A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók

2017. május 01., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Egy felmérés szerint sokkal vonzóbbnak találjuk a kutyatulajdonosokat, mint a macskásokat. Ráadásul a legtöbb gazdi azonnal szakítana, ha új párja nem szereti kedvencét.A kanadai Elite Singles közvélemény-kutatás keretében kérdezte meg az embereket, milyen “típusú” gazdikat találnak vonzóbbnak. A felmérés szerint a kutyatartók ráadásul szexuálisan is vonzóbbak a másik fél számára, mint azok, akik macskát tartanak.

 

Az eredmény szerint a megkérdezett ezer ember 63%-a vélte vonzóbbnak a kutyásokat, 18%-uk pedig a macskásokat. És a fennmaradó 19%? Ők bizony egyáltalán nem találták vonzónak azt, ha valaki egy négylábúval osztja meg otthonát.

 

Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Fotó: 1001southstate.com

 

A társkereső tapasztalatai szerint a párkereséskor sokak figyelembe veszik, hogy a másik fél tart-e állatot, illetve milyet. Sőt, szerintük a randizók hatalmas része, 72%-a azt is be tudja tájolni, milyen lehet a személyisége a kiszemelt partnernek, miután látta, milyen állatot tart. A társkereső pszichológus szakértője, Salama Marine szerint ezek a megfigyelések helytállóak: az, hogy milyen állatot tartunk, jól jelzi mások számára az egyéniségünket, lehetséges viselkedésünket. “Mivel az állattartás, különösen az olyan aktív kedvencek esetében, mint amilyenek a kutyák, elkötelezettséget, odaadást és felelősségvállalást kíván. Az állattartókat ezért már első pillantásra is kedvesnek, barátságosnak képzeljük el ismeretlenül is, és könnyebben feltételezzük róluk, hogy képesek elköteleződni egy hosszú távú kapcsolatra.”

 

A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
Fotó: justifiedgrid.com

 

És még egy érdekes adat, amire fényt derített a felmérés: a kutyatulajdonosok 32%-a, míg a macskatartók 27%-a szakítana, ha kedvence utálná az új partnerét - vagy épp fordítva. Ezzel kapcsolatban korábban a japán kutatók is vizsgálták négylábú barátaink viselkedését – ide kattintva olvasható az eredményük.

 

 

 

Forrás: unilad.co.uk, elitesingles.ca
Indexkép forrás: 1001southstate.com
Cikk első megjelenése: 2017. február 20.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Te is elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha kedvenced elmesélhetné, mit érez? Az alábbi jelek segítségével megtudhatod a választ az egyik legfontosabb kérdésre is: boldog-e a kutyád?

Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit? Miért szeretik annyira a kutyák a pocaksimit?
Simogatás közben kedvenced a hátára hemperedik és ragyogó tekintettel néz? Mintha azt kérné, vakargasd meg a pocakját is. Mitől olyan jó, és mit árul el kettőtök kapcsolatáról?

A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek? A kutya arckifejezései II. – Miről mesélnek a fülek?
Kicsi, nagy, kerek, háromszög alakú, felfelé mutat vagy lelóg - ahogy a kutya tekintete, úgy füle és fültartása is rengeteg dolgot elárul érzelmi állapotáról, szándékairól. Tudj meg többet!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén Hírek - Címlapon
Így élvezik a kutyák az életet gazdájuk munkahelyén
Kutyám lesz - de milyen? Hírek - Címlapon
Kutyám lesz - de milyen?