A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyacsempészekre csapott le az olasz rendőrség

2018. november 27., 16:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több tucat kutyára bukkantak az olasz csempészek telepén a razziázó rendőrök - közel egy éve folyik a nyomozás a kutyacsempészek ellen.



Virágzik a szaporító-ipar, hiszen óriási a kereslet a “divatos” kölyökkutyákra - a szaporítók pedig minden megtesznek, hogy ezeket az igényeket kielégítsék. Valóban nem túlzás azt állítani, hogy lassan egy egész iparág épül a kutya-szaporítás köré: hatalmas telepeken tartják azokat a kutyákat, akiket gyakran bármilyen állatorvosi felügyelet nélkül szaporítanak, épp csak annyi élelmet és vizet adva nekik, amennyi az életben maradáshoz és az elléshez kell. A “kölyökgyárakban” általában szűk ketrecekben tartják a kutyákat, akik kénytelen a saját ürülékükben taposni, feküdni, hiszen ki sosem takarítják a helyüket… Amint elérik a pár hetes kort (ekkor még bőven az anyjuk mellett lenne a helyük), már be is zsúfolják a kölyköket dobozokba, majd autóba teszik őket és szállítják is leendő gazdijaikhoz, akik több száz eurót fizetnek értük.

 

Az elmúlt évben több olyan hírt is olvashattunk, mely kutyacsempészek lebukásáról szólt. Ezek mindegyike nagyon sok kiskutyát szállított Közép-Európából Olaszországba borzalmas körülmények között. Voltak, akiket a határon fogtak meg a rendőrök, voltak, akik autópályán tartott ellenőrzésen buktak le. Egy ilyen kutyacsempész banda ellen folytat az olasz rendőrség közel egy éve nyomozást, aminek következtében sikerült rajtaütniük egy telepen: a razzia során több tucat almot találtak. A kutyák nem megfelelő körülmények között voltak tartva- a kölyköket 750-850 euróért adták tovább, hamis törzskönyvvel, sokukat betegen is.

 

A gyanúsítottak többsége olasz állampolgár, de van köztük egy lengyel és egy szlovák férfi is - írja az euronews.com.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai Kölyökkutyákat mentettek a NAV munkatársai
Nem csak egyszerűen papírok nélkül szállította a négy kiskutyát a román sofőr: a csempészett cigaretták alatt kuporgó apróságok még túl fiatalok is voltak a szállításhoz. A férfi Németországba tartott a cigarettákkal és a kiskutyákkal.

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.

A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett A HUNOR mentőkutyás csapata Olaszországban tréningezett
Különleges képzésen vehetett részt a HUNOR mentőkutyás csapata: négy város rombázisát járták végig, mindenütt az volt a cél, hogy fejlesszék a romkutatásban eddig megszerzett jártasságukat. A kutyák és vezetőik tíz napot töltöttek Olaszországban.

Kutyacsempészeket fogott a NAV Kutyacsempészeket fogott a NAV
Olaszországba akartak kiskutyákat csempészni az elkövetők - szerencsére a NAV munkatársai résen voltak, és felfedezték a bajban lévő apróságokat.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Ebugatta Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Finom kávéval támogathatod az árva állatokat Hírek - Címlapon
Finom kávéval támogathatod az árva állatokat
Erdőlátogatási tilalom Vas megyében Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási tilalom Vas megyében