A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bravúros kölyökkutya-mentés: szűk kifolyócsőbe szorult kiskutyát mentettek a tűzoltók

2021. július 20., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy hathetes kölyökkutya szorult be egy szűk kifolyócsőbe, Gyöngyössolymoson június elején.



 

 

Gazdája szeretett kedvencét onnan nem tudta kiszedni, ezért a tűzoltók segítségét kérte - írja a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A gyöngyösi hivatásos tűzoltóknak nem volt egyszerű dolguk, a cél az volt, hogy a kis állat sérülés nélkül, minél hamarabb kikerüljön a csőből.

 

Egyikük lemászott egy közeli csatorna aknájába, majd a kifolyócsőbe egy tömlőn, időnként fokozva a nyomást, vizet engedett.

 

 

Június hónap fotója a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál – kutyaszorítóba került a kis eb
Június hónap fotója a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál – kutyaszorítóba került a kis eb
Fotó: Fehér Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester / Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

Egy órás küzdelem után a víz már olyan közel sodorta kiskutyát a cső másik végéhez, hogy kollégánk elérte a bundáját és egy óvatos rántással kiszabadította a kutyaszorítóból.

 

A mentés után az állat gazdája és a tűzoltók együtt örültek, az eb bőrig ázva, de sérülés nélkül úszta meg az esetet. A beavatkozást követő boldog pillanatot Fehér Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester kapta lencsevégre, a fényképet a megyei katasztrófavédelem vezetői június hónap fotójának választották.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen
Ismét egy eset, amikor a lánc belenőtt a kutya nyakába: Állatkínzás miatt állítottak elő egy újszászi nőt Hírek - Címlapon
Ismét egy eset, amikor a lánc belenőtt a kutya nyakába: Állatkínzás miatt állítottak elő egy újszászi nőt