tails of afterlife” című könyvében több olyan esetről is beszámolt, melyekben az ebek megmagyarázhatatlan tetteket követtek el, mintha kommunikáltak volna egy láthatatlan személlyel. A könyvben olvashatunk például egy hölgyről, Del Johnsenről, aki hét kutyát, és hat macskát hagyott hátra. Számos tanú hiszi, hogy Del nap mint nap visszatér, hogy meglátogassa állatait, mivel az ebek hirtelen összegyűlnek egy helyen, a hátukra dőlnek, hogy vakarja valaki a hasukat, csóválják a farkukat, vagy izgatottan bámulnak egy pontot a levegőben, a macskák pedig dorombolnak. Schmidt azt állítja, hogy a saját Jack russel terrierje is többször reagált furcsán olyan területeken, amiről az a hír járja hogy kísértetlakta.

 

Vajon léteznek egyáltalán?
Vajon léteznek egyáltalán?
Forrás: http://fortheloveofthedogblog.com/

 

De a kutyák sokat emlegetett hatodik érzéke alapulhat a kiváló hallásukon, a különösen jó szaglásukon, és a látásuk kiteljesedésén azon mozgásokra, melyekre mi fel se figyelünk. Kedvenceink érzékei sokkal kifinomultabbak, mint miénk, embereké. A szemük kiszűri a finomabb mozdulatokat is, a szaglásuk 10000-szer érzékenyebb, mint a miénk, és sokkal magasabb frekvenciájú hangokat is kiválóan hallanak.

 

A kutyák kiváló szaglása lehetővé teszi, hogy kiszűrjék a rákot. Léteznek olyan segítőkutyák, akiket rohamokra hajlamos emberek mellé állítanak társként. Az apró átmenetet már érzik a test szagából, valamint megállapítják a pupilla kitágulásából, ezzel megmenthetik gazdájukat a veszélytől. Csodálatos állatok ők, varázslatos képességekkel, és túláradó önzetlenséggel!

 

Az Indiai Óceán híres tsunamiját mind a vad, mind a háziállatok megérezték. Ezt bizonyította szorongásuk, hangjelzéseik, és az, hogy irányíthatatlanná váltak, magasabb területekre menekültek. Egyes szakértők úgy gondolják, az állatok képesek érzékelni a talaj rezgéseit már az emberek által mérhető földrengés előtt. Marti Miller, a hatodik érzék kutatója úgy gondolja, hogy a gazdák is rendelkeznek ezzel a természetfeletti képességgel, csak visszautasítják, az élményt, vagy reális képhez kötik, valós dologként bírálják el. Az ebek nem mérlegelnek, hogy mi történik a környezetükben, érzik a nyomásváltozást, és remegéssel, nyáladzással, félelemmel reagálnak, vagy nem törődnek vele.

 

Vajon tényleg van ott valami, vagy csak egy sejtelmes árnyék mozog?
Vajon tényleg van ott valami, vagy csak egy sejtelmes árnyék mozog?
Forrás: http://i.huffpost.com/

 

Miller azt állítja, hogy négylábúink az atmoszféra változásaiból, vagy egy ismeretlen hangból vonják le következtetéseiket idő előtt, hogy vihar közeleg, esetleg hurrikán, vagy tornádó várható.

A kutyáknak a természetfelettit látni úgymond természetes, hiszen nem esik elbírálás alá. Az embereknek is vannak előérzeteik, és érezhetik a közelben lévő lelket, de nem merik, vagy nem is akarják ezt tenni, mert nem hisznek benne – mondja Miller.

 

Az ebek érzékeivel kapcsolatos vizsgálatok vitatható bizonyítékot adnak a valós érzékek, és a természetfeletti érzékelésének elkülönítésére. Egy 1999-es kutatásból kiderült például, hogy a gazdi hazaérkezésének korai jelzése egyszerűen a jó kutya-gazda kapcsolaton alapszik. Több száz négylábúnál figyelték meg, hogyan reagál a váratlan hazaérkezésre, és egyik se volt meglepett.

 

Ha az ebet sétálni visszük, vagy csak figyeljük egy kicsit, láthatjuk, hogy néha megáll, és egyetlen dologra figyel, amit mi nem hallunk, vagy nem látunk. Ezt betudhatjuk idegességnek, reakciónak egy ismeretlen szagra, vagy gondolhatjuk, hogy valami „emberfelettit” látott. Ezt mindenki döntse el maga!

 

Nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni, ő is elmélázhat
Nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni, ő is elmélázhat
Forrás: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/

 

Mivel kutyáink nem beszélnek, nem tudják elmesélni mit is látnak, éreznek valójában, ezért sosem ismerhetjük meg, mi játszódik le bennük pontosan. A kutatók által felállított legegyszerűbb válasz, hogy nem tudják, látnak-e a kedvencek szellemeket, vagy természetfeletti lényeket. De Miller hozzátette azt is, hogy ha az eb a sarokban áll, bámulja a nagy semmit, és ugat, az lehet egy szellem, vagy ismeretlen energia jelenlétének oka is.

 

"Egy távoli hang, egy láthatatlan alak, vagy a frissen vágott hús szaga? A te döntésed…"

 

 

 

Forrás: animalplanet.com
Indexkép forrás: 2.bp.blogspot.com
Cikk első megjelenése: 2015. szeptember 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük Hihetetlen felfedezések, meglepő találmányok - és a kutyák, akiknek mindezt köszönhetjük
Régészet, biotechnológia, gyógymódok, űrutazás... A tudományos kutatások és felfedezések megannyi területén találkozhatunk kutyákkal is, akik nélkül ma egészen máshol tartana a világ. Kik voltak ők?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető kutyája miatt küldtek ki egy lányt a pékségből Hírek - Címlapon
Vakvezető kutyája miatt küldtek ki egy lányt a pékségből
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek! Hírek - Címlapon
Így készíts egészséges jutalomfalatot kedvencednek!