A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

116 éve született kedvenc állattörténeteink szerzője, Fekete István

2016. január 25., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Minden kutyabarátnak ismerős Bogáncs története. A kalandos történetű juhászkutyus megformálójára, a kedves állattörténetek szerzőjére emlékezünk születésének évfordulóján.Fekete István a somogyi Gölle faluban született 1900. január 25-én. Már kisgyermekkorától kezdve nagyon közel állt a természethez - háromévesen már vadászaton vett részt! A természetben és az ott lakó állatokkal szerzett élményei ihlették regényeit, melyek Jókai mellett  minden idők legolvasottabb magyar írójává emelték. Írásait külföldön is olvassák: tíz nyelvre fordították őket, 12 országban, 45 kiadásban jelentek meg művei.

 

Fekete István
Fekete István
Fotó: magyarforum.hu

 

Regényei méltán tettek szert ilyen népszerűségre: természetleírásai, állattörténetei gyönyörű, érzékletes képekkel festik le nekünk a körülöttünk lévő csodálatos világot, ifjúsági regényein több generáció nőtt fel. Minden írása erkölcsi mondanivalót is ad át számunkra.


Mindannyian ismerjük a kedves kis rókát, Vukot, aki a szemünk előtt cseperedik fel, vagy épp Matula bácsit a Tüskevárból. Sokunk kedves mesehőse, Bogáncs is Fekete István tollából bújt elő.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását Szakmai együttműködés keretében segítik a hungarikum kutyafajták fennmaradását
A hungarikum kutyafajták egészséges fennmaradásának elősegítését, valamint képességeik és genetikai sokféleségük megőrzését célzó szakmai együttműködési megállapodást írt alá Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Fernandez Diaz Daniel, a HUKOSZ - Magyar Ebfajták Szövetségének elnöke szerdán Budapesten.

Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről Megható mesekönyv(ek) az állatvédelemről
Pásztohy Panka, a Mentsük meg a kiskutyám! című írása először 2015-ben jelent meg a Pagony Könyvkiadó gondozásában. Az azóta több kiadást is megélt könyv idő közben sorozattá nőtte ki magát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!"  - Kőbánya polgármestere az új rendeletről Hírek - Címlapon
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!" - Kőbánya polgármestere az új rendeletről
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel! Hírek - Címlapon
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel!