A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar lány képe az Év kutyafotósa nyertesei közt

2018. július 20., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Idén is megválasztották az év legjobb kuyafotóit. A brit Kennel Club által hirdetett versenyen 10 kategóriában lehetett indulni, és bizony gyönyörű magyar eredmény is született: az egyik kategória nyertese egy 16 éves magyar lány!



Képek, amik megérintenek, gyönyörködtetnek, és mesélnek. Rengeteg jobbnál jobb fotóból kellett kiválasztania idén is a brit Kennel Clubnak a legjobbakat és bizony nem lehetett egyszerű dolguk, hiszen a világ minden tájáról érkeztek a gyönyörű képek.

 

A versenyt 2005 óta rendezi meg a Kennel Club. Tíz kategóriában választják meg a legjobb képeket:
Idős kutyák, Kölyök kutyák, Segítőkutyák, Kutyák játék közben, Kutyák munka közben, Az ember legjobb barátja, Kutyaportré, Mentett kutyák, Fiatal kutyafotósok (11 év alattiak számára) és az Azért szeretem a kutyákat mert… (12-17 évesek számára) kategóriákban indulhattak a fotósok a képeikkel. Emellett különdíjasokat is választott a zsűri.

 

A pályázaton idén magyar siker is született: a 12 - 17 évesek számára hirdetett Azért szeretem a kutyákat, mert… kategóriában Kedves Tamara, a 16 éves magyar fotós nyerte. “Három éve kezdtem fotózni, akkor fedeztem fel, mekkora örömet okoz az állatok és a természet megörökítése számomra. - írja a pályázatában. - Amióta fotózok, rengeteg értékes, megismételhetetlen pillanatot sikerült elkapnom, mégis a legnagyobb inspirációt saját kutyáim adják. Számomra a fényképezés célja a pillanat megörökítése, így megtartva azt az örökkévalóságnak, emellett a szeretetem kifejeződése a kutyáim felé.” Nyertes képét egy napsütötte tavaszi délutánon készítette. Tamara képeiből Instagramon is szemezgethetünk, ide kattintva.  

 

Kedves Tamara - One heart, one family
Kedves Tamara - One heart, one family

 

 

A további kategóriák nyertesei:

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű.

A kategória győztesét, a holland Monica van der Maden képét választották meg a verseny abszolút győztesének is, így a Titokzatos erdő hölgye című fotó lett 2018-ban az év kutyafotója.

 

Monica van der Maden - The lady of the mystery forest
Monica van der Maden - The lady of the mystery forest

 

 

 

Kölyök kutyák

Talán a legcukibb kategória, hiszen 6 hónap alatti ebek fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. Az első helyet a német Klaus Dyba szerezte meg Kicsi Ceylin című képével.

 

Klaus Dyba - Little Ceylin
Klaus Dyba - Little Ceylin

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyákat nagyon sok területen lehet “használni”. A kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. A brit Dean Mortimer nyerte a kategóriát, jóvoltából a Service Dogs UK kapja az adományt. Nyertes képének címe: Megnyugtatás.

 

Dean Mortimer - Reassurance
Dean Mortimer - Reassurance

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyet tesz a boldogsággal, egészséggel, az életörömmel. Ezt kellett átadnia a képeknek is, mindegy hogy egymással, labdával, vagy akár egy bottal játszanak, netán csak boldogan rohangálnak a képen szereplő kutyák.

A kategóriát az izraeli Elinor Roizman nyerte bájos képével, ami az Úgyis elkaplak! címet viseli.

 

Elinor Roizman - I'll Catch You
Elinor Roizman - I'll Catch You

 

 

Kutyák munka közben

Ahogy a terápiás, úgy a munkakutyák is sok területen segíthetnek nekünk. A kategória bemutatja a munkakutyák mindennapi életét. A legjobbnak a brit Tracy Kidd képét találták, melynek a Wayne csapata címet adta a művész.

 

Tracy Kidd - Wayne's Team
Tracy Kidd - Wayne's Team

 

 

Az ember legjobb barátja

Az ember-kutya barátság egy gyönyörű kapcsolat, tele szeretettel, megértéssel. A közös élmények, az együtt átélt nehézségek és vidám percek táplálják. Mindezt szinte tapintani lehet a portugál fotós, Joana Matos képén, ami meg is szerezte az első helyet. Címe: Édes semmittevés egy szép délutánon.

 

Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon
Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon

 

 

Kutyaportrék

A kategória képein az abszolút főszerepben vannak a kutyák. Változatos helyszíneken készülnek a képek, gyönyörű vagy éppen semleges hátterek előtt. A nyertes kép, akár egy festmény - Carol Durrant készítette a fotót.

 

Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold
Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobbnak a “Hazataláltam” című fotót ítélték, amit az amerikai Sonya Kolb készített. Általa a MONMOUTH COUNTY SPCA részesül az adományban.

 

Sonya Kolb - Found My Way Home
Sonya Kolb - Found My Way Home

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A legjobb képet a 11 éves amerikai Mariah Mobley lőtte legjobb barátjáról Roxy-ról.

 

Mariah Mobley - My Best Friend Roxy
Mariah Mobley - My Best Friend Roxy

 

 

A kategóriák további helyezettjei és a különdíjasok ide kattintva találhatók.

 

 

 

 

Témába vág

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt
Nagy-nagy örömmel fogadták a kutyusok, és a közösséget is jobban összekovácsolta a különleges karácsonyi eblepetés.

Mindenki imádja a kutyát, aki a menyasszonyi fátyollal szaladgált az esküvői fotózáson Mindenki imádja a kutyát, aki a menyasszonyi fátyollal szaladgált az esküvői fotózáson
Magára öltötte a csipkés csodát, majd körbe-körbe rohangászott örömében.

„A türelem a lényeg” – Ilyen szépen ül a kamera előtt 30 kutya egy szülinapi parti fotón „A türelem a lényeg” – Ilyen szépen ül a kamera előtt 30 kutya egy szülinapi parti fotón
"Ül, ül szépen, leül, ügyes vagy!" - És már készülhetnek is a jobbnál-jobb képek kedvencünkről. Persze néha még egy kutyust sem olyan könnyű rávenni, hogy leüljön, és még úgy is maradjon egy-két percig. Na de harmincat?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya Hírek - Címlapon
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya