A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutya talált rá az otthonról elkóborolt autista kisfiúra

2023. március 31., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A kisfiú elkószált otthonról – egy napi folyamatos kutatás után találtak rá átfagyva egy búzavetésben a fantasztikus szimatú kutyáknak hála. 

Fantasztikus társadalmi összefogásnak köszönhetően menekült meg Gergő, az ötéves kisfiú, aki otthonából kószált el. A kisfiú keresése nagy erőkkel indult meg: a rendőrség a földön és helikopterrel is kereste a fiút, de érkeztek speciális mentők, polgárőrök, a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik drónokkal is kutattak a területen, valamint számos önkéntes.

 

Még így is csaknem egy egész napig kutattak utána, míg végül két önkéntes, Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik a nyomára bukkantak: Jenny és Tequila fantasztikus szimatának hála egy búzavetésben meglett Gergő. „A kutyám nagyon befele húzott a mezőre és nem tudtam elképzelni, hogy miért húz annyira befele. És akkor felkiabáltam nagy örömmel, hogy akkor megvan, megvan! Hát felejthetetlen ez az érzés. Láttam a kisgyereken, hogy nagyon reszket, fázik, és megvan nagyon szeppenve” – mondta a TV2 Tényeknek Gomán Dávid.

 

A kutyáknak és gazdáiknak nincs ilyen irányú végzettsége, mindössze a segítő szándék vezérelte őket, hogy csatlakozzanak a kereséshez. 

 

 

 

 

 

A fagyos, szeles éjszakában a kisfiú testhőmérséklete 34 fokra hűlt, hisz csak egy vékony melegítőben indult el otthonról.

 

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás indult kiskorú veszélyeztetése miatt, vagyis vizsgálják, mennyiben felelősek a kisfiú szülei a történtekért.

 

 

 

 


Indexkép forrás: facebook.com/tmrfkprevencio

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába Megérkeztek a magyar mentőcsapatok és kutyáik Líbiába
Megérkeztek Dernába és már meg is kezdték a munkát a katasztrófa sújtotta városban a magyar mentőcsapatok.

Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája Nyugdíjba vonul Kabos, a katasztrófavédelem tűzvizsgáló kutyája
Sorfallal és finomságokból álló tortával búcsúztatták Kabost, a tűzvizsgáló kutyát nyugdíjba vonulása alkalmából.

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket
Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.

A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit A legcukibb utánpótlás csapat - Bemutatták a katasztrófavédelem leendő szolgálati kutyáit
Most még csak négy kis rosszcsont, hamarosan azonban rendíthetetlen szolgálati kutyák lesznek: Ők Daisy, Turbi, Díva, és Emily, a katasztrófavédelem leendő keresőkutyái.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe Hírek - Címlapon
„A karjaimban halt meg, miközben elmondtam neki, mennyire szeretem” - Kiskutyáját gyászolja Russel Crowe
Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre Hírek - Címlapon
Együtt talált otthonra a kutya és a kecske, miután bekerültek a menhelyre