A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaszag ellen parfümöt tessék!

Mesterséges illat a kutyáknak


2015. március 02., 21:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
Egy leheletnyi parfüm, és máris nincs kutyaszag! De biztosan jó mesterségesen befolyásolni négylábú barátunk illatát?Valóban tud büdös lenni egy kutya! Nem véletlenül mondják, hogy ázott kutyaszag van, hiszen ismerjük annak a jellegzetes illatát. Nem éppen kellemes. Aztán ott a hempergőzés séta közben, vagy a pocsolya, amin át kell menni. A nagy kérdés, hogy fürdessünk kutyát, vagy használjunk parfümöt, esetleg hagyjuk úgy, ahogy van, szagosan? 

 

kutyaparfüm2
Fürdessünk, vagy fújjunk? 
Fotó: http://ris.fashion.telegraph.co.uk/

 

A legnagyobb kutyaáruházakban kaphatóak a különböző, kedvencünk személyiségéhez legjobban passzoló parfümök. Mert már az sem mindegy, hogy milyen műillatot használunk. A parfüm mellett szavazók tábora valószínűleg azok közt van, akik úgy érzik, a kutyájuknak is követniük kell a trendet. 

 

kutyaparfüm4
Városi kutyának városi illat
Fotó: http://www.petfriendlyworld.com/

 

 

A szakemberek véleménye megoszlik a parfümök használatáról, hiszen a kutyák az illatanyagok alapján tájékozódnak. Akik mellette szavaznak, azt állítják, ezek a parfümök nem befolyásolják a kutya alapillatát, illetve az ismerkedését. Akik ellene vannak, ebben nem hisznek, valamint úgy vélik, hogy káros anyagokkal felesleges terhelni a kutya szervezetét. 

 

kutyaparfüm3
Melyik az én illatom? 
Fotó: http://i.telegraph.co.uk/

 

A szagtalanító spray jó alternatíva lehet azok számára, akik kénytelenek beengedni a szagos állatot a lakásukba, de nincs idejük, vagy lehetőségük a kutyát megfürdetni. Ezek a semleges illatú flakonok nem tartalmaznak a parfümökben előforduló mérgező vegyi anyagokat.

A kellemetlen illatanyagok sok esetben a kutya bőrproblémáiból erednek, melyeket kezelni kell, nem pedig tovább irritálni valamilyen mesterséges anyaggal.

 

Az biztos, hogy nehezen képzelünk el egy németjuhászt vanilia-jázmin illattal, amint kergeti a kertbe illegálisan bemászó ismeretleneket. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit? Miért szeretik a kutyák a koszos zoknit?
Kedvenceink megannyi módon fejezik ki irántunk való rajongásukat, és ebbe beletartozik az is, hogy olykor elcsennek ezt-azt, ami felkelti kíváncsiságukat. De mitől olyan ellenállhatatlan a zokni, amit nemrég viseltünk?

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örülnek ők Hírek - Címlapon
Így örülnek ők
A mozgatás a prevenció kulcsa Hírek - Címlapon
A mozgatás a prevenció kulcsa