A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyafuttató: kerítés nélkül is van határ

2016. szeptember 04., 06:00


Szerző: sklara


Kategória: Jó tudni!
A zárt kutyafuttató területek mellett a „nyílt”, azaz kerítés nélküli futiknak a szabályairól is érdemes beszélni. Az egészségügyi séták alapvető illemszabályokat feltételeznek a Gazditól. De gyakran az eb az okosabb… 

Korlátozunk és védünk - a tengerparton is biztonságot ad a póráz...
Korlátozunk és védünk - a tengerparton is biztonságot ad a póráz...
Fotó: studiotecnicobucaioni.it

   
 …mert ő félrevonul elvégezni ama bizonyos nagydolgot. A nyílt terepen a Gazdik szerint    elveszik az az egy kis kutyapiszok – gondoljunk bele, hogy ha minden kutyás így állna hozzá minden egyes sétánál: epedve várnánk az esőt, ami (talán) belemossa a földbe azt, amibe már megint beleléptünk… Vajon nem a mi kutyánk tette oda az aknát?!

A kijelölt kutyafuttató területeken, ha az nincs elkerítve, akkor is vannak szemetesek. A Gazdik jelentős része ebbe pottyantja bele a csinosan zacskóba szedegetett ürüléket. Majd azzal a boldog tudattal mosolyogva lép bele a másik kutya pottyantásába, hogy „igen, érdemes volt…!” – Pocsék érzés. Kedves Olvasó, előbb-utóbb Te is a nyomukba(!) lépsz! :)

 

Kutyasétára fel!
Kutyasétára fel!
Fotó: calgarypetsupplies.ca

 

Mi a probléma?

 

"Nincs elég kuka”. – Jó megoldás lehet, amit a szombathelyi Váci utcai „Kiserdőnél” láttunk: igényes emberek a fákra/bokrokra akasztottak fel műanyag szatyrokat, és ebbe gyűjtik a szemetet. Van otthon szatyrod? Vidd el, használjátok!

„Úgyse szedi fel senki.” – Butaság. Ha nem szednék fel, akkor bokáig járnánk az ebek fekáliájában.

„Minek, hiszen lebomlik?” – Igen, idővel. Mondjuk esős idővel. Addig azonban más kutyák belefetrengenek, Te pedig belelépsz…

„…de hiszen félrevonul, és ott végzi el!” – Mert ő okosabb, mint Te. (Bocs.) Azonban nem tudhatod, hogy ott a bokorban melyik másik kutya piszkát eszi fel a Te kedvenced, aki utána boldogan arcon (szájon!) puszil! És aztán a Ti hagyatékotok okozhat ilyen kétes örömet a többieknek.

„Helló!” – Igen, a köszönés. Alapvető illemszabály. Ha megérkeztél, köszönsz – az ott lévők pedig visszaköszönnek. (Ha mégsem, akkor legalább tudhatod, hogy valami mínuszos a légkörben…)

 

Ez az igazi!
Fotó: origo.hu

 

…és egy témába vágó sztori e cikk írójától!

Egyik kedvenc pajtink Maszat. Ő egy szürke, 10 kg körüli keverék kutyus, akinek óvodapedagógus az örökbefogadója. Maszat Gazdijával egy mező közepén találkoztam, éppen kettesben kirándultak. (Közben kedvenc bölcsiseinek gyűjtött egy halom őszi levelet, kökényt, kecskerágót, stb. – elhozta ez egész erdőt-mezőt a hátizsákjában...) A kezében volt egy zacskó, láttam, hogy tele van valamivel, és azt hittem, valami bogyó… nos, majdnem: Maszat nagy dolgocskája volt a színes csomag! Megkérdeztem, hogy mióta cipeli. Kiderült, majdnem 5 km óta cipelte, hogy kukába dobhassa. És miért?

Mert pontosan tudja, hogy a kisgyermekek milyen fertőzéseket kaphatnak el a kutyapiszoktól, és mivel családok is kirándulnak erre, mindig összegyűjti a veszélyes anyagot. :) 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: calgarypetsupplies.ca
Cikk első megjelenése: 2015. április 03.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ma tárgyalják a deteki mészáros ügyét! Hírek - Címlapon
Ma tárgyalják a deteki mészáros ügyét!
Kilenc nap után mentettek ki egy kutyát a földrengés okozta romok alól! Hírek - Címlapon
Kilenc nap után mentettek ki egy kutyát a földrengés okozta romok alól!