A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

17 kutyát mentettek meg Budapesten!

2016. január 25., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Hála az állatvédelmi szervezeteknek 17 kutyust sikerült megmenteni a hétvégén Budapesten.A  hamarosan megalakuló országos állatvédelmi szövetség első mentése sikeresen zárult a hétvégén. Az eset is tanúsítja, milyen nagy szükség van az összefogásra és az együttműködésre! Hiszen együtt erősebbek vagyunk, közösen többet elérhetünk! 

 

Kényszeres gyűjtögetésben szenvedő bácsi házából mentették a kutyákat
Kényszeres gyűjtögetésben szenvedő bácsi házából mentették a kutyákat
Fotó: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612

 

A hétvégi mentésről az Állatmentő Szolgálat számolt be Facebook oldalán

 

"Alakulóban lévő szövetségünk első éles bevetése! Valami elkezdődött és valami folytatódik....
Amíg egyes tagjaink a szövetségi alapító okirat és az etikai kódextervezetek részletein dolgoztak, addig mások 2016. január 23-án a kora délutáni órákban bejelentésre siettek a XV. kerületbe.

 

Az udvar is tele volt a gyűjtött tárgyakkal
Az udvar is tele volt a gyűjtött tárgyakkal
Fotó: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612


A bejelentés szerint elhunyt egy ún. "gyűjtögető" bácsi és sem a rokonok sem az akkor még segítségnyújtásra kiérkező mentősök nem tudták megközelíteni a házat, mivel az udvarban az évek alatt felhalmozott lomok mellett-alatt-között egy kisebb falkányi jószándékú, de rémült kutya is lakott. Az Állatmentő Liga, az Állatmentő Szolgálat és a Tetovált Állatmentők több órás helyszíni küzdelem után (igénybe véve a ligás hőkamerát is) 17 kutyát fogott be (közük 9 picike kölyköt), valamint egy oszlásnak indult kutyatetemet is találtak a lomok között. Az állatvédők a helyszínen az állatok befogása és mentése mellett az elhunyt megközelítésében és szállító járműbe tételében is segédkeztek, mivel a felhalmozott szemét miatt a mentősök majd a halottszállítók feladatvégzése szinte lehetetlen volt. A kutyák további sorsáról és elhelyezéséről az Állatmentő Szolgálat, a Herosz Budapest, a Noé, a Rex, a Kutyások a XV. kerületért és Kuzman Eszter gondoskodott, ezúton is köszönjük nekik a hatékony és operatív segítségnyújtást az elhelyezést illetően. A kutyák általános állapota egyelőre az orvosi vizsgálatok és laboreredmények ismerete nélkül kielégítő, a kölykök sajnos férget hánynak. A pártfogásba vett kutyusokra szabott konkrét segítségnyújtásról a szervezetek oldalán olvasható a továbbiakban bővebb információ.

 

A megmentett kiskutyák
A megmentett kiskutyák
Fotó: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612

 

Az Állatmentő Szolgálat gondozásába 4 babácska került, aki szeretné támogatni orvosoztatásukat: parazitamentesítés, chipezés, karantén után oltási program ill. ellátásukat, kérjük alapítványunk számlájára történő utalással tegye azt meg. Közlemény: 15. kerületi babák

Nagyon nagyon köszönjük Mindenkinek a segítséget, a drukkot, a tippeket, megosztásokat és kedveléseket, a hihetetlen összefogásnak köszönhetően mind a 17 kutyus megmenekült ma este!

 

Állatmentő Szolgálat Alapítvány -

Az ÁLLATok szolgÁLLATában!

OTP Bank számlaszám: 11713012-20003524

IBAN: HU43

1171 3012 2000 3524 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB  "

 

A mentett kutyusok nagy része még kölyök: gazdit keresnek!
A mentett kutyusok nagy része még kölyök: gazdit keresnek!
Fotó: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612

 

Forrás: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612
Indexkép forrás: facebook.com/Állatmentő-Sereg-124278791041612

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Igazolták: kutyánk tudja, milyen a kedvünk, mit érzünk! Hírek - Címlapon
Igazolták: kutyánk tudja, milyen a kedvünk, mit érzünk!
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!"  - Kőbánya polgármestere az új rendeletről Hírek - Címlapon
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!" - Kőbánya polgármestere az új rendeletről