A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyakarácsony a menhelyeken

2015. december 26., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Decemberben több állatvédő szervezet is megtartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét. A látogatók az ajándékozás mellett gazdikereső kutyákat és macskákat is örökbefogadhattak.A zalaegerszegi Bogáncs Állatotthon jelenleg közel 200 kutyának és 40 macskának ad otthont. A lakók ellátásával és a menhely működésével kapcsolatos költségeket adományokból és pályázatokból finanszírozzák, így a támogatók ajándékai mind-mind nagy segítséget jelentenek az egyesületnek. Nemrég újították fel a menhelyhez vezető utat, a „450 méteres szakasz végre aszfaltburkolatot kapott, és nyitott vízelvezető árkot is épített mellé a kivitelező, Strabag. A menhely előtti szakaszon 180 méteren pedig 6 kandelábert állított fel a Szili Villszer.” – írja a zaol.hu.  Az idei Kutyakarácsonyon az alapvető felszerelések, nyakörvek, pórázok, kullancs- és bolhairtó szerek, meleg takarók mellett 1200 kg kutya- és macskaeledel is összegyűlt, a kutyusok pedig boldogan sétáltak a látogatók oldalán.

 

Nézd meg a fényképeket ITT.

 

Karácsonyi séta a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelynél
Karácsonyi séta a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelynél
Fotó: facebook.com/BogancsZalaegerszegiAllatvedoEgyesulet/

 

Az Etyeki Állatvédők Egyesülete is megtartotta a karácsonyi ünnepséget. Nemcsak bent lakókkal ismerkedhettek a látogatók, hanem az állatvédők és az önkéntesek tevékenységéről is első kézből kaphattak érdekes információkat. Bár az idő nem igazán kedvezett a szabadtéri eseménynek, szép számmal voltak jelen a Kutyakarácsonyon, ahova többen korábbi  - ma már boldog gazdis – mentvényekkel látogattak ki. A résztvevőknek lehetőségük volt virtuálisan örökbefogadni egy-egy állatot, de akadt olyan is, aki új kedvencével térhetett haza. „Kutyusaink rengeteg ajándékot, adományt, nagyon sok simogatást, szeretgetést kaptak. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát és láthatták, hogy milyen jó dolguk van az etyeki menhelyen a kutyusoknak és mennyire szeretjük mi is, amit csinálunk!” – hangzottak el a munkatársak lelkes szavai. (feol.hu)

 

Az Etyeki Kutyakarácsony képekben ITT

 

Kutyakarácsony Etyeken
Kutyakarácsony Etyeken
Fotó: facebook.com/Etyeki-Állatvédő-Egyesület-177045392351044/

 

A székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány menhelyén tartott karácsonyi örökbefogadó napon több gazdikereső is szerető otthonra talált. “A kutyáknak tápokat, takarókat, pórázokat hoztak ajándékba a látogatók, és egész nap lehetőség volt sétára, közös játékokra az állatokkal.” - olvashatjuk a Hír TV oldalán. A menhelyen jelenleg 75 kutya él, de minden egyes örökbefogadott négylábú helyére újabbak és újabbak érkeznek. Mindegyik lakónak megvan a saját története: van, akit az utcán találtak, van, akit gazdájától állatkínzás miatt koboztak el a hatóságok. Az árva állatok rehabilitációja éppen ezért különböző hosszúságú lehet, az alapítvány önkéntesei azonban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy átsegítsék őket a nehézségeken, s ha eljön az idő, készen álljanak az új családra.

 

Az ASKArácsony 2015 képekben ITT 

 

A kicsik is szorgosan díszítették az ASKArácsony 2015 karácsonyfáját
A kicsik is szorgosan díszítették az ASKArácsony 2015 karácsonyfáját
Fotó: facebook.com/ASKA-Alapítvány-152816844729634/?fref=photo

 

A kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítványnál is számos kutya és macska került szerető otthonba szombaton. A Kutyakarácsony szervezői azonban még egy igazán különleges örökbefogadásnak is tanúi lehettek. A fél év körüli Gombóc nevű keverék a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványhoz került, a tesztek alapján ugyanis “úgy tűnik, kiváló terápiás kutya válik majd a megmentett kutyusból.” - olvashatjuk a Kecskeméti Televízió honlapján. Az állatbarátoktól érkezett ajándékok és adományok mellett ez az esemény még örömtelibbé varázsolta a karácsonyi ünnepséget!

 

Nézd meg a kecskeméti Kutyakarácsonyról készült riportot ITT

 

Murci cica is jól érezte magát a kecskeméti Kutyakarácsonyon
Murci cica is jól érezte magát a kecskeméti Kutyakarácsonyon
Fotó: facebook.com/MenhelyAzAllatokertAlapitvany/

 

A pécs-somogyi Misina Állatmenhelyen december 13-án kerítettek sort az Állatok Karácsonyára. A többéves múltra visszatekintő program során “magánszemélyek, civil szervezetek, sportegyesületek és vállalkozók” is rengeteg ajándékkal lepték meg a lakókat - írja a bama.hu. Még a hideg, ködös idő sem szegte a látogatók kedvét, remek hangulatban telt a nap! A szervezők színes játékokkal várták a gyerekeket, a kutyasétáltatás mellett lehetőséget biztosítottak pónilovaglásra és lovaskocsikázásra is. A menhelyen folyamatos a teltház, így hatalmas öröm volt mindenki számára, hogy a több, mint 400 kutya közül többen is szerencsésen gazdira találtak a karácsonyi ünnepség alkalmával.

 

Az Állatok Karácsonya képekben ITT

 

Gyűlnek az ajándékok a Misina menhelyen az Állatok Karácsonyán
Gyűlnek az ajándékok a Misina menhelyen az Állatok Karácsonyán
Fotó: facebook.com/Misina-Természet-és-Állatvédő-Egyesület-adószám-18303841-1-02-191992454173890/

 

Minden évben nagy érdeklődés mellett rendezik az állatok karácsonyát a Győri Állatmenhelyen. Az árva négylábúak is megérdemlik a törődést, és nem csak ilyenkor az ünnepekhez közeledve. Szerencsére sok jó szándékú állatbarát tesz azért, hogy a gazdi nélkül maradt kutyáknak és macskáknak is kerüljön meglepetés a fa alá. December 12-én és 13-án több tonnányi tápot, takarót, fertőtlenítőszereket és játékot vittek a segítőszándékú jótevők a menhelyre, hogy karácsony csodája a vétlen állatokat is megérintse. (Győr+ TV).

 

 

 

A cikkben említett állatvédő szervezetek minden adományt örömmel fogadnak. Ha úgy érzed, szívesen támogatnád őket táppal, felszereléssel, s a téli hideg időben takarókkal, szőnyegekkel, keresd fel őket az alábbi elérhetőségeken:

 

Forrás: bama.hu, feol.hu, hirtv.hu, kecskemetitv.hu, tv.gyorplusz.hu, zaol.hu
Indexkép forrás: facebook.com/Etyeki-Állatvédő-Egyesület-177045392351044/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya hidat képez az emberek között Hírek - Címlapon
A kutya hidat képez az emberek között
Így kívánt Boldog Karácsonyt egy magyar fotós Hírek - Címlapon
Így kívánt Boldog Karácsonyt egy magyar fotós