A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges kinézetű kutya került egy orosz menhelyre: ő a „medvekutya”

2017. december 21., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Furcsa jövevényt fogtak be és vittek menhelyre Oroszországban. Első pillantásra úgy fest, mint egy kis medve, ám jobban megnézve rádöbbenünk: ő bizony kutya. Egy szaporítótelep újabb áldozata a „medvekutya”.A szibériai Cseljabinszk városában lévő menhelyen él a furcsa kinézetű kutya, aki majdhogynem jobban hasonlít egy medvére, mint egy ebre. A Pikabu internetes portálon jelent meg pár kép róla, amit egy arra járó turista készített – a képek pedig villámgyorsan bejárták az internetet. „Medve vagy kutya?” – a legtöbb portálon ezzel a címmel keltették fel az olvasók kíváncsiságát. A Medvebaka becenevet kapott kutya története azonban rendkívül szomorú.

 

A keverék kutya sorsa nehéz lehetett

 

A kutya feltehetően egy szaporító kezei közül kerülhetett ki, ahol a kiskutyák „tervezésekor” egyetlen szempontot vettek figyelembe: hogy azok minél szebbek, cukibbak, plüsskutyához hasonlóak legyenek, ezáltal minél eladhatóbakká váljanak. Azzal pedig miért törődnének, meddig fog élni, és hogyan fog majd élni felnőtt korában az eb…  Medvebaka egyik őse valószínűleg csaucsau lehetett, ezt bizonyítja kékes színű nyelve is, mely erre a fajtára jellemző. Azonban amint cseperedni kezdett, már nem találták olyan „cukinak”, és meg is nőtt. Így nemmaradt más, kidobták, mint egy megunt játékot.

 

Akár egy medvebocs, úgy néz ki a csaucsau keverék

 

Polina Kefer, a Nash Dom állatotthon önkéntese jellemezte a The Siberian Times kérdésére Medvebakát: „A kutya állandó stresszben van, retteg. Kizárólag olyan örökbefogadó jöhet szóba esetében, aki hozzáértő, türelmes, így sajnos kevés esélye van az örökbefogadásra.” Nincs egyszerű dolga az önkénteseknek sem: a bizalmatlan kutya olykor támad, harap is. Hosszú munka lesz, mire bizalmába férkőzhetnek, és megtaníthatják arra, nem kell tartania az emberektől.

 

A medvekutya is vágyna a szeretetre

 

Egy alkalommal már megpróbálta egy állatbarát örökbefogadni, ám kudarcot vallott: Medvebaka azonnal szökni próbált tőle, a pórázt, nyakörvet nem viselte el, és teljesen elzárkózott a barátkozástól.

 

 

Forrás: siberiantimes.com

Témába vág

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Hírstart JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak? Hírek - Címlapon
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak?
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Hírek - Címlapon
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett