A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen

Pro Village - Franciska Major


2021. július 21., 11:30


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás
Egy szálláshely, ahol minden a kutyákról szól, miközben a gazdiknak is egész nap fülig ér a szájuk. Pro Village – Franciska Major, ahová biztosan visszatérünk. 

 

 

Pontosan 3 éve nyitotta meg kapuit a Pro Village - Franciska Major, Sopronkövesden. Évről évre azon dolgoznak, hogy a kutyáknak és gazdáiknak is felejthetetlen pihenésben legyen részük.

 

Bevallom, mi az ott töltött 5 nap után úgy éreztük, mintha nem is Magyarországon lettünk volna és ezzel nem kicsinyíteni szeretném a hazai kutyás szálláshelyek érdemeit.

 

 

Kutyabarát Pro Village Franciska Major - apartmanok a szív alakú tó körül
Kutyabarát Pro Village Franciska Major - apartmanok a szív alakú tó körül
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Pro Village - Franciska Major-ban megvalósult mindaz, amiről eddig itthon csak álmodoztam, amikor olyan szálláshelyet kerestem, ahol mi is és a kutyáink is minden pillanatban jól érezhetjük magunkat kompromisszumok nélkül.

Nem kell lemondanunk a vendéglátásról, nem kell különálló házat bérelnünk ahhoz, hogy legyen saját kertünk a szálláshelyen mert minden apartmannak saját lekerített kis kertje van, ahová a kutyákát biztonságban kiengedhetjük. Egy épületben két apartman van, mindkettőnek saját kertje, a kertrészek azonban nem érnek össze, figyelve arra, hogy idegen kutyák ne érintkezzenek, ha a gazdik ezt nem szeretnék.

Az apartmanokat fiatalos, modern bútorokkal rendezték be, ötletes megoldásokkal kihasználva a tereket.

 

 

A kutyabarát Pro Village Franciska Major minden apartmanja saját elkerített kertrésszel rendelkezik
A kutyabarát Pro Village Franciska Major minden apartmanja saját elkerített kertrésszel rendelkezik
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Megérkezéskor a recepción már azonnal éreztük, hogy különleges fogadtatásban van részünk, az ebek külön üdvözlőcsomagot kaptak, tállal, takaróval, jutalomfalattal, kakizacsival és kedves sorokkal, nagy mosolyok kíséretében. 

 

Az épületek a hatalmas birtokon egymástól távolabb helyezkednek el, nincs zsúfoltság.

 

A birtok közepén elhelyezkedő szív alakú tónak különleges bája van, mellette a hatalmas kutyás dekorációk pedig csak megerősítették az érzést bennünk, hogy ez a hely, tényleg szívből szeretne adni a négylábúaknak is. 

 

 

Kutyabarát Pro Village - apartmanok a szív alakú tó körül
Kutyabarát Pro Village - apartmanok a szív alakú tó körül
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A hatalmas területen van kifejezetten külön lekerített kutyafuttató, ahol minden adott egy jó bandázáshoz. Ha itt nem fáradnának le eléggé a kutyák, egy lekerített agility pályán is játszhattunk kedvenceinkkel, ahol különböző akadályokon mászhattak, bújhattak, labdamedencében bolondozhattak. Érdemes minden eszközt kipróbálni, élmény a kutyákkal együtt végig menni a pályán és megfigyelni melyik kutya hogyan oldja meg a különböző feladatokat. A recepción kapott jutalomfalatokkal motiválhatjuk őket, ha valami még ismeretlen számukra.

 

 

A labdamedence biztosan lenyűgözi a kutyákat!
A labdamedence biztosan lenyűgözi a kutyákat!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Az agility pályán változatos akadályoka próbálhatnak ki a kutyák
Az agility pályán változatos akadályoka próbálhatnak ki a kutyák
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Két Labrador gazdáiként, hatalmas öröm volt számunkra egy szintén külön lekerített hatalmas kutyaúsztató. A csodálatos időben vízimádó kutyáinkkal természetesen itt töltöttük el a legtöbb időt, mi padokon ülve néztük, ahogyan úsztak a repülő labdák után és boldogan kergetőztek a parton, csobbantak a vízben. (a kutyaúsztatót ottlétünk óta még fejlesztették és modernizálták) Itt külön szeretném megjegyezni mennyire nagyon jó dolog az apartmanokhoz tartozó külön kert, ahová külső zárható kertkapun keresztül is bejuthattunk, nem összevizezve mindent a szobában. Kint áttörölhettük a kutyákat és kifáradva, elfeküdve megszáradhattak, miközben mi bent pihentünk.

A kutyaúsztatón kívül a szív alakú tóba is bemehetnek a kutyák, a mieink sem tudtak ellenállni a csábításnak.

 

 

A kutyabarát Pro Village Franciska Major saját kutyastranddal is rendelkezik!
A kutyabarát Pro Village Franciska Major saját kutyastranddal is rendelkezik!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Sherpa és Nala a kutyauszodában
Sherpa és Nala a kutyauszodában
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Természetesen a birtok saját éttermébe is bemehettünk kutyával, a teraszra is és a zárt részébe is. Külön kiemelném, hogy fantasztikusan főznek, a reggeli is változatos és bőséges volt, csupa finomsággal. 

