A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatartók vonzóbbak, mint a macskatartók

2017. május 01., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Egy felmérés szerint sokkal vonzóbbnak találjuk a kutyatulajdonosokat, mint a macskásokat. Ráadásul a legtöbb gazdi azonnal szakítana, ha új párja nem szereti kedvencét.



A kanadai Elite Singles közvélemény-kutatás keretében kérdezte meg az embereket, milyen “típusú” gazdikat találnak vonzóbbnak. A felmérés szerint a kutyatartók ráadásul szexuálisan is vonzóbbak a másik fél számára, mint azok, akik macskát tartanak.

 

Az eredmény szerint a megkérdezett ezer ember 63%-a vélte vonzóbbnak a kutyásokat, 18%-uk pedig a macskásokat. És a fennmaradó 19%? Ők bizony egyáltalán nem találták vonzónak azt, ha valaki egy négylábúval osztja meg otthonát.

 

Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Vonzónak találjuk a kutyatartókat
Fotó: 1001southstate.com

 

A társkereső tapasztalatai szerint a párkereséskor sokak figyelembe veszik, hogy a másik fél tart-e állatot, illetve milyet. Sőt, szerintük a randizók hatalmas része, 72%-a azt is be tudja tájolni, milyen lehet a személyisége a kiszemelt partnernek, miután látta, milyen állatot tart. A társkereső pszichológus szakértője, Salama Marine szerint ezek a megfigyelések helytállóak: az, hogy milyen állatot tartunk, jól jelzi mások számára az egyéniségünket, lehetséges viselkedésünket. “Mivel az állattartás, különösen az olyan aktív kedvencek esetében, mint amilyenek a kutyák, elkötelezettséget, odaadást és felelősségvállalást kíván. Az állattartókat ezért már első pillantásra is kedvesnek, barátságosnak képzeljük el ismeretlenül is, és könnyebben feltételezzük róluk, hogy képesek elköteleződni egy hosszú távú kapcsolatra.”

 

A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
A gazdikat sokkal megbízhatóbbnak, kedvesebbnek látjuk
Fotó: justifiedgrid.com

 

És még egy érdekes adat, amire fényt derített a felmérés: a kutyatulajdonosok 32%-a, míg a macskatartók 27%-a szakítana, ha kedvence utálná az új partnerét - vagy épp fordítva. Ezzel kapcsolatban korábban a japán kutatók is vizsgálták négylábú barátaink viselkedését – ide kattintva olvasható az eredményük.

 

 

 

Forrás: unilad.co.uk, elitesingles.ca
Indexkép forrás: 1001southstate.com
Cikk első megjelenése: 2017. február 20.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé? Új kutyus a háznál – Mire figyeljünk, amikor hazaviszünk egy kölyköt kedvencünk mellé?
Bővül a család – Igen ám, de ezúttal egy imádnivaló kiskutyával! Akiről nem biztos, hogy meglévő kutyusunk is ugyanilyen véleménnyel lesz. Mi mindenre kell gondolnunk, ha szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés folyamata?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai Hírek - Címlapon
Egy angol nagypapának vannak talán a "legkutyásabb" műlábai
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is? Hírek - Címlapon
Érzékenység, allergia - függ a kutya fajtájától is?