A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar lány képe az Év kutyafotósa nyertesei közt

2018. július 20., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Idén is megválasztották az év legjobb kuyafotóit. A brit Kennel Club által hirdetett versenyen 10 kategóriában lehetett indulni, és bizony gyönyörű magyar eredmény is született: az egyik kategória nyertese egy 16 éves magyar lány!Képek, amik megérintenek, gyönyörködtetnek, és mesélnek. Rengeteg jobbnál jobb fotóból kellett kiválasztania idén is a brit Kennel Clubnak a legjobbakat és bizony nem lehetett egyszerű dolguk, hiszen a világ minden tájáról érkeztek a gyönyörű képek.

 

A versenyt 2005 óta rendezi meg a Kennel Club. Tíz kategóriában választják meg a legjobb képeket:
Idős kutyák, Kölyök kutyák, Segítőkutyák, Kutyák játék közben, Kutyák munka közben, Az ember legjobb barátja, Kutyaportré, Mentett kutyák, Fiatal kutyafotósok (11 év alattiak számára) és az Azért szeretem a kutyákat mert… (12-17 évesek számára) kategóriákban indulhattak a fotósok a képeikkel. Emellett különdíjasokat is választott a zsűri.

 

A pályázaton idén magyar siker is született: a 12 - 17 évesek számára hirdetett Azért szeretem a kutyákat, mert… kategóriában Kedves Tamara, a 16 éves magyar fotós nyerte. “Három éve kezdtem fotózni, akkor fedeztem fel, mekkora örömet okoz az állatok és a természet megörökítése számomra. - írja a pályázatában. - Amióta fotózok, rengeteg értékes, megismételhetetlen pillanatot sikerült elkapnom, mégis a legnagyobb inspirációt saját kutyáim adják. Számomra a fényképezés célja a pillanat megörökítése, így megtartva azt az örökkévalóságnak, emellett a szeretetem kifejeződése a kutyáim felé.” Nyertes képét egy napsütötte tavaszi délutánon készítette. Tamara képeiből Instagramon is szemezgethetünk, ide kattintva.  

 

Kedves Tamara - One heart, one family
Kedves Tamara - One heart, one family

 

 

A további kategóriák nyertesei:

Idős kutyák

A képeken 8 év feletti kutyák szerepelhetnek. Lehetnek akár fajtatiszták, vagy keverékek is. A kép készülhetett szabadban, stúdióban, lehetett portré, egészen közeli, vagy akár tájkép jellegű.

A kategória győztesét, a holland Monica van der Maden képét választották meg a verseny abszolút győztesének is, így a Titokzatos erdő hölgye című fotó lett 2018-ban az év kutyafotója.

 

Monica van der Maden - The lady of the mystery forest
Monica van der Maden - The lady of the mystery forest

 

 

 

Kölyök kutyák

Talán a legcukibb kategória, hiszen 6 hónap alatti ebek fotói jelennek meg itt. A koron kívül más megkötés itt sem volt, akár több kölyök is szerepelhetett, vagy a kölyök és mamakutya páros is lehetett a képen. Az első helyet a német Klaus Dyba szerezte meg Kicsi Ceylin című képével.

 

Klaus Dyba - Little Ceylin
Klaus Dyba - Little Ceylin

 

 

Segítőkutyák és jótékonyság

A segítőkutyákat nagyon sok területen lehet “használni”. A kategória az ő munkájukat, vezetőjükkel és a pácienseikkel való kapcsolatukat mutatja be. A fotókon szinte tapintható a szeretet, ami kutya és ember között áramlik. A Kennel Club Charitable Trust felajánlása, hogy a kategória nyertese által választott jótékonysági, vagy segítőkutyás szervezetet 500 fonttal támogatja. A brit Dean Mortimer nyerte a kategóriát, jóvoltából a Service Dogs UK kapja az adományt. Nyertes képének címe: Megnyugtatás.

