A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyaszemmel: idén 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak

2018. december 12., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek.



Nyáron indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket. Idén a közösségi adományozással együtt több, mint 7 millió forint gyűlt össze a menhelyi kutyák megsegítésére.

 

A Cofidis - Kutyaszemmel kutatásából kiderült, hogy a menhelyek legégetőbb problémája a pénz- és a szakemberhiány (66%), a zsúfoltság (50%), és számottevő az egészségügyi ellátására fordítható pénz szűkössége (34%). A menhelyek segítése a lakosság körében a legnépszerűbb, a legtöbb támogatás ugyanis az emberek részéről (84%) és a civilszervezetektől (72%) érkezik, míg a cégek (40%) a harmadik helyen állnak a listán, ezt követi az önkormányzat (36%), a celebek (14%) és végül az állam (2%).

 

 

Óriási támogatást kaptak a vidéki menhelyek
Óriási támogatást kaptak a vidéki menhelyek
Fotó: Cofidis

 

 

Többek között a szakemberek által említett problémák hatékony támogatását tűzte zászlajára a Cofidis Kutyaszemmel programja, amelynek keretében a vállalat a  konkrét segítségnyújtás mellett novemberben a kutyabarát lakosságot bevonva közösségi adományozó kampányt indított. Az összefogásnak köszönhetően további 1 millió forint gyűlt össze a menhelyek számára. Az adományok a Hangya Közösség közreműködésével kerültek a legmegfelelőbb helyekre:

  • a kisvárdai menhely hatalmas összefogás eredményeképpen új tetőszerkezetet kapott
  • a karcagi menhelyre végre olyan tároló érkezett, amiben biztonságosan tárolhatják a szükséges eszközöket, élelmet
  • a mátészalkai menhely egy nagyobb összeget orvosi költségekre fordított
  • a nyírmadai menhely pedig csodaszép kennelsorral bővült a régi életveszélyes helyett, a fennmaradó összeg pedig a kutyusok egészségügyi költségeit fogja fedezni.

 

Menhely expressz - az autó az állatmenhelyek szolgálatába állt
Menhely expressz - az autó az állatmenhelyek szolgálatába állt
Fotó: Cofidis

 

 „A kutyák rengeteg örömöt és szeretetet adnak nekünk, itt az ideje, hogy viszonozzuk nekik. Ezért a közösségi kampányt megdupláztuk és a vállalatunk idén további 5 millió forintos adománnyal és Menhely expresszel, azaz a kutyák számára alkalmas gépjárművel segíti a menhelyek mindennapi munkáját a Hangya Közösség közreműködésével.” – mondta Fedor Mariann a Cofidis Magyarország Marketing területvezetője.

 

 

Az autó mellett állateledelt, gyógyszereket vehettek a menhelyek, több helyen pedig felújítást is tudtak végezni
Az autó mellett állateledelt, gyógyszereket vehettek a menhelyek, több helyen pedig felújítást is tudtak végezni
Fotó: Cofidis

 

 


Kutyaszemmel program: A Cofidis legfontosabb értékei között tartozik a gondoskodás és felelősség, így már az elmúlt években is foglalkoztak és aktívan tettek a társadalmat érintő problémák megoldásáért. A gondoskodás és a felelősségvállalás a családi környezethez tartozó, szinte családtagnak számító háziállatok körére is kiterjed a vállalatnál, éppen ezért indult el a Kutyaszemmel program idén, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat. 2018-ban készült a Kutyaszemmel országos reprezentatív kutatás, ahol felmérték a magyarországi kutyák és menhelyek helyzetét, annak érdekében, hogy igazán hasznos támogatást tudják nyújtani számukra. A Cofidis idén komoly lépéseket tesz a hazánkban élő négylábúak jobb léttért, felhívják a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Bővebben a programról: https://www.cofidis.hu/kutyaszemmel

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával Hírek - Címlapon
Harcikutya? Engedély, képzettség a kutyához? - Interjú Csemer Boglárkával
Fotópályázat 2018 – ide nyerhetsz kutyabarát hétvégét Hírek - Címlapon
Fotópályázat 2018 – ide nyerhetsz kutyabarát hétvégét