A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyafitness és diéta - így fogyott le az elképesztően túlsúlyos eb

2017. október 27., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Az elhízás sajnos kedvenceinket is érintheti, Strudel története azonban inspirációt adhat a kutyafogyókúra sikerességéhez.



A ducinak csupán enyhe túlzással mondható hét éves golden retriever keverék valószínűleg kedvenc ételéről, a rétesről kaphatta nevét. 37 kilogrammos testsúlyával a mérleget ugyan nem, de megmentőit minden bizonnyal kiakasztotta, mikor először meglátták. Idős gazdája halálát követően került a Hearts for Hounds (Szívek az ebekért) állatmentő szervezethez. Kétség sem fért hozzá, hogy egészsége miatt komoly fogyókúrára lesz szüksége.

 

Ekkor lépett be a képbe a közeli kutyakiképző központot vezető házaspár, akik díjmentesen ajánlották fel gombóc asszonyság számára a kutyafitness órákat. A legjobbkor érkezett a segítség, ugyanis jelentős súlyfeleslege miatt évek óta ízületi gyulladástól szenvedhetett Strudel, mely folyamatos fájdalommal járt.

 

Túlsúlyos kutya - Ilyen volt Strudel az edzések előtt
Túlsúlyos kutya - Ilyen volt Strudel az edzések előtt
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Az edzésterv összeállításánál egy állatorvossal is konzultáltak a kutya terhelhetőségének függvényében ajánlott mozgatás módjairól és a szigorú diétáról. A központban személyre szabott agility pályát kapott, mely nem túl megerőltető számára, ő pedig komótosan ugyan, de nagyon ügyesen veszi az akadályokat:

 

„Jutalomfalatokkal, játékokkal és dicsérettel motiváljuk, bár előbbire nincs is igazán szükség. Szinte magától tudta, mi a teendő. A finomságokat így elhagyhattuk, a sok dicséret önmagában is elegendőnek bizonyult számára a feladatok teljesítéséhez.” - mesélte a Huffington Post kérdésére Kristy.

 

Agility - Ügyesen veszi az akadályokat a túlsúlyos kutya
Agility - Ügyesen veszi az akadályokat a túlsúlyos kutya
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Ideiglenes befogadója szerint Strudel a legédesebb kutya, akivel valaha találkozott. "Nyugodt, barátságos, imád játszani, bújni és sétálni. Jólnevelt óriás.” Lelkesen tornáztatja és az álomgazdik megérkezéséig mindent megtesznek, hogy lefogyasszák a kutyahölgyet.

 

Az edzéseket nyáron kezdték, azóta már 11 kilogrammtól sikerült megszabadítani, és a fogyással párhuzamosan egyre energikusabb lett. Előző befogadójától sajnos éppen emiatt kellett elköltöznie, hisz újonnan visszanyert erejével a frászt hozta rá a család macskájára. Kiderült, hogy előszeretettel kergeti a cicákat, így jobbnak látták olyan otthont keresni számára, ahol kedvére tombolhat. Gyerekekkel és kutyákkal viszont remekül viselkedik.

 

Kutyafitness - Strudel edzés közben pihen
Kutyafitness - Strudel edzés közben pihen
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Természetesen örökbefogadóinak továbbra is gondot kell majd fordítaniuk a speciális diéta betartására és a rendszeres testmozgásra. Strudel és gondozója addig is lelkesen látogatják a kutyafitness órákat, hogy a bájos szőrgombóc egészségesebbé váljon és újra fiatalos formájában tündökölhessen. 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: Zoom Room Virginia Beach

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét találtak egy hasonlóságot a kutya és az ember agyának működésében Hírek - Címlapon
Ismét találtak egy hasonlóságot a kutya és az ember agyának működésében
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak Hírek - Címlapon
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak