A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar lány képe az Év kutyafotósa nyertesei közt

2018. július 20., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Idén is megválasztották az év legjobb kuyafotóit. A brit Kennel Club által hirdetett versenyen 10 kategóriában lehetett indulni, és bizony gyönyörű magyar eredmény is született: az egyik kategória nyertese egy 16 éves magyar lány!Képek, amik megérintenek, gyönyörködtetnek, és mesélnek. Rengeteg jobbnál jobb fotóból kellett kiválasztania idén is a brit Kennel Clubnak a legjobbakat és bizony nem lehetett egyszerű dolguk, hiszen a világ minden tájáról érkeztek a gyönyörű képek.

 

A versenyt 2005 óta rendezi meg a Kennel Club. Tíz kategóriában választják meg a legjobb képeket:
Idős kutyák, Kölyök kutyák, Segítőkutyák, Kutyák játék közben, Kutyák munka közben, Az ember legjobb barátja, Kutyaportré, Mentett kutyák, Fiatal kutyafotósok (11 év alattiak számára) és az Azért szeretem a kutyákat mert… (12-17 évesek számára) kategóriákban indulhattak a fotósok a képeikkel. Emellett különdíjasokat is választott a zsűri.

 

A pályázaton idén magyar siker is született: a 12 - 17 évesek számára hirdetett Azért szeretem a kutyákat, mert… kategóriában Kedves Tamara, a 16 éves magyar fotós nyerte. “Három éve kezdtem fotózni, akkor fedeztem fel, mekkora örömet okoz az állatok és a természet megörökítése számomra. - írja a pályázatában. - Amióta fotózok, rengeteg értékes, megismételhetetlen pillanatot sikerült elkapnom, mégis a legnagyobb inspirációt saját kutyáim adják. Számomra a fényképezés célja a pillanat megörökítése, így megtartva azt az örökkévalóságnak, emellett a szeretetem kifejeződése a kutyáim felé.” Nyertes képét egy napsütötte tavaszi délutánon készítette. Tamara képeiből Instagramon is szemezgethetünk, ide kattintva.  

 

Kedves Tamara - One heart, one family
Kedves Tamara - One heart, one family

 

 

A további kategóriák nyertesei:

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű.

A kategória győztesét, a holland Monica van der Maden képét választották meg a verseny abszolút győztesének is, így a Titokzatos erdő hölgye című fotó lett 2018-ban az év kutyafotója.

 

Monica van der Maden - The lady of the mystery forest
Monica van der Maden - The lady of the mystery forest

 

 

 

Kölyök kutyák

Talán a legcukibb kategória, hiszen 6 hónap alatti ebek fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. Az első helyet a német Klaus Dyba szerezte meg Kicsi Ceylin című képével.

 

Klaus Dyba - Little Ceylin
Klaus Dyba - Little Ceylin

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyákat nagyon sok területen lehet “használni”. A kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. A brit Dean Mortimer nyerte a kategóriát, jóvoltából a Service Dogs UK kapja az adományt. Nyertes képének címe: Megnyugtatás.

 

Dean Mortimer - Reassurance
Dean Mortimer - Reassurance

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyet tesz a boldogsággal, egészséggel, az életörömmel. Ezt kellett átadnia a képeknek is, mindegy hogy egymással, labdával, vagy akár egy bottal játszanak, netán csak boldogan rohangálnak a képen szereplő kutyák.

A kategóriát az izraeli Elinor Roizman nyerte bájos képével, ami az Úgyis elkaplak! címet viseli.

 

Elinor Roizman - I'll Catch You
Elinor Roizman - I'll Catch You

 

 

Kutyák munka közben

Ahogy a terápiás, úgy a munkakutyák is sok területen segíthetnek nekünk. A kategória bemutatja a munkakutyák mindennapi életét. A legjobbnak a brit Tracy Kidd képét találták, melynek a Wayne csapata címet adta a művész.

