A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyafitness és diéta - így fogyott le az elképesztően túlsúlyos eb

2017. október 27., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Az elhízás sajnos kedvenceinket is érintheti, Strudel története azonban inspirációt adhat a kutyafogyókúra sikerességéhez.A ducinak csupán enyhe túlzással mondható hét éves golden retriever keverék valószínűleg kedvenc ételéről, a rétesről kaphatta nevét. 37 kilogrammos testsúlyával a mérleget ugyan nem, de megmentőit minden bizonnyal kiakasztotta, mikor először meglátták. Idős gazdája halálát követően került a Hearts for Hounds (Szívek az ebekért) állatmentő szervezethez. Kétség sem fért hozzá, hogy egészsége miatt komoly fogyókúrára lesz szüksége.

 

Ekkor lépett be a képbe a közeli kutyakiképző központot vezető házaspár, akik díjmentesen ajánlották fel gombóc asszonyság számára a kutyafitness órákat. A legjobbkor érkezett a segítség, ugyanis jelentős súlyfeleslege miatt évek óta ízületi gyulladástól szenvedhetett Strudel, mely folyamatos fájdalommal járt.

 

Túlsúlyos kutya - Ilyen volt Strudel az edzések előtt
Túlsúlyos kutya - Ilyen volt Strudel az edzések előtt
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Az edzésterv összeállításánál egy állatorvossal is konzultáltak a kutya terhelhetőségének függvényében ajánlott mozgatás módjairól és a szigorú diétáról. A központban személyre szabott agility pályát kapott, mely nem túl megerőltető számára, ő pedig komótosan ugyan, de nagyon ügyesen veszi az akadályokat:

 

„Jutalomfalatokkal, játékokkal és dicsérettel motiváljuk, bár előbbire nincs is igazán szükség. Szinte magától tudta, mi a teendő. A finomságokat így elhagyhattuk, a sok dicséret önmagában is elegendőnek bizonyult számára a feladatok teljesítéséhez.” - mesélte a Huffington Post kérdésére Kristy.

 

Agility - Ügyesen veszi az akadályokat a túlsúlyos kutya
Agility - Ügyesen veszi az akadályokat a túlsúlyos kutya
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Ideiglenes befogadója szerint Strudel a legédesebb kutya, akivel valaha találkozott. "Nyugodt, barátságos, imád játszani, bújni és sétálni. Jólnevelt óriás.” Lelkesen tornáztatja és az álomgazdik megérkezéséig mindent megtesznek, hogy lefogyasszák a kutyahölgyet.

 

Az edzéseket nyáron kezdték, azóta már 11 kilogrammtól sikerült megszabadítani, és a fogyással párhuzamosan egyre energikusabb lett. Előző befogadójától sajnos éppen emiatt kellett elköltöznie, hisz újonnan visszanyert erejével a frászt hozta rá a család macskájára. Kiderült, hogy előszeretettel kergeti a cicákat, így jobbnak látták olyan otthont keresni számára, ahol kedvére tombolhat. Gyerekekkel és kutyákkal viszont remekül viselkedik.

 

Kutyafitness - Strudel edzés közben pihen
Kutyafitness - Strudel edzés közben pihen
Fotó: Zoom Room Virginia Beach

 

Természetesen örökbefogadóinak továbbra is gondot kell majd fordítaniuk a speciális diéta betartására és a rendszeres testmozgásra. Strudel és gondozója addig is lelkesen látogatják a kutyafitness órákat, hogy a bájos szőrgombóc egészségesebbé váljon és újra fiatalos formájában tündökölhessen. 

Forrás: huffingtonpost.com
Indexkép forrás: Zoom Room Virginia Beach

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől Így készítsük fel négylábú kedvenceinket az irodában töltött időre - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől
Néhány évvel ezelőtt még csupán elvétve találtunk olyan irodát, ahol szívesen fogadták a gazdájukkal érkező kutyákat, mára azonban a munkahelyek egyre nyitottabbá váltak a kisállatbarát iroda koncepciójára. A Mars, amely ezen a téren az egyik korai úttörőnek számít, az amerikai hagyományokra épülő "Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyedre" nap alkalmából szeretné felhívni a figyelmet a kutyabarát munkahely előnyeire, kiemelve a munkavállalók mentális egészségére gyakorolt hatását. A vállalat nemrég egy interaktív workshopot szervezett, ahol a média képviselőivel osztott meg hasznos gyakorlati tanácsokat, hogy minél több gazdi számára könnyíthesse meg kisállataik irodai beilleszkedését. Az eseményen részt vett Korom Gábor, az ország egyik legismertebb kutyaszakértője is, aki elárulta, hogyan tudjuk felkészíteni kis kedvencünket az irodai környezetre.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Ebugatta Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét találtak egy hasonlóságot a kutya és az ember agyának működésében Hírek - Címlapon
Ismét találtak egy hasonlóságot a kutya és az ember agyának működésében
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak Hírek - Címlapon
Négy elengedhetetlen kiegészítő kutyabarátoknak