A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges adomány a kutyamenhelynek

Újrahasznosítja a reklámra használt épülethálóit a CIB Bank


2015. július 09., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A kisvárdai állatmenhelynek adományozta a tavaszi kampány során reklámra használt épülethálóit a CIB Bank, melyet a kenneleknél használnak fel árnyékolónak, ezzel óvva a kutyákat a nyári hőségben.Az adományozást a Hangya Közösség segítette, akik több éve dolgoznak a kevésbé támogatott vidéki menhelyekért: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik, és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban és a vállalatoknál már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a tavaszi személyi kölcsön kampányában használt épülethálókat ajánlotta fel a Hangya Közösségen keresztül a kisvárdai Ugat-lak Közhasznú Alapítványnak.

A 2010-ben bejegyzett alapítvány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, ahol évente körülbelül 450-500 kutyát fogadnak be Kisvárdáról és a környező falvakból, városokból. Jelenleg 310 kutyájuk van, mind kóbor állatok. A táplálásuk, gondozásuk, orvosi költségeik mellett a kötelező oltás, chip, féreghajtás és ivartalanítás költségeit is az alapítvány fedezi. Mindezt állami támogatás nélkül, kevés önkormányzati segítséggel, önerőből teszik az állatvédő önkéntesek.

 

2014-ben új telephelyre költöztek, egy szántóföldre, ahol a beton kenneleket támogatásokból ugyan meg tudták építeni, de a tetőre már nem sikerült összegyűjteniük a szükséges másfél millió forintot. Mivel nincsenek fák a környéken – így természetes árnyék sem – a beton a nyári hőségben erőteljesen felmelegszik. A kutyáknak nincs védelme a nap elől, ezért fogadta az alapítvány nagy örömmel a használt épülethálókat. Ezek a kennelek tetejére és oldalára kifeszítve megóvják az állatokat a napsugárzástól, és a betont a felforrósodástól.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bank a fenntarthatóságot vállalati kultúráját átható, a működése egészét meghatározó gondolatnak tekinti, erőforrásai lehető legjobb hasznosítására, a pazarlás elkerülésére törekszik, ebbe a gondolatba pedig teljes egészében illeszkedik az újrahasznosítás is, ráadásul nehéz sorsú állatoknak nyújtunk így segítséget” – mondta el Szinai Ádám, a CIB marketingkommunikációs és PR vezetője.

 

A CIB Bank adománya az Ugat-Lak Alapítványnak

 

A CIB Bankot és az alapítványt a Hangya Közösség hozta össze, amely több éve segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket: az újrahasznosítás jegyében gyűjtik és elosztják azokat az eszközöket, tárgyakat, amelyek a háztartásokban már feleslegessé váltak, de az állatmentés és gondozás során még hasznosak lehetnek. A munkájuk során látták, hogy igény van egy hálóra is, ami segítheti az állatvédők munkáját. Tevékenységük részének tekintik, hogy összefogják az állatvédő szervezeteket, ösztönzik a közös kommunikációt, az információcserét, tájékoztatják őket a kedvezményes lehetőségekről, új jogszabályokról.  

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Á, mint átkelők
Ilyen volt a II. Deményista Piknik Hírek - Címlapon
Ilyen volt a II. Deményista Piknik