 

Tracy Kidd - Wayne's Team
Tracy Kidd - Wayne's Team

 

 

Az ember legjobb barátja

Az ember-kutya barátság egy gyönyörű kapcsolat, tele szeretettel, megértéssel. A közös élmények, az együtt átélt nehézségek és vidám percek táplálják. Mindezt szinte tapintani lehet a portugál fotós, Joana Matos képén, ami meg is szerezte az első helyet. Címe: Édes semmittevés egy szép délutánon.

 

Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon
Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon

 

 

Kutyaportrék

A kategória képein az abszolút főszerepben vannak a kutyák. Változatos helyszíneken készülnek a képek, gyönyörű vagy éppen semleges hátterek előtt. A nyertes kép, akár egy festmény - Carol Durrant készítette a fotót.

 

Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold
Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobbnak a “Hazataláltam” című fotót ítélték, amit az amerikai Sonya Kolb készített. Általa a MONMOUTH COUNTY SPCA részesül az adományban.

 

Sonya Kolb - Found My Way Home
Sonya Kolb - Found My Way Home

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A legjobb képet a 11 éves amerikai Mariah Mobley lőtte legjobb barátjáról Roxy-ról.

 

Mariah Mobley - My Best Friend Roxy
Mariah Mobley - My Best Friend Roxy

 

 

A kategóriák további helyezettjei és a különdíjasok ide kattintva találhatók.

 

 

 

 

Témába vág

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

Az ember és a kutya kapcsolata - Kutyás fotósorozattal nyert díjat Végh László fotóriporter Az ember és a kutya kapcsolata - Kutyás fotósorozattal nyert díjat Végh László fotóriporter
Erdélyi pásztorsorsért, ember és kutya kapcsolatának bemutatásáért nyerte el az idén a fiatal fotográfusoknak kiírt Hemző Károly-díjat Végh László fotóriporter, a Magyar Hang munkatársa.

A legcukibb troll - Lehetetlen jó képet készíteni a renitens shiba inuról A legcukibb troll - Lehetetlen jó képet készíteni a renitens shiba inuról
Bármennyire is igyekszik gazdája és három négylábú barátja, a kis lázadónak hála hihetetlenül viccesre sikerül minden egyes családi fotó.

Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre Megható módon reagált a kutyás házaspár a "Mikor jön már a baba?" kérdésre
Bájos képekkel tették egyértelművé, hogy nekik bizony már van gyermekük – még akkor is, ha négylábú.

Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén Így lopta el a showt egy kutya a gazdái esküvőjén
Egy esküvőt megszervezni nagy feladat, és még a részletes tervezés ellenére is akadnak nem várt szituációk, meglepetések. Hát még akkor, ha kutyás az esküvő! Bizony vidám pillanatokat okozhatnak a négylábúak a nagy napon…

Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon Kutyaőrültek eljegyzési fotói - a 101 kiskutya után szabadon
Minden kutyabolond ilyen fotókra vágyik: a jegyespárról készült képeken megelevenedik Walt Disney klasszikusának kedves jelenete. Természetesen a kutyák sem maradhattak le a képekről!

8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva 8 ikonikus filmjelenet kutyákkal újragondolva
Imádjuk a kutyánkat. És ezt nem csak úgy mondjuk. Számunkra a kutya családtag, barát is. Sőt, gyakran meg szoktuk jegyezni: lassan jobban szeretem a kutyámat, mint az embereket.

Kutyás fotók a 38. Magyar Sajtófotó díjazottjai között Kutyás fotók a 38. Magyar Sajtófotó díjazottjai között
Több mint 6000 kép közül választotta ki a nemzetközi zsűri a legjobb képeket a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton a legjobbakat.

Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei! Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei!
Megszületett az idei fotópályázatunk várva várt eredménye! Szebbnél szebb képek érkeztek, a verseny idén is nagyon szoros volt, köszönjük, hogy megmutattátok gyönyörű alkotásaitokat nekünk!

Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n! Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n!
Mutasd meg, mennyire szereted a kutyát, milyen a kapcsolatotok, vagy milyen szép a kedvenced, netán milyen ügyesen trükközik, pózol a képeken! Válaszd ki a legjobb képet, töltsd fel a Galériánkba, oszd meg barátaiddal… és nyerj!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya Hírek - Címlapon
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya
fb-text