A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!" - Kőbánya polgármestere az új rendeletről

2016. január 25., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere Facebook oldalán nyilatkozott az új rendelettel kapcsolatban, miszerint kitiltanák a parkokból a kutyákat.



Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, a X. kerület parkjaiból kitiltanák a kutyákat. A hír kapcsán több vita is megindult a rendeletről. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere Facebook oldalán reagált a témával kapcsolatban. A polgármester úr egyébként nagy kutyabarát, a korábban vele készült beszélgetésünk ide kattintva olvasható.

 

Kovács Róbert: a kutyabarát polgármester

 

"Kedves Kőbányaiak!
Az elmúlt napokban számos téves híresztelés keringett, egy decemberben elfogadott rendeletünk kapcsán. A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletünk, ebtartással kapcsolatos részéről szóltak a tényeket súlyosan elferdítő híresztelések.

Kőbánya polgármestereként biztosíthatom Önöket, Benneteket arról, hogy kollégáimmal együtt a továbbiakban is mindent megteszünk, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős kutyatartás fontosságára, valamint, hogy a helyi közösség tagjainak békés együttélését segítsük, függetlenül attól, hogy kutyás, nem kutyás, fiatal, idős, kisgyermekes, stb. személyről, személyekről van-e szó. A kőbányaiak képviseletére tettünk esküt, ez a kötelességünk.

Újonnan hozott rendeletünk is ezt a célt szolgálja, ennek szellemében született. A tiszta, egészséges környezet, az élhető otthon biztosításának szellemében: ahol jó élni, ahova jó hazajönni, ahol MINDENKI, aki ide tartozik, jól érzi magát. Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből! Közparkjaink és zöldfelületeink használatát fogjuk szabályozni oly módon, hogy mindenkinek biztosíthassuk a kényelmes hozzáférést, hiszen ez minden kőbányait megillet. Kijelölt területeket (ami nem feltétlenül bekerített) kívánunk biztosítani a kutyáknak, kutyásoknak, és külön területeket kívánunk biztosítani a nem kutyákkal parkba érkezőknek: a gyermekükkel labdázóknak, a pihenni vágyó időseknek, a piknikezőknek, a sportolni vágyóknak. Mert mindenki szükségletét tiszteletben kell tartanunk és lehetőségeink szerint eleget kell tennünk az elvárásoknak. A napokban ismét tanúi lehettünk annak, hogy egyesek miként próbálják a negatív hírverés módszerével felhívni magukra a figyelmet, miként igyekeznek önkormányzatunk jó szándékát rosszként feltüntetni. Ezekre a törekvésekre a továbbiakban sem kívánok reagálni, mert én a jövőben is építeni szeretnék és nem rombolni. Biztatom Önöket, biztatlak Benneteket, hogy tájékozódjanak, tájékozódjatok elsőkézből. 
 

Tehát a tények:
- December 18-án elfogadtuk a 32/2015. (XII. 18.) számú rendeletet, a közösségi együttélés alapvető szabályairól, amely a következő linkre kattintva olvasható: 

http://www.kobanya.hu/index.php?function=operative&module=regulations&page=1&perpage=20&year=2015
 

- Kiadtunk egy közleményt az említett rendelettel kapcsolatos félreértések tisztázására, amely a következő linkre kattitva érhető el:

http://www.kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=183870&nc=1

 

- Amiről eddig senki nem szólt: szintén december 18-án döntöttünk arról, hogy megállapodást kötünk a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesülettel, melynek eredményeként 2016. január 1. napján állatvédelmi járőrszolgálatot indítottunk Kőbányán.

 

Kőbánya: további tárgyalások és megbeszélések folynak
Kőbánya: további tárgyalások és megbeszélések folynak
Fotó: facebook.com

- És a legfontosabb: tekintettel arra, hogy a zöldfelületek “megosztott” használatára vonatkozó új szabályok csak az idén júniusban lépnek hatályba, a napokban minden kőbányai kutyaiskola vezetőjének, kollégáinak és kerületrészenként több, civil kutyagazdának a részvételével, Kőbánya hatósági állatorvosának és illetékes munkatársaimnak közreműködésével elkezdtük a közös munkát annak érdekében, hogy egy megnyugtató és a gazdák számára is kielégítő végeredménnyel kezdhessük az “új időszámítást”. Tárgyalásunkat a mellékelt fotókkal is dokumentáltuk. 


- Végezetül még egy fotó… Akivel az ölemben ezt a posztot írtam: válasz, ha bárkinek kételye lenne - mindannak ellenére amit az elmúlt években csapatommal tettem azért, hogy kutyabarát kerület lehessünk - hogy személy szerint én kutyabarát vagyok-e…


És még egy szó: KÖSZÖNÖM! Köszönöm a támogatást, a javaslatokat és az együttműködést minden kőbányai, felelős gazdinak, akik eddig is segítették és a jövőben is segítik önkormányzatunk munkáját, a helyes döntések meghozatalát. Számítok Önökre, számítok Rátok!"

 

Kőbánya polgármestere és kutyusa
Kőbánya polgármestere és kutyusa
Fotó: facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák Irán: Többé nem lehetne lakásban tartani kutyát, és a köztéri sétáltatást is betiltanák
Nehéz idők várhatnak az iráni gazdikra és kedvenceikre az elkövetkező időszakban. Ha az új törvényjavaslatot elfogadják a parlamentben, a kisállattartásra vonatkozó szigorítások mellett még büntetéssel is számolniuk kell.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
17 kutyát mentettek meg Budapesten! Hírek - Címlapon
17 kutyát mentettek meg Budapesten!
116 éve született kedvenc állattörténeteink szerzője, Fekete István Hírek - Címlapon
116 éve született kedvenc állattörténeteink szerzője, Fekete István