A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyám lesz - de milyen?

2017. április 29., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Végiggondoltál minden eshetőséget,lehetőséget és arra jutottál, készen állsz arra, hogy egy négylábút vegyél magadhoz? Ha így van, akkor már pontosan tisztában vagy a lehetőségeiddel is - ennek fényében nagyon fontos azt is mérlegelned, milyen habitusú kutyát választasz!Miért? Gondold el, hogy hazaesel fáradtan, és egy szétcincált kanapé látványa fogad otthon… holott a kutyusod maga a ma született bárány, valami miatt mégis nekiállt a bútornak. Esetleg a nem megfelelően levezetett energiák állhatnak a háttérben? És ekkor elgondolkozol, hogy biztos az energiabomba fajta a számodra megfelelő társ…?

 

Kicsi és cuki- de mindig ilyen lesz?
Kicsi és cuki- de mindig ilyen lesz?
Fotó: bhmpics.com

 

Minden kutya más és más egyéniséggel rendelkezik, de nagyon erős befolyása van magának a fajtának az eb személyiségére. Fontos, hogy a fajtát ne a divat alapján válasszuk ki, vagy azért, mert “a barátnőnk unokatesójának” is olyanja van, és ő egy igazi kis tünemény-kutya… Mérlegeld, le tudod-e kellően fárasztani a kiválasztott vadászkutyát, vagy meg tudsz-e birkózni egy makacs eb-személyiséggel. Az sem árt, ha utánanézel, mekkorára nő meg a kiválasztott kutyus. Biztos hogy a kis lakásodban jól érezné magát egy bernáthegyi?

 

A tájékozódást elkezdheted az interneten, vagy könyvekből: több tucat honlap, irodalom, folyóirat foglalkozik a fajták jellemzőivel. Ha megvannak a jelöltjeid, érdemes egy szakember tanácsát is kikérni.

 

 

De hogy is lehet meghatározni, kinek milyen habitusú négylábú lesz az ideális társa? Mit kell figyelni a kiszemelt kiskutyán?

 

Ide kattintva bővebben is olvashatsz ezekről a kérdésekről: a válaszok a Gondos Gazdik szakértőjének tollából érkeznek!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu, gondosgazdik.hu
Cikk első megjelenése: 2016. december 07.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Gondoltad volna? Bizonyos kutyafajták sokkal érzékenyebben reagálnak a fájdalomra Gondoltad volna? Bizonyos kutyafajták sokkal érzékenyebben reagálnak a fájdalomra
Egy friss kutatás szerint igen nagy különbségek vannak a fajták között - egyesek sokkal jobban viselik a fájdalmat, mint mások.

Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését Többszáz golden retriever gyűlt össze Skóciában, hogy megünnepeljék a fajta születését
Szinte hihetetlen, de már 155 év boldogítják a gazdik életét az aranyszívű kutyusok.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók Hírek - Címlapon
A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók
Sütivel mentenek kutyakölyköket Hírek - Címlapon
Sütivel mentenek kutyakölyköket