A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Közel 50 kullancs volt a kutyán a kirándulás után

2018. április 10., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




Sajnos az elmúlt tél nem volt elég kemény ahhoz, hogy számottevően megtizedelje a veszélyes betegségeket terjesztő vérszívókat. A megelőzés és ebünk séták utáni alapos átvizsgálása életmentő lehet!



A tavaszi idő előcsalogatta az egyik legutálatosabb ellenségünket, a kullancsot. A rétek, erdők, mezők, de még a parkok is tele lehetnek velük, sőt: sokszor a kertünkből sem kell kilépnünk azért, hogy begyűjtsünk egy-két kullancsot. A hívatlan vendégek előszeretettel kapaszkodnak meg ebünkön, de még rajtunk is - mi pedig csak remélhetjük, hogy se mi, se kutyánk nem fertőződik meg valamilyen súlyos betegséggel.

 

Elengedhetetlen a védekezés ellenük: választhatunk gyógyszert, nyakörvet, spot-ont, sprayket… minden kutyánál más módszer lehet a megfelelő. Emellett nézzük át a séták után a kutya bundáját, esetleg fésüljük is át, így hamarabb észrevehetjük a hívatlan vendégeket. Ha pedig kedvencükön bármilyen szokatlan viselkedést, tünetet tapasztalunk, forduljunk állatorvoshoz!

 

Az alábbi riport számol be arról a gazdiról, aki a Duna partján sétált kutyusával - a kiránduláson közel 50 kullancs csatlakozott hozzájuk.

 

 

 

 

Az alábbi írásainkban még több információ és védekezési tipp olvasható a kullancsokról:


 


Indexkép forrás: westwaypets.com

Témába vág

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések? Rovarcsípés kutyáknál - Melyek a leggyakoribb csípések?
Tavasszal és nyáron különösen veszélyesek lehetnek a rovarcsípések, de vannak olyanok is, melyekkel egész éven át találkozhatunk. Ezért is fontos, hogy mielőbb felismerjük a baj okát, és segítsünk kutyánknak. Ismerjük fel a leggyakoribb csípéseket!

Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők Rovarcsípés kutyáknál – Tünetek és teendők
A rovarcsípések gyakran bosszantó viszketést hagynak maguk után, máskor azonban komoly fájdalommal járhatnak, és életveszélyes állapotba is sodorhatják a kutyát. Hogyan óvhatjuk meg kedvencünket?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával az erdőben - erre figyelj, hogy mindenki jól érezze magát! Hírek - Címlapon
Kutyával az erdőben - erre figyelj, hogy mindenki jól érezze magát!
Gyógyító barátság - Mark, a beteg kisfiú és Alfie, a bordeaux-i dog Hírek - Címlapon
Gyógyító barátság - Mark, a beteg kisfiú és Alfie, a bordeaux-i dog