A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges kinézetű kutya került egy orosz menhelyre: ő a „medvekutya”

2017. december 21., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Furcsa jövevényt fogtak be és vittek menhelyre Oroszországban. Első pillantásra úgy fest, mint egy kis medve, ám jobban megnézve rádöbbenünk: ő bizony kutya. Egy szaporítótelep újabb áldozata a „medvekutya”.A szibériai Cseljabinszk városában lévő menhelyen él a furcsa kinézetű kutya, aki majdhogynem jobban hasonlít egy medvére, mint egy ebre. A Pikabu internetes portálon jelent meg pár kép róla, amit egy arra járó turista készített – a képek pedig villámgyorsan bejárták az internetet. „Medve vagy kutya?” – a legtöbb portálon ezzel a címmel keltették fel az olvasók kíváncsiságát. A Medvebaka becenevet kapott kutya története azonban rendkívül szomorú.

 

A keverék kutya sorsa nehéz lehetett

 

A kutya feltehetően egy szaporító kezei közül kerülhetett ki, ahol a kiskutyák „tervezésekor” egyetlen szempontot vettek figyelembe: hogy azok minél szebbek, cukibbak, plüsskutyához hasonlóak legyenek, ezáltal minél eladhatóbakká váljanak. Azzal pedig miért törődnének, meddig fog élni, és hogyan fog majd élni felnőtt korában az eb…  Medvebaka egyik őse valószínűleg csaucsau lehetett, ezt bizonyítja kékes színű nyelve is, mely erre a fajtára jellemző. Azonban amint cseperedni kezdett, már nem találták olyan „cukinak”, és meg is nőtt. Így nemmaradt más, kidobták, mint egy megunt játékot.

 

Akár egy medvebocs, úgy néz ki a csaucsau keverék

 

Polina Kefer, a Nash Dom állatotthon önkéntese jellemezte a The Siberian Times kérdésére Medvebakát: „A kutya állandó stresszben van, retteg. Kizárólag olyan örökbefogadó jöhet szóba esetében, aki hozzáértő, türelmes, így sajnos kevés esélye van az örökbefogadásra.” Nincs egyszerű dolga az önkénteseknek sem: a bizalmatlan kutya olykor támad, harap is. Hosszú munka lesz, mire bizalmába férkőzhetnek, és megtaníthatják arra, nem kell tartania az emberektől.

 

A medvekutya is vágyna a szeretetre

 

Egy alkalommal már megpróbálta egy állatbarát örökbefogadni, ám kudarcot vallott: Medvebaka azonnal szökni próbált tőle, a pórázt, nyakörvet nem viselte el, és teljesen elzárkózott a barátkozástól.

 

 

Forrás: siberiantimes.com

Témába vág

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak? Hírek - Címlapon
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak?
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Hírek - Címlapon
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett