A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás Barangolások – Kutyás táborozás Neszmélyen

2022. szeptember 21., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Utazás
Hatalmas területen, többféle szállástípussal várja két- és négylábú vendégeit az Éden Yacht Club & Camping, közvetlenül a Duna partján, a Gerecse lábánál. 

Elméletileg lehetőség van – a honlap szerint is – önfeledt úszásra és számtalan egyéb vízisport kipróbálására. Éppen ezért választottuk főhadiszállásnak ezt a helyet az őszi kutyás táborunkhoz, hogy a tréning fáradalmait önfeledt pancsolással vezethessék le. A foglaláskor annak rendje s módja szerint jeleztük is, hogy hét kutyával érkezünk és ennek fényében földszinti panziós szobákat kértünk.

 

 

Őszi kutyás tábor Neszmélyen
Őszi kutyás tábor Neszmélyen
Fotó: Mosonyi Erika

 

 

Megérkezésünkkor jött a meglepetés, mindjárt több is. Egyrészt mind a négy szoba, amit rendelkezésünkre bocsátottak a tetőtérben volt, ahova külső lépcső vezetett fel. Az a fajta, aminél a lépcsőfokok között lukak vannak és látni a földet. A hét kutyusból egy van, aki retteg az ilyentől. Ezt a problémát még sikerült orvosolni: a földszinti mozgássérültek részére fenntartott szobát utalták ki nekünk, a többiek maradtak a tetőtérben. Az emeleten mindenhol padlószőnyeg volt - ezt kutyásként ki-ki ítélje meg maga, hogy mennyire praktikus.
Noha szeptember közepén voltunk a tetőtérben meg lehetett főni a melegtől éjszaka is. A földszinten viszont meglehetősen hideg volt.
A szobák tisztasága is hagyott maga után kivetni valót. Az emelten mindenütt poloskák voltak bent, a szúnyogháló ellenére is. A földszinten viszont – gondolom a ritka kihasználtság miatt – döglött bogarakkal volt tele az ablakpárkány.

 

 

Éden Yacht Club & Camping
Éden Yacht Club & Camping
Fotó: Kris Bauman

 

 

A másik meglepi volt, amiről a foglaláskor még véletlenül sem szóltak, hogy pont ottlétünk idején kerül megrendezésre a Neszmélyi Nagyhalfogó 96 órás verseny. A horgászokra – mind a négy darabra – való tekintettel pedig megkértek minket, hogy a kutyákat legyünk szívesek végig pórázon tartani. A hatalmas terület a szeptember közepi időpontra való tekintettel amúgy szinte teljesen elhagyatott volt. A hét ebzetből legalább négy nagy rajongója a víznek, szóval ez a fordulat kevésbé tette élménnyé itt tartózkodásunkat.

 

 

Daisy a beagle a szálláson
Daisy a beagle a szálláson
Fotó: Radó Lujzi

 

 

A morózus gondnokon kívül az egyedüli személyzet egy nagyon kedves szőke hölgy, aki egy személyben volt recepciós, pultos, konyhás, felszolgáló, takarító. A nevét sajnos elfelejtettem megkérdezni. De előtte le a kalappal. Tényleg minden kérésünknek igyekezett eleget tenni. És mindezt valódi kedvességgel, mosolyogva, igazi vendégszerető vendéglátós hozzáállással. Neki ezúton is mindent köszönünk!

 

 

A kempingben lehetőség van a kutyák úsztatására és vízisportok kipróbálására is
A kempingben lehetőség van a kutyák úsztatására és vízisportok kipróbálására is
Fotó: Kris Bauman

 

 

Hasznos információ lehet, hogy a terület közvetlenül a meglehetősen forgalmas 10-es út mellett terül el, mellette a vasúttal. Tehát akinek hajlamos a kutyusa nekiindulni a gyors járművek után, az mindenképp kiemelten figyeljen rá!

A honlapot ritkán frissítik, még a 2020-as árak vannak fent. Így érdemesebb a Facebook oldalukon informálódni vagy telefonon érdeklődni. Így derült ki számunkra az is a foglaláskor, hogy a kutyákra külön díjat számolnak fel.

 

 

Rhiley és Boomer
Rhiley és Boomer 
Fotó: Menyhártné Nyúl Bernadett

 

 

Napjainkat Tatán töltöttük. Főként az Angolkertben tréningeztünk, ami nagyon hangulatos, de itt is csak pórázon lehetnek a kutyusok. Belépődíj nincs. A wc azonban kulcsos rendszerben működik, amit a büféből lehet kikérni nyitvatartási időben (200,-Ft ellenében) így, ha épp nem elérhető a kulcs, akkor az emberek a bokrok alját célozzák meg.

A Cseke-tó körül itt is többen horgásztak.

 

 

A tatai Öreg-tó remek helyszín volt az edzések utáni lazításhoz
A tatai Öreg-tó remek helyszín volt az edzések utáni lazításhoz
Fotó: Menyhártné Nyúl Bernadett

 

 

A szorgalmas munka után a levezető pancsolást a Tatai Öreg-tónál tudtuk megoldani. A kicsit hűvösebbre forduló időjárás és a hétköznapi időpont miatt alig találkoztunk más emberekkel. Jó volt, hogy itt végre póráz nélkül játszhattak a kutyák. A betonozott gyalogúton többször haladt el mellettünk biciklis, de ilyenkor mindig behívtuk a négylábúakat, amit mindenki mosolyogva köszönt meg. Ezt a tavat teljesen körbe lehet sétálni (7,5 km), azonban vannak olyan részek, ahol pórázra kell tenni a kutyust.

 

Tata és Tatabánya környékén sok a látnivaló és túraútvonal. Mivel mi elsősorban tréningezni mentünk, így csak a fent leírtakra volt időnk. De szerintem még visszatérünk.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén Kutyás barangolások - Falkában a Visegrádi-hegység leghosszabb Kutyás-körén
A hetek óta tartó hőséget követően végre enyhülést mutatott az időjárás előrejelzés, így kaptunk az alkalmon, hogy felfedezzük a legfrissebb Kutyás-kör útvonalát, mellyel már a bemutatásától fogva szemeztünk. Nem titok, hogy a cél többek között a terep megismerése volt egy későbbi, már éremért szóló futás alkalmára, így a leghosszabb, 14 kilométeres távot választottuk.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz 7 mindennapos mozzanat, ami kutyásként nagyon más lesz
De megéri, mert a kettőnk közt létrejövő szeretetteljes kapcsolat igazi ajándék. Néha azonban nem is olyan könnyű összeegyeztetni életünket, mégis haladunk a változással, hiszen fontos, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke
Meseszép kirándulóhelyek ölelésében egy meghitt kutyabarát szálláshely, ami a gazdikat is garantáltan elvarázsolja.

Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával Erdei elvonulás vízpart közelében, túraútvonalakkal – Mininyaralás két kutyával
Nyári hónapokban a kis mini nyaralásainkat, hétvégéinket is olyan helyekre szervezem, ahová két fekete Labradorunkat is magunkkal vihetjük és számukra is ideális a környezet. Az egyik kutyusunk idősebb, 11 éves, már érzékenyebb a hosszabb utazásokra, jobban megviseli a meleg, illetve mindketten imádják a vizet, a pancsolást, ezért a belföldi, nem túl távoli, víz közeli szálláshelyeket részesítjük előnyben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ehetnek a kutyák paradicsomot? Hírek - Címlapon
Ehetnek a kutyák paradicsomot?
Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered Hírek - Címlapon
Ősi rejtély - A kutya szőrének színe és mintája évmilliókkal ezelőttről ered