A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyafuttató: kerítés nélkül is van határ

2016. szeptember 04., 06:00


Szerző: sklara


Kategória: Jó tudni!
A zárt kutyafuttató területek mellett a „nyílt”, azaz kerítés nélküli futiknak a szabályairól is érdemes beszélni. Az egészségügyi séták alapvető illemszabályokat feltételeznek a Gazditól. De gyakran az eb az okosabb… 

Korlátozunk és védünk - a tengerparton is biztonságot ad a póráz...
Korlátozunk és védünk - a tengerparton is biztonságot ad a póráz...
Fotó: studiotecnicobucaioni.it

   
 …mert ő félrevonul elvégezni ama bizonyos nagydolgot. A nyílt terepen a Gazdik szerint    elveszik az az egy kis kutyapiszok – gondoljunk bele, hogy ha minden kutyás így állna hozzá minden egyes sétánál: epedve várnánk az esőt, ami (talán) belemossa a földbe azt, amibe már megint beleléptünk… Vajon nem a mi kutyánk tette oda az aknát?!

A kijelölt kutyafuttató területeken, ha az nincs elkerítve, akkor is vannak szemetesek. A Gazdik jelentős része ebbe pottyantja bele a csinosan zacskóba szedegetett ürüléket. Majd azzal a boldog tudattal mosolyogva lép bele a másik kutya pottyantásába, hogy „igen, érdemes volt…!” – Pocsék érzés. Kedves Olvasó, előbb-utóbb Te is a nyomukba(!) lépsz! :)

 

Kutyasétára fel!
Kutyasétára fel!
Fotó: calgarypetsupplies.ca

 

Mi a probléma?

 

"Nincs elég kuka”. – Jó megoldás lehet, amit a szombathelyi Váci utcai „Kiserdőnél” láttunk: igényes emberek a fákra/bokrokra akasztottak fel műanyag szatyrokat, és ebbe gyűjtik a szemetet. Van otthon szatyrod? Vidd el, használjátok!

„Úgyse szedi fel senki.” – Butaság. Ha nem szednék fel, akkor bokáig járnánk az ebek fekáliájában.

„Minek, hiszen lebomlik?” – Igen, idővel. Mondjuk esős idővel. Addig azonban más kutyák belefetrengenek, Te pedig belelépsz…

„…de hiszen félrevonul, és ott végzi el!” – Mert ő okosabb, mint Te. (Bocs.) Azonban nem tudhatod, hogy ott a bokorban melyik másik kutya piszkát eszi fel a Te kedvenced, aki utána boldogan arcon (szájon!) puszil! És aztán a Ti hagyatékotok okozhat ilyen kétes örömet a többieknek.

„Helló!” – Igen, a köszönés. Alapvető illemszabály. Ha megérkeztél, köszönsz – az ott lévők pedig visszaköszönnek. (Ha mégsem, akkor legalább tudhatod, hogy valami mínuszos a légkörben…)

 

Ez az igazi!
Fotó: origo.hu

 

…és egy témába vágó sztori e cikk írójától!

Egyik kedvenc pajtink Maszat. Ő egy szürke, 10 kg körüli keverék kutyus, akinek óvodapedagógus az örökbefogadója. Maszat Gazdijával egy mező közepén találkoztam, éppen kettesben kirándultak. (Közben kedvenc bölcsiseinek gyűjtött egy halom őszi levelet, kökényt, kecskerágót, stb. – elhozta ez egész erdőt-mezőt a hátizsákjában...) A kezében volt egy zacskó, láttam, hogy tele van valamivel, és azt hittem, valami bogyó… nos, majdnem: Maszat nagy dolgocskája volt a színes csomag! Megkérdeztem, hogy mióta cipeli. Kiderült, majdnem 5 km óta cipelte, hogy kukába dobhassa. És miért?

Mert pontosan tudja, hogy a kisgyermekek milyen fertőzéseket kaphatnak el a kutyapiszoktól, és mivel családok is kirándulnak erre, mindig összegyűjti a veszélyes anyagot. :) 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: calgarypetsupplies.ca
Cikk első megjelenése: 2015. április 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?
Szimatol, fel-alá járkál, köröz, míg végül megtalálja a tökéletes pontot. Művelet közben pedig le nem venné rólunk a szemét. Vagy inkább elbújik? Mit szeretne üzenni kutyánk, amikor ürítés közben ránk néz?

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ma tárgyalják a deteki mészáros ügyét! Hírek - Címlapon
Ma tárgyalják a deteki mészáros ügyét!
Kilenc nap után mentettek ki egy kutyát a földrengés okozta romok alól! Hírek - Címlapon
Kilenc nap után mentettek ki egy kutyát a földrengés okozta romok alól!