A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után

2018. április 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
Sajnos az elmúlt tél nem volt elég kemény ahhoz, hogy számottevően megtizedelje a veszélyes betegségeket terjesztő vérszívókat. A megelőzés és ebünk séták utáni alapos átvizsgálása életmentő lehet!A tavaszi idő előcsalogatta az egyik legutálatosabb ellenségünket, a kullancsot. A rétek, erdők, mezők, de még a parkok is tele lehetnek velük, sőt: sokszor a kertünkből sem kell kilépnünk azért, hogy begyűjtsünk egy-két kullancsot. A hívatlan vendégek előszeretettel kapaszkodnak meg ebünkön, de még rajtunk is - mi pedig csak remélhetjük, hogy se mi, se kutyánk nem fertőződik meg valamilyen súlyos betegséggel.

 

Elengedhetetlen a védekezés ellenük: választhatunk gyógyszert, nyakörvet, spot-ont, sprayket… minden kutyánál más módszer lehet a megfelelő. Emellett nézzük át a séták után a kutya bundáját, esetleg fésüljük is át, így hamarabb észrevehetjük a hívatlan vendégeket. Ha pedig kedvencükön bármilyen szokatlan viselkedést, tünetet tapasztalunk, forduljunk állatorvoshoz!

 

Az alábbi riport számol be arról a gazdiról, aki a Duna partján sétált kutyusával - a kiránduláson közel 50 kullancs csatlakozott hozzájuk.

 

 

 

 

Az alábbi írásainkban még több információ és védekezési tipp olvasható a kullancsokról:


 


Indexkép forrás: westwaypets.com

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban? Mit tegyek, ha kullancsot találtam a kutyámban?
Útmutató az állatorvos ajánlásai szerint.

Támadnak a kullancslegyek hazánkban is Támadnak a kullancslegyek hazánkban is
Valójában nem új jelenségről van szó. A tudósok szerint viszont évről-évre nő a számuk, és a közösségi médiában is egyre több észlelésről lehet olvasni hazánk területéről is. Az erdők, legelők, istállók környéke a kedvenc előfordulási helyük, ahol könnyen találnak gazdaállatot, azonban a beszámolók alapján már a városok fás, füves területein is lehet velük találkozni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával az erdőben - erre figyelj, hogy mindenki jól érezze magát! Hírek - Címlapon
Kutyával az erdőben - erre figyelj, hogy mindenki jól érezze magát!
Gyógyító barátság - Mark, a beteg kisfiú és Alfie, a bordeaux-i dog Hírek - Címlapon
Gyógyító barátság - Mark, a beteg kisfiú és Alfie, a bordeaux-i dog