A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Aranyos táblácska hirdeti, mennyire szeret barátkozni az imádnivaló corgi

2021. július 23., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák Krumplit.”Igen, Krumplit. Bár ha tetszik, Burgonyára is fordíthatjuk annak a kedves ebnek a nevét, aki mindennél jobban szeret ismerkedni. Na jó, talán a pocakja után az előkelő második helyet foglalják el a „kérek-egy-simit-köszi” pillanatok, mindenesetre amikor csak teheti, már rohan is a kapuhoz, hogy üdvözölhesse azokat, akik kíváncsiak rá. A szomszédok már jól ismerik őt, és ha idejük nem is jut éppen egy kis szeretgetésre, kutyafuttában azért odaköszönnek neki. És Krumpli örül. Mindig.

 

Érdeklődése úgy hat hónapos korában kezdődhetett az emberek iránt. Már kölyökként is szívesen töltötte el idejét otthona előkertjében: figyelmesen nézte, kik jönnek-mennek az utcán, nagyokat szimatolt a levegőbe, és egy idő után valahogy a napirend részévé vált az is, hogy bezsebelje a simiket. Hobbija sajnos hosszú hónapokra háttérbe szorult a koronavírus-járvány miatt, ettől pedig nemcsak Krumpli, hanem rajongói is elszomorodtak. Gazdái azon törték a fejüket, hogyan is hidalhatnák át ezt a problémát.

 

Potato, avagy Krumpli / Burgonya, a kedves Welsh Pembroke Corgi kutya
Potato, avagy Krumpli / Burgonya, a kedves Welsh Pembroke Corgi kutya
Fotó: Instagram/@potato_corgo

 

„Szerettük volna tudatni az emberekkel, hogy részünkről rendben van, ha továbbra is szeretnék megsimogatni Krumplit. Láttuk, hogy a távolságtartás és a megszokott figyelem hiánya miatt egyre inkább úrrá lesz rajta a melankólia. Odaugatott azoknak, akik korábban megálltak kedveskedni neki, de már nem tették. Arra gondoltunk, készítünk egy felhívást, melynek segítségével Krumpli újra kapcsolatba kerülhet az emberekkel, és talán így ők is kevésbé érzik majd magányosnak magukat ebben a furcsa időszakban.” – árulták el a gazdikS hogy mi áll a feliratban:

 

"Ő itt Krumpli! Barátságos és igen, meg lehet simogatni, vírus ide vagy oda. Más kutyákkal is jól kijön, nyugodtan bemutathatod neki kedvencedet!

 

Krumpli-tények:

  • Születésnap: 2019. január 6.
  • Fajta: Welsh Pembroke Corgi
  • Amit szeret: napfényes idő, kirándulás, más kutyák és emberek, meghemperegni büdös dolgokban, kocsikázás
  • Amit nem szeret: eső, fürdetés, karomvágás, és azt, ha felemelik
  • 25 különböző trükköt tud
  • Saját csengője van a házban, melynek segítségével jelzi, hogy szeretne kimenni.

Megtaláljátok Instagramon is - nyugodtan jelöljétek be, ha szeretnétek: @potato_corgo."

 

Krumpli kutya táblája
Krumpli kutya táblája
Fotó: Instagram/@potato_corgo

 

A táblácska remekül sikerült: a rajta lévő felirat és illusztráció tökéletesen tükrözi a barátságos kutya főbb jellemvonásait. Mióta kifüggesztették a kerítésre, újabb és újabb rajongók csatlakoztak a Krumpli-mozgalomhoz, ha lehet így hívni azokat a pillanatokat, amikor egy járókelő megáll és megsimogatja a nagyfülű négylábút.

 

A korlátozások hatására úgy tűnik, egyre többen indulnak sétálni otthonuk környékén, a kerítésen lógó aranyos szöveg és rajz pedig sokak arcára csal mosolyt ma is:

 

„Krumplival akkor találkoztunk először, amikor a barátnőmmel sétáltunk. A járvány miatt fotós vállalkozásom is partvonalra került, a kedvesem pedig otthonról dolgozott. Fel-alá sétálgattunk a környező utcákban, nézegettük a házakat, kerteket és virágokat, mígnem egy nap megpillantottuk a felhívást és a tündéri kutyát. Azóta többször is meglátogattuk őt.” – mesélte az egyik szomszéd.

 

Lehetetlen ellenállni az aranyos corginak
Lehetetlen ellenállni az aranyos corginak
Fotó: Instagram/@potato_corgo

 

A bundás négylábú nagy örömére az élet kezd visszatérni a normális kerékvágásba, és ezzel együtt régi-új barátait is gyakrabban láthatja. Családja számára is megnyugtató, hogy kedvencük újra hobbijának szentelheti idejét:

 

„Egy-egy szép napon kisebb sor állt az utcán: az emberek egymástól 1,5 méterre várták, hogy megsimogathassák. Lehet, hogy lehelyezünk majd jelzőmatricákat is a kerítés előtti járdára. Előfordul, hogy megtorpannak a kapu előtt, és ha Krumpli éppen bent van velünk a házban, bekiabálják a nevét. Ő pedig izgatottan megnyomja a saját kis csengőjét, amellyel közli, hogy tüstént engedjük ki. Még véletlenül sem szeretne lemaradni az alkalomról.

 

Kellemes időjárás esetén, amikor otthon tartózkodunk, és éppen nem esik, délelőtt nagyjából 10 órától szabadon ki-be járhat, és természetesen többnyire kint is van egészen napnyugtáig.” – számoltak be Krumpli napirendjéről a gazdik, aki imádják kedvencüket. Ám ő tudja, hogy rajongói iránt is felelősséggel tartozik, és minden nap lelkesen várja, hogy egy kis vidámsággal tölthesse meg napjukat.

 

Krumpli kutya szereti bezsebelni a simiket az emberektől
Krumpli kutya szereti bezsebelni a simiket az emberektől
Fotó: Instagram/@potato_corgo

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@potato_corgo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hamarosan indul a Gazdijogsi képzés! Hírek - Címlapon
Hamarosan indul a Gazdijogsi képzés!
A kutyatréner kulisszái mögött – Amikor ajánlást kapok Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Amikor ajánlást kapok