A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

116 éve született kedvenc állattörténeteink szerzője, Fekete István

2016. január 25., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Minden kutyabarátnak ismerős Bogáncs története. A kalandos történetű juhászkutyus megformálójára, a kedves állattörténetek szerzőjére emlékezünk születésének évfordulóján.



Fekete István a somogyi Gölle faluban született 1900. január 25-én. Már kisgyermekkorától kezdve nagyon közel állt a természethez - háromévesen már vadászaton vett részt! A természetben és az ott lakó állatokkal szerzett élményei ihlették regényeit, melyek Jókai mellett  minden idők legolvasottabb magyar írójává emelték. Írásait külföldön is olvassák: tíz nyelvre fordították őket, 12 országban, 45 kiadásban jelentek meg művei.

 

Fekete István
Fekete István
Fotó: magyarforum.hu

 

Regényei méltán tettek szert ilyen népszerűségre: természetleírásai, állattörténetei gyönyörű, érzékletes képekkel festik le nekünk a körülöttünk lévő csodálatos világot, ifjúsági regényein több generáció nőtt fel. Minden írása erkölcsi mondanivalót is ad át számunkra.


Mindannyian ismerjük a kedves kis rókát, Vukot, aki a szemünk előtt cseperedik fel, vagy épp Matula bácsit a Tüskevárból. Sokunk kedves mesehőse, Bogáncs is Fekete István tollából bújt elő.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Újra megjelenik A kutya című újság Újra megjelenik A kutya című újság
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság - jelentette be Nagy István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak Ajándékötletek karácsonyra - Szuper kutyás könyvek, nemcsak gazdiknak
Lepd meg magad és szeretteidet kutyás könyvekkel! Ha úgy érzed, még bőven elférne a karácsonyfa alá egy-két ajándék, és a kutyákért is odavagy, szeretettel ajánljuk figyelmedbe e kiadványokat.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját A világon elsőként sikerült felállítani a magyar kutyafajták genomját
Kiemelt állami feladat az őshonos növény- és állatfajták génállományának megőrzése, a genetikai erőforrások fenntartása - mondta hétfőn Budapesten, a magyar kutyafajták genetikai vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatón az agrárminiszter.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!"  - Kőbánya polgármestere az új rendeletről Hírek - Címlapon
"Egyetlen ebet sem tiltunk ki a kerületből!" - Kőbánya polgármestere az új rendeletről
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel! Hírek - Címlapon
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel!