A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaszag ellen parfümöt tessék!

Mesterséges illat a kutyáknak


2015. március 02., 21:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Egy leheletnyi parfüm, és máris nincs kutyaszag! De biztosan jó mesterségesen befolyásolni négylábú barátunk illatát?



Valóban tud büdös lenni egy kutya! Nem véletlenül mondják, hogy ázott kutyaszag van, hiszen ismerjük annak a jellegzetes illatát. Nem éppen kellemes. Aztán ott a hempergőzés séta közben, vagy a pocsolya, amin át kell menni. A nagy kérdés, hogy fürdessünk kutyát, vagy használjunk parfümöt, esetleg hagyjuk úgy, ahogy van, szagosan? 

 

kutyaparfüm2
Fürdessünk, vagy fújjunk? 
Fotó: http://ris.fashion.telegraph.co.uk/

 

A legnagyobb kutyaáruházakban kaphatóak a különböző, kedvencünk személyiségéhez legjobban passzoló parfümök. Mert már az sem mindegy, hogy milyen műillatot használunk. A parfüm mellett szavazók tábora valószínűleg azok közt van, akik úgy érzik, a kutyájuknak is követniük kell a trendet. 

 

kutyaparfüm4
Városi kutyának városi illat
Fotó: http://www.petfriendlyworld.com/

 

 

A szakemberek véleménye megoszlik a parfümök használatáról, hiszen a kutyák az illatanyagok alapján tájékozódnak. Akik mellette szavaznak, azt állítják, ezek a parfümök nem befolyásolják a kutya alapillatát, illetve az ismerkedését. Akik ellene vannak, ebben nem hisznek, valamint úgy vélik, hogy káros anyagokkal felesleges terhelni a kutya szervezetét. 

 

kutyaparfüm3
Melyik az én illatom? 
Fotó: http://i.telegraph.co.uk/

 

A szagtalanító spray jó alternatíva lehet azok számára, akik kénytelenek beengedni a szagos állatot a lakásukba, de nincs idejük, vagy lehetőségük a kutyát megfürdetni. Ezek a semleges illatú flakonok nem tartalmaznak a parfümökben előforduló mérgező vegyi anyagokat.

A kellemetlen illatanyagok sok esetben a kutya bőrproblémáiból erednek, melyeket kezelni kell, nem pedig tovább irritálni valamilyen mesterséges anyaggal.

 

Az biztos, hogy nehezen képzelünk el egy németjuhászt vanilia-jázmin illattal, amint kergeti a kertbe illegálisan bemászó ismeretleneket. 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Így örülnek ők Hírek - Címlapon
Így örülnek ők
A mozgatás a prevenció kulcsa Hírek - Címlapon
A mozgatás a prevenció kulcsa