A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás SUP-ozás? Így lehet!

2023. január 04., 08:00


Szerző: (X)


Kategória: Ajánló
Sokan vannak, akik szeretik házi kedvencük mindenhová magukkal vinni. A SUP-ozás viszont pontosan egy olyan sportág, ahol ez mostanára már-már teljesen megszokottnak látszik, hiszen a kutyás evezés egyre népszerűbbé vált. Ilyenkor azonban érdemes odafigyelnünk pár dologra, ha valóban azt szeretnénk, hogy számunkra és kedvencünk számára is egyaránt élmény legyen a SUP-ozás. Mik is ezek tehát? 

A fokozatosság betartása

 

Amennyiben nem szeretnénk kedvencünkre a frászt hozni, úgy semmi esetre se gondoljunk arra, hogy majd egyből evezni fogunk kutyánkkal a deszkán. Először érdemes csupán a szárazföldön hozzászoktatni kedvencünket a deszkához, majd ha már itt megszokta a dolgot, akkor kimenni vele a vízre. Természetesen ilyenkor még nem konkrét evezésre kell gondolni, csupán arra, hogy kutyusunk megszokja az instabil felszínen lévő deszkát. Ha már ez is megvan, csak akkor térhetünk rá a valódi SUP-ozásra.

 

 

A megfelelő SUP deszka kiválasztása

 

Bár a kutyás SUP-ozáshoz gyakorlatilag bármilyen deszka ideális lehet, amin a házi kedvencünk is megfelelően elfér, azonban a szélesebb, lekerekített SUP deszka ilyenkor sokkal jobb választás. Ezeken a kutyánk sokkal jobban el tud férni, így pedig nagyobb biztonságban is érzi majd magát.

 

 

Kutyás SUP-ozás? Így lehet!

 

 

Pozitív megerősítés

 

Ha valóban azt szeretnénk, hogy kutyánk hamar beletanuljon a SUP-ozás fortélyaiba, akkor nem árt némi motiváció számára. Ehhez a legjobb választás természetesen a pozitív megerősítés, amelyet némi játékkal és jutalomfalatokkal tudunk megvalósítani a gyakorlatban.

 

 

Figyeljünk a biztonságra

 

A biztonság szempontjából két dologra érdemes odafigyelnünk. Az egyik ilyenkor a deszka minősége, amely kritikus szerepet játszik a kutyás SUP-ozás esetében. A felfújható SUP deszka ilyenkor nem annyira javasolt, ha viszont mégis emellett döntenénk, csak és kizárólag magas minőségű, strapabíró darabot válasszunk. Az állat ugyanis könnyedén kárt tehet ezekben akaratlanul is, ha megszúrja a körmével. Tehát amennyiben tehetjük, mégis inkább merev deszkát válasszunk. A másik a mentőmellény, amelyet kutyánk sem nélkülözhet ilyenkor. Ennek révén könnyebben visszasegíthetjük kedvencünket a deszkára, ha leesik vagy leugrik arról. Továbbá a mentőmellény szavatolja kutyánk biztonságát a váratlan helyzetekben.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Hírek - Címlapon
Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Újévi szeparációs szorongás Hírek - Címlapon
Újévi szeparációs szorongás