A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kint is, bent is

A hidegben változik a kutyák komfortérzete


2014. november 05., 18:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Elkerülhetetlenül beköszönt a téli, fagyos idő, melyet a kutyáink is megéreznek. A lakáson kívül élő kutyák számára biztosítani kell a komfortos helyet, míg a bentiek sétáltatására is külön figyelmet fordítunk.



A rövidebb szőrű kutyáknak biztosan nem a tél a kedvenc évszakuk. (Aki már látott például egy dobermannt fogat vacogtatva fázni, az tudja, miről beszélek.) Ráadásul, ha a meleg, családi fészektől távol, a szabad ég alatt található a kutya háza, bizony képes sóvárogva és nyüszítve könyörögni a bebocsájtásért.

 

Kutyahideg van!
Kutyahideg van!  Forrás: http://freehdwalls.net/

 

Természetesen a kutyák fázóssága függ a szőrük hosszúságűtól és sűrűségétől, Így van, amelyik kifejezetten élvezi a szeles, hűvös időjárást, és nem zavarja a kinti lét. Az öreg, vagy fázós kutyákat azonban érdemes egy-egy órára beengedni a meleg lakásba, ha erre hely, és lehetőség van. 

Néhány dologra azonban feltétlenül ügyelnünk kell, hogy elkerüljük a kutyák megbetegedését a téli időszakban. Az egyik ilyen, a kutyaól téliesítése, vagyis hőállóvá tétele. Szalmával, takarókkal, hungarocellel bélelt házban nem fázik meg kutyánk. Érdemes az ajtaja elé felszögezni egy pokrócot, így kevésbé hűl ki négylábú barátunk lakása. 

 

kutyaház
A szalma természetes hőtartó    Forrás: http://www.diyattempt.com/

 

A másik fontos, az étkezés megváltoztatása. Zsírosabb tápot