A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutyatréner kulisszái mögött – Amikor ajánlást kapok

2021. július 22., 13:00


Szerző: Panyi Zita


Kategória: Nevelés
Van a honlapomon egy különleges menüpont. Ahová ti, gazdik tudjátok leírni a velem való találkozás élményeit. Ami – hiszed vagy nem – egyáltalán nem rólam szól... 

 

Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeuta

 

Mini-blog Panyi Zita kutyaviselkedés-terapeutával.

Privát gondolatokkal, kérdőjelekkel, sikerről és örömökről.

 

***

 

 

 

 

... Hanem rólad! Hiszen a ti életetek változik meg a kutyusoddal, ha elfogadjátok a javaslataimat. Nagyon örülök, amikor őszintén megosztjátok másokkal, hogy ezt megtenni néha kemény munka és sok erőtökbe kerül a változtatás. Mert ez a valóságról szól. A ti belátásotokról, azaz közös munkánk alapjáról. Enélkül semmi nem történhet és semmi nem menne. Én csak informálok. Az eredményt te magad generálod! Te fejlődsz, te bővíted az ismereteid, te érsz el sikereket! Te hozod ki magadból a legjobbat, te tanulod meg a törődés kimutatásának új módozatait. Ez pedig a te erőd mutatja, a te kitartásod. Amit bizony büszkeséggel oszthatsz meg másokkal!

 

 

Pepi gazdijának ajánlása

 

 

Nyilván jóleső számomra, ha megtisztelsz a bizalmaddal és ajánlasz a kutyás ismerőseidnek. Erről megint az jut eszembe, mennyivel szívesebben olvasom én is egy tapasztalt ügyfél ajánlását és keresek meg ez alapján, mondjuk egy vízvezeték szerelő szakembert, mint az interneten tájékozódási alap nélkül random felhívni valakit…

 

 

Rozi gazdijának ajánlása

 

 

Nem mellékesen így tudsz a saját példáddal más gazdikat és kutyusokat is inspirálni! Gondoltad volna? Ha tudnád, mennyiszer hivatkoznak új gazdik arra, hogy olvasta az oldalamon XY ajánlását és ebből merített erőt ő is… Ugye, mennyire egyszerű? Szerintem még azért is értékes a neveddel és kutyatársad fényképével ellátott véleményed, mert ez egy szelet a valós világból a virtuális világban. Ami autentikus, igazi! Amiben meg lehet bízni. Ami a te érdemi tapasztalásodon és a ti történeteteken alapszik.

 

Szóval köszönöm Nektek az ajánlásaitokat és azt, hogy együtt dolgozhatunk!

 

 

 

Forrás: panyizita.hu
Indexkép forrás: Unspalsh - Bruno Emmanuelle

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért csinálja a kutyám? – Támadás Miért csinálja a kutyám? – Támadás
Sok sétát és kutyussal töltött szabadidőt keserít meg a támadás jelensége. Amikor hiába szeretnél egy nyugis sétát tenni, lehetetlennek tűnik. Mert kiszámítható, mi fog történni. Eleinte minden rendben, labdáztok, játszotok. Ügyesen megcsinál minden feladatot. Aztán kedvenced meglát egy másik kutyát pár méterre... Megáll. Befeszül a teste. Összecsukja a száját és meredten néz. Nem borzol, nem ugat. Csendben van. Elég beszédes az a csend…! Sokszor állatorvosi rendelőben köt ki az áldozat kutyus. Aki túléli vagy nem a támadást. Aggodalom, orvosi számla és a félelem… Mi van, ha megismétlődik?

Miért ugrál fel a kutyám? Miért ugrál fel a kutyám?
Melyik gazdi ne ismerné a jelenetet, amikor egy hosszú munkanap végén végre hazaér, nyílik az ajtó… és ott tobzódik előtte kutyusa széles vigyorral. Pörög, toporog izgalmában, hol tutulkodva fontoskodik, hol meg nyálas puszikat oszt vég nélkül, mindeközben pedig igyekszik megmászni szeretett kétlábúját?

Miért húz a pórázon a kutyám? Miért húz a pórázon a kutyám?
Bizony húz. Ha sétálni indultok, ha meglát egy másik kutyát. Ha a bokor alól akar felenni valamit, ha futhatnékja van. Húz, amint kiléptek a házból. Ha a park közelében vagytok, még inkább. Sok gazdi életét megkeseríti a kutyusok ezen szokása. Mert nem békés a séta, mert megfájdul az ember karja félórán belül. Főleg, ha nagyobb testű a szemünk fénye. Sokszor társul ez a szokás idegen kutyák megugatásával, ami megint csak nehezíti a közösen eltöltött időt.

Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…
Nincs gazdi, akinek ne fordulna meg a fejében időnként ezen ötlet. „Milyen szép lenne, ha a két kis gombóc naphosszat eljátszana egymással! Sosem lennének egyedül, ha dolgozni megyek.” Így indul. De mi történik, hogy ez az idilli kép egyszer csak csalódott, elkeseredett gazdikat prezentál? Törvényszerű e változás? Egyáltalán, hogy lehet valaki csalódott, ha kiskutyák ugrándozzák körbe?

Miért agresszív a kutyám? Miért agresszív a kutyám?
Az egyik legaggasztóbb kérdés a gazdik számára és a legösszetettebb probléma, amellyel szembesülhetnek a friss és a már gyakorló kutyások. Az utóbbi évtizedekben szemmel láthatóan nőtt a harapásos esetek száma. Dr. John Tulloch állat-egészségügyi szakértő (University of Liverpool) sok-sok éve figyelemmel kíséri és kutatja a gyerekeket és felnőtteket érő kutyatámadásokat hazájában. Munkája eredményeképp derült rá fény, hogy az utóbbi húsz évben több mint kétszeresére nőtt a támadásos esetek száma. Sajnos Magyarországon is megfigyelhető hasonló tendencia.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi Hírek - Címlapon
Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi
Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – Pihenés egy ízig-vérig kutyabarát helyen