A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Különleges kinézetű kutya került egy orosz menhelyre: ő a „medvekutya”

2017. december 21., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Furcsa jövevényt fogtak be és vittek menhelyre Oroszországban. Első pillantásra úgy fest, mint egy kis medve, ám jobban megnézve rádöbbenünk: ő bizony kutya. Egy szaporítótelep újabb áldozata a „medvekutya”.A szibériai Cseljabinszk városában lévő menhelyen él a furcsa kinézetű kutya, aki majdhogynem jobban hasonlít egy medvére, mint egy ebre. A Pikabu internetes portálon jelent meg pár kép róla, amit egy arra járó turista készített – a képek pedig villámgyorsan bejárták az internetet. „Medve vagy kutya?” – a legtöbb portálon ezzel a címmel keltették fel az olvasók kíváncsiságát. A Medvebaka becenevet kapott kutya története azonban rendkívül szomorú.

 

A keverék kutya sorsa nehéz lehetett

 

A kutya feltehetően egy szaporító kezei közül kerülhetett ki, ahol a kiskutyák „tervezésekor” egyetlen szempontot vettek figyelembe: hogy azok minél szebbek, cukibbak, plüsskutyához hasonlóak legyenek, ezáltal minél eladhatóbakká váljanak. Azzal pedig miért törődnének, meddig fog élni, és hogyan fog majd élni felnőtt korában az eb…  Medvebaka egyik őse valószínűleg csaucsau lehetett, ezt bizonyítja kékes színű nyelve is, mely erre a fajtára jellemző. Azonban amint cseperedni kezdett, már nem találták olyan „cukinak”, és meg is nőtt. Így nemmaradt más, kidobták, mint egy megunt játékot.

 

Akár egy medvebocs, úgy néz ki a csaucsau keverék

 

Polina Kefer, a Nash Dom állatotthon önkéntese jellemezte a The Siberian Times kérdésére Medvebakát: „A kutya állandó stresszben van, retteg. Kizárólag olyan örökbefogadó jöhet szóba esetében, aki hozzáértő, türelmes, így sajnos kevés esélye van az örökbefogadásra.” Nincs egyszerű dolga az önkénteseknek sem: a bizalmatlan kutya olykor támad, harap is. Hosszú munka lesz, mire bizalmába férkőzhetnek, és megtaníthatják arra, nem kell tartania az emberektől.

 

A medvekutya is vágyna a szeretetre

 

Egy alkalommal már megpróbálta egy állatbarát örökbefogadni, ám kudarcot vallott: Medvebaka azonnal szökni próbált tőle, a pórázt, nyakörvet nem viselte el, és teljesen elzárkózott a barátkozástól.

 

 

Forrás: siberiantimes.com

Témába vág

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

15 perc kedvesség, simogatás - Meglepő, milyen hatással van a menhelyi kutyákra 15 perc kedvesség, simogatás - Meglepő, milyen hatással van a menhelyi kutyákra
Rengeteg kutya vár szerető gazdára a menhelyeken, s bár mindet nem vehetjük magunkhoz, mindennapjaikat megszépíthetjük egy kellemes látogatással. Egy tanulmány szerint egy kis csendes időtöltés, megnyugtató simogatás már elegendő ahhoz, hogy jobban érezzék magukat.

7 érv, miért fogadj örökbe kutyát 7 érv, miért fogadj örökbe kutyát
Ne vásárolj, fogadj örökbe! Ezzel a mondattal nagyon sokszor találkozhatunk, mégis, még mindig vannak fenntartások az örökbefogadással szemben. Hét olyan érvet hoztunk, ami meggyőz minden hezitálót, hogy az örökbefogadást válassza!

Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit Több mint 12 ezer kilogramm száraz táppal segítették a SPAR-vásárlói az állatmenhelyek lakóit
„Mancs a bajban!” elnevezéssel kétnapos állateledel-gyűjtő kampányt szervezett a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal karöltve 2022. május 7-8-án a kijelölt INTERSPAR áruházakban. Kutya száraz tápból több mint 10 ezer kilogramm, macska száraz tápból pedig közel 2 ezer kilogramm gyűlt össze a vásárlók adományainak köszönhetően.

Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén Élete árán is mentett állataival marad az olasz férfi ukrajnai menhelyén
Andrea Cisternino Kijev mellett Ukrajnában álltamenhelyet üzemeltet. A férfi a háború kitörésekor megüzente a világnak, hogy inkább meghal, de nem hagyja magára menhelyen lévő mintegy 400 állatot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak? Hírek - Címlapon
Gyógynövényes fürdő átfagyott kutyánknak?
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett Hírek - Címlapon
Siker a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnél: Ginger nemzetközi mentőkutya-vizsgát tett