 

Dean Mortimer - Reassurance
Dean Mortimer - Reassurance

 

 

Kutyák játék közben

A játék egyet tesz a boldogsággal, egészséggel, az életörömmel. Ezt kellett átadnia a képeknek is, mindegy hogy egymással, labdával, vagy akár egy bottal játszanak, netán csak boldogan rohangálnak a képen szereplő kutyák.

A kategóriát az izraeli Elinor Roizman nyerte bájos képével, ami az Úgyis elkaplak! címet viseli.

 

Elinor Roizman - I'll Catch You
Elinor Roizman - I'll Catch You

 

 

Kutyák munka közben

Ahogy a terápiás, úgy a munkakutyák is sok területen segíthetnek nekünk. A kategória bemutatja a munkakutyák mindennapi életét. A legjobbnak a brit Tracy Kidd képét találták, melynek a Wayne csapata címet adta a művész.

 

Tracy Kidd - Wayne's Team
Tracy Kidd - Wayne's Team

 

 

Az ember legjobb barátja

Az ember-kutya barátság egy gyönyörű kapcsolat, tele szeretettel, megértéssel. A közös élmények, az együtt átélt nehézségek és vidám percek táplálják. Mindezt szinte tapintani lehet a portugál fotós, Joana Matos képén, ami meg is szerezte az első helyet. Címe: Édes semmittevés egy szép délutánon.

 

Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon
Joana Matos - Dolce far niente on a lovely afternoon

 

 

Kutyaportrék

A kategória képein az abszolút főszerepben vannak a kutyák. Változatos helyszíneken készülnek a képek, gyönyörű vagy éppen semleges hátterek előtt. A nyertes kép, akár egy festmény - Carol Durrant készítette a fotót.

 

Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold
Carol Durrant - Glenturret Autumn Gold

 

 

Mentett kutyák

A kategórián keresztül szeretné a Club ráirányítani a figyelmet a menhelyen élő kutyákra és az örökbefogadásra. Akár a segítőkutyák kategóriájánál, itt is felajánlott a Kennel Club 500 fontos adományt a nyertes által választott szervezet javára. A legjobbnak a “Hazataláltam” című fotót ítélték, amit az amerikai Sonya Kolb készített. Általa a MONMOUTH COUNTY SPCA részesül az adományban.

 

Sonya Kolb - Found My Way Home
Sonya Kolb - Found My Way Home

 

 

Fiatal kutyafotósok

A kategóriában 11 év alatti tehetséges fotósok indulhattak. Képeiken azt kell bemutatniuk, miért szeretik a kutyákat, mit tartanak különlegesnek bennük. A legjobb képet a 11 éves amerikai Mariah Mobley lőtte legjobb barátjáról Roxy-ról.

 

Mariah Mobley - My Best Friend Roxy
Mariah Mobley - My Best Friend Roxy

 

 

A kategóriák további helyezettjei és a különdíjasok ide kattintva találhatók.

 

 

 

 

Témába vág

Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán
A fontos esemény kellős közepén álomba szenderült...

Ennek a kutyusnak hála igazán vidámra sikeredett az esküvői fotózás Ennek a kutyusnak hála igazán vidámra sikeredett az esküvői fotózás
Mintha érezte volna, hogy itt most valami nagyon fontos dolog történik, amihez illik jó képet vágni.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap Beletrollkodott a családi fotókba a kutya – így lett tökéletes a karácsonyi képeslap
Ennél vidámabb karácsonyi lapot aligha kaphattak a címzettek - Penny, a kis rosszcsont ugyanis szó szerint "odatette magát" minden egyes fotóra.

5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád 5 dolog, amiért a nem kutyás ismerőseid furcsán néznek rád
Vele együtt létezel, lélegzel – szívetek egy ütemre dobban. Minél több időt töltötök együtt, annál jobban szereted, annál erősebben kötődtök egymáshoz. Ez megérinthet másokat, de zavarba is jöhetnek tőle, míg elfogadják, hogy kutyás lettél és az is maradsz – egy életen át.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya Hírek - Címlapon
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya