A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen

Pro Village - Franciska Major


2021. július 21., 11:30


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás




Egy szálláshely, ahol minden a kutyákról szól, miközben a gazdiknak is egész nap fülig ér a szájuk. Pro Village – Franciska Major, ahová biztosan visszatérünk.



 

 

 

Pontosan 3 éve nyitotta meg kapuit a Pro Village - Franciska Major, Sopronkövesden. Évről évre azon dolgoznak, hogy a kutyáknak és gazdáiknak is felejthetetlen pihenésben legyen részük.

 

Bevallom, mi az ott töltött 5 nap után úgy éreztük, mintha nem is Magyarországon lettünk volna és ezzel nem kicsinyíteni szeretném a hazai kutyás szálláshelyek érdemeit.

 

 

Kutyabarát Pro Village Franciska Major - apartmanok a szív alakú tó körül
Kutyabarát Pro Village Franciska Major - apartmanok a szív alakú tó körül
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Pro Village - Franciska Major-ban megvalósult mindaz, amiről eddig itthon csak álmodoztam, amikor olyan szálláshelyet kerestem, ahol mi is és a kutyáink is minden pillanatban jól érezhetjük magunkat kompromisszumok nélkül.

Nem kell lemondanunk a vendéglátásról, nem kell különálló házat bérelnünk ahhoz, hogy legyen saját kertünk a szálláshelyen mert minden apartmannak saját lekerített kis kertje van, ahová a kutyákát biztonságban kiengedhetjük. Egy épületben két apartman van, mindkettőnek saját kertje, a kertrészek azonban nem érnek össze, figyelve arra, hogy idegen kutyák ne érintkezzenek, ha a gazdik ezt nem szeretnék.

Az apartmanokat fiatalos, modern bútorokkal rendezték be, ötletes megoldásokkal kihasználva a tereket.

 

 

A kutyabarát Pro Village Franciska Major minden apartmanja saját elkerített kertrésszel rendelkezik
A kutyabarát Pro Village Franciska Major minden apartmanja saját elkerített kertrésszel rendelkezik
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Megérkezéskor a recepción már azonnal éreztük, hogy különleges fogadtatásban van részünk, az ebek külön üdvözlőcsomagot kaptak, tállal, takaróval, jutalomfalattal, kakizacsival és kedves sorokkal, nagy mosolyok kíséretében. 

 

Az épületek a hatalmas birtokon egymástól távolabb helyezkednek el, nincs zsúfoltság.

 

A birtok közepén elhelyezkedő szív alakú tónak különleges bája van, mellette a hatalmas kutyás dekorációk pedig csak megerősítették az érzést bennünk, hogy ez a hely, tényleg szívből szeretne adni a négylábúaknak is. 

 

 

Kutyabarát Pro Village - apartmanok a szív alakú tó körül
Kutyabarát Pro Village - apartmanok a szív alakú tó körül
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A hatalmas területen van kifejezetten külön lekerített kutyafuttató, ahol minden adott egy jó bandázáshoz. Ha itt nem fáradnának le eléggé a kutyák, egy lekerített agility pályán is játszhattunk kedvenceinkkel, ahol különböző akadályokon mászhattak, bújhattak, labdamedencében bolondozhattak. Érdemes minden eszközt kipróbálni, élmény a kutyákkal együtt végig menni a pályán és megfigyelni melyik kutya hogyan oldja meg a különböző feladatokat. A recepción kapott jutalomfalatokkal motiválhatjuk őket, ha valami még ismeretlen számukra.

 

 

A labdamedence biztosan lenyűgözi a kutyákat!
A labdamedence biztosan lenyűgözi a kutyákat!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Az agility pályán változatos akadályoka próbálhatnak ki a kutyák
Az agility pályán változatos akadályoka próbálhatnak ki a kutyák
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Két Labrador gazdáiként, hatalmas öröm volt számunkra egy szintén külön lekerített hatalmas kutyaúsztató. A csodálatos időben vízimádó kutyáinkkal természetesen itt töltöttük el a legtöbb időt, mi padokon ülve néztük, ahogyan úsztak a repülő labdák után és boldogan kergetőztek a parton, csobbantak a vízben. (a kutyaúsztatót ottlétünk óta még fejlesztették és modernizálták) Itt külön szeretném megjegyezni mennyire nagyon jó dolog az apartmanokhoz tartozó külön kert, ahová külső zárható kertkapun keresztül is bejuthattunk, nem összevizezve mindent a szobában. Kint áttörölhettük a kutyákat és kifáradva, elfeküdve megszáradhattak, miközben mi bent pihentünk.

