A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges adomány a kutyamenhelynek

Újrahasznosítja a reklámra használt épülethálóit a CIB Bank


2015. július 09., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kisvárdai állatmenhelynek adományozta a tavaszi kampány során reklámra használt épülethálóit a CIB Bank, melyet a kenneleknél használnak fel árnyékolónak, ezzel óvva a kutyákat a nyári hőségben.Az adományozást a Hangya Közösség segítette, akik több éve dolgoznak a kevésbé támogatott vidéki menhelyekért: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik, és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban és a vállalatoknál már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a tavaszi személyi kölcsön kampányában használt épülethálókat ajánlotta fel a Hangya Közösségen keresztül a kisvárdai Ugat-lak Közhasznú Alapítványnak.

A 2010-ben bejegyzett alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, ahol évente körülbelül 450-500 kutyát fogadnak be Kisvárdáról és a környező falvakból, városokból. Jelenleg 310 kutyájuk van, mind kóbor állatok. A táplálásuk, gondozásuk, orvosi költségeik mellett a kötelező oltás, chip, féreghajtás és ivartalanítás költségeit is az alapítvány fedezi. Mindezt állami támogatás nélkül, kevés önkormányzati segítséggel, önerőből teszik az állatvédő önkéntesek.

 

2014-ben új telephelyre költöztek, egy szántóföldre, ahol a beton kenneleket támogatásokból ugyan meg tudták építeni, de a tetőre már nem sikerült összegyűjteniük a szükséges másfél millió forintot. Mivel nincsenek fák a környéken – így természetes árnyék sem – a beton a nyári hőségben erőteljesen felmelegszik. A kutyáknak nincs védelme a nap elől, ezért fogadta az alapítvány nagy örömmel a használt épülethálókat. Ezek a kennelek tetejére és oldalára kifeszítve megóvják az állatokat a napsugárzástól, és a betont a felforrósodástól.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a fenntarthatóságot vállalati kultúráját átható, a működése egészét meghatározó gondolatnak tekinti, erőforrásai lehető legjobb hasznosítására, a pazarlás elkerülésére törekszik, ebbe a gondolatba pedig teljes egészében illeszkedik az újrahasznosítás is, ráadásul nehéz sorsú állatoknak nyújtunk így segítséget” – mondta el Szinai Ádám, a CIB marketingkommunikációs és PR vezetője.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bankot és az alapítványt a Hangya Közösség hozta össze, amely több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek. A munkájuk során látták, hogy igény van egy hálóra is, ami segítheti az állatvédők munkáját. Tevékenységük részének tekintik, hogy összefogják az állatvédő szervezeteket, ösztönzik a közös kommunikációt, az információcserét, tájékoztatják őket a kedvezményes lehetőségekről, új jogszabályokról.  

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők
Ilyen volt a II. Deményista Piknik Hírek - Címlapon
Ilyen volt a II. Deményista Piknik