A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók

2017. május 01., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Egy felmérés szerint sokkal vonzóbbnak találjuk a kutyatulajdonosokat, mint a macskásokat. Ráadásul a legtöbb gazdi azonnal szakítana, ha új párja nem szereti kedvencét.A kanadai Elite Singles közvélemény-kutatás keretében kérdezte meg az embereket, milyen “típusú” gazdikat találnak vonzóbbnak. A felmérés szerint a kutyatartók ráadásul szexuálisan is vonzóbbak a másik fél számára, mint azok, akik macskát tartanak.

 

Az eredmény szerint a megkérdezett ezer ember 63%-a vélte vonzóbbnak a kutyásokat, 18%-uk pedig a macskásokat. És a fennmaradó 19%? Ők bizony egyáltalán nem találták vonzónak azt, ha valaki egy négylábúval osztja meg otthonát.

 

Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Fotó: 1001southstate.com

 

A társkereső tapasztalatai szerint a párkereséskor sokak figyelembe veszik, hogy a másik fél tart-e állatot, illetve milyet. Sőt, szerintük a randizók hatalmas része, 72%-a azt is be tudja tájolni, milyen lehet a személyisége a kiszemelt partnernek, miután látta, milyen állatot tart. A társkereső pszichológus szakértője, Salama Marine szerint ezek a megfigyelések helytállóak: az, hogy milyen állatot tartunk, jól jelzi mások számára az egyéniségünket, lehetséges viselkedésünket. “Mivel az állattartás, különösen az olyan aktív kedvencek esetében, mint amilyenek a kutyák, elkötelezettséget, odaadást és felelősségvállalást kíván. Az állattartókat ezért már első pillantásra is kedvesnek, barátságosnak képzeljük el ismeretlenül is, és könnyebben feltételezzük róluk, hogy képesek elköteleződni egy hosszú távú kapcsolatra.”

 

A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
Fotó: justifiedgrid.com

 

És még egy érdekes adat, amire fényt derített a felmérés: a kutyatulajdonosok 32%-a, míg a macskatartók 27%-a szakítana, ha kedvence utálná az új partnerét - vagy épp fordítva. Ezzel kapcsolatban korábban a japán kutatók is vizsgálták négylábú barátaink viselkedését – ide kattintva olvasható az eredményük.

 

 

 

Forrás: unilad.co.uk, elitesingles.ca
Indexkép forrás: 1001southstate.com
Cikk első megjelenése: 2017. február 20.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra? Geomágneses viharok – Milyen hatással lehetnek a kutyákra?
A tudomány is elismeri, hogy kedvenceink nagyfokú érzékenységet mutatnak a geomágneses változásokra. Mire számíthatunk és hogyan segíthetünk nekik ebben az időszakban?

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MTI Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén Hírek - Címlapon
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén
Kutyám lesz - de milyen? Hírek - Címlapon
Kutyám lesz - de milyen?