A kutyaúsztatón kívül a szív alakú tóba is bemehetnek a kutyák, a mieink sem tudtak ellenállni a csábításnak.

 

 

A kutyabarát Pro Village Franciska Major saját kutyastranddal is rendelkezik!
A kutyabarát Pro Village Franciska Major saját kutyastranddal is rendelkezik!
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Sherpa és Nala a kutyauszodában
Sherpa és Nala a kutyauszodában
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Természetesen a birtok saját éttermébe is bemehettünk kutyával, a teraszra is és a zárt részébe is. Külön kiemelném, hogy fantasztikusan főznek, a reggeli is változatos és bőséges volt, csupa finomsággal. 

 

5 évvel ezelőtt egy csodálatos helyszínen volt az esküvőnk a Férjemmel, amely szintén nem lehetett más, mint kutyabarát hely, hiszen Sherpa kutyánk volt a gyűrűhozó, de a Pro Village - Franciska Major-t szívből ajánlom azon jegyespároknak is, akik most keresnek esküvői helyszínt, hiszen a birtok különterme, a szív alakú tó partján ebben a csodás környezetben, biztosan felejthetetlen helyszínt biztosít egy fantasztikus kutyás esküvőhöz.

 

 

A Pro Village étterme is kutyabarát
A Pro Village étterme is kutyabarát
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Csodás kutyás esküvő helyszín a Pro Village: szív alakú tó, háttérben az esküvői helyszínnel
Csodás kutyás esküvő helyszín a Pro Village: szív alakú tó, háttérben az esküvői helyszínnel
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Pro Village - Franciska Major szuper lehetőség azoknak is, akik a közelben laknak, vagy csak átutazóban járnak Sopronkövesd felé, hiszen napijegy ellenében - amelynek árát lefogyaszthatják az étteremben - élvezhetik a birtok minden szolgáltatását egynapos programként is. 

 

A major a boldog kutyás gazdiknak is szuper programokat kínál: moziterem, szabadulószoba, konferenciaterem és egy egyedi privát szauna is rendelkezésünkre állt. 

 

 

Nala a Pro Village agility pályáján
Nala a Pro Village agility pályáján
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

 

Az ott töltött felejthetetlen napokon túl van még valami, ami különösen szívet melengető számomra, ez pedig a major megalapítójának és létrehozójának kutyák iránti elkötelezettsége és szeretete. Azon túl, hogy egy ilyen fantasztikus helyet megálmodott és három évvel ezelőtt megvalósított, amely bárki számára nyitva áll, már 9 éve létrehozott alapítványukkal mentett kutyák rehabilitációjával és örökbeadásával foglalkoznak jelenleg Bécsben és már három éve a majorban párhuzamosan is. A kutyákért tett áldozatos munkájuk és elszántságuk példaértékű! 

 

 

Sherpa és Nala a Pro Village agility pályáján
Sherpa és Nala a Pro Village agility pályáján
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Nagyon boldog 3. születésnapot kívánok Pro Village - Franciska Major nektek, kívánom, hogy még sokáig élvezhessük ezt a csodás helyet és további sok erőt és örömöt kívánok a munkátokhoz és elhivatottságotokhoz! 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatréner kulisszái mögött – Amikor ajánlást kapok Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Amikor ajánlást kapok
Bravúros kölyökkutya-mentés: szűk kifolyócsőbe szorult kiskutyát mentettek a tűzoltók Hírek - Címlapon
Bravúros kölyökkutya-mentés: szűk kifolyócsőbe szorult kiskutyát mentettek a tűzoltók