 

5 évvel ezelőtt egy csodálatos helyszínen volt az esküvőnk a Férjemmel, amely szintén nem lehetett más, mint kutyabarát hely, hiszen Sherpa kutyánk volt a gyűrűhozó, de a Pro Village - Franciska Major-t szívből ajánlom azon jegyespároknak is, akik most keresnek esküvői helyszínt, hiszen a birtok különterme, a szív alakú tó partján ebben a csodás környezetben, biztosan felejthetetlen helyszínt biztosít egy fantasztikus kutyás esküvőhöz.

 

 

A Pro Village étterme is kutyabarát
A Pro Village étterme is kutyabarát
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Csodás kutyás esküvő helyszín a Pro Village: szív alakú tó, háttérben az esküvői helyszínnel
Csodás kutyás esküvő helyszín a Pro Village: szív alakú tó, háttérben az esküvői helyszínnel
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Pro Village - Franciska Major szuper lehetőség azoknak is, akik a közelben laknak, vagy csak átutazóban járnak Sopronkövesd felé, hiszen napijegy ellenében - amelynek árát lefogyaszthatják az étteremben - élvezhetik a birtok minden szolgáltatását egynapos programként is. 

 

A major a boldog kutyás gazdiknak is szuper programokat kínál: moziterem, szabadulószoba, konferenciaterem és egy egyedi privát szauna is rendelkezésünkre állt. 

 

 

Nala a Pro Village agility pályáján
Nala a Pro Village agility pályáján
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

 

Az ott töltött felejthetetlen napokon túl van még valami, ami különösen szívet melengető számomra, ez pedig a major megalapítójának és létrehozójának kutyák iránti elkötelezettsége és szeretete. Azon túl, hogy egy ilyen fantasztikus helyet megálmodott és három évvel ezelőtt megvalósított, amely bárki számára nyitva áll, már 9 éve létrehozott alapítványukkal mentett kutyák rehabilitációjával és örökbeadásával foglalkoznak jelenleg Bécsben és már három éve a majorban párhuzamosan is. A kutyákért tett áldozatos munkájuk és elszántságuk példaértékű! 

 

 

Sherpa és Nala a Pro Village agility pályáján
Sherpa és Nala a Pro Village agility pályáján
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Nagyon boldog 3. születésnapot kívánok Pro Village - Franciska Major nektek, kívánom, hogy még sokáig élvezhessük ezt a csodás helyet és további sok erőt és örömöt kívánok a munkátokhoz és elhivatottságotokhoz! 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel Kutyás barangolások - Tiszafüred és a környező térség csodái kutyás szemmel
Tiszafüredről a legtöbb kutyásnak a térség egyedülálló kutyastrandja jut eszébe, azonban a Tisza-tó, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park területe kutyával is látogatható látnivalókat tartogat, nem csak a nyári időszakra. A természet szerelmeseinek mindenképp megér egy hosszabb nyaralást ez a kevésbé felkapott, mégis elragadó vidék.

Nyaralás kutyával Őrtiloson, a Dráva és Mura egybefolyásánál Nyaralás kutyával Őrtiloson, a Dráva és Mura egybefolyásánál
Nem szokványos helyeken szoktunk nyaralni, ezért mentünk idén Őrtilosra, ahol a Dráva és Mura egybefolyik.

Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is Korlátozzák az erdőlátogatást több erdőben is
Augusztus végétől több területen is erdőlátogatási korlátozásra kell számítani. Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt területről!

Kutyás barangolások – Cuha-szurdok Kutyás barangolások – Cuha-szurdok
Közeli helyeken, dombokon, hegyeken, kibelezett kőbányák üregében … Változatos a terep a Cuha-szurdokban, kicsik és nagyok, két- és négylábúak is szórakoztatónak fogják találni a kirándulást.

Kutyás barangolások - Szarvas város: ahol mindig élményekben gazdag a kutyás nyaralás Kutyás barangolások - Szarvas város: ahol mindig élményekben gazdag a kutyás nyaralás
Szarvas vízimádó kutyákkal szinte már-már kötelező uticél, ahol csak egyetlen negatív érzésünk lehet egy nyaralás alkalmával: az, amikor haza kell jönnünk.

Tilos a vízbe menni a Drótszamár Kemping strandján a nem megfelelő vízminőség miatt Tilos a vízbe menni a Drótszamár Kemping strandján a nem megfelelő vízminőség miatt
Négy strandot is bezárnak a Velencei-tónál: a vízminőség sajnos nem felel meg ezeken a területeken a biztonságos fürdőzéshez. A bezárás sajnos a Drótszamár Kemping strandját is érinti.

Kutyastrand a Borostyán-tavon: fejlesztésekkel várják a hűsölni vágyókat Kutyastrand a Borostyán-tavon: fejlesztésekkel várják a hűsölni vágyókat
Az Őrség kapujában fekvő Borostyán-tó kutyastrandja festői környezettel, árnyékot adó fákkal, nagy területtel és hűs vízzel várja a strandolni vágyó négylábúkat és gazdijaikat.

Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata Módosult a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely szabáyzata
Változott a szabályzat és a belépődíj is a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Hírek - Címlapon
Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Hírek - Címlapon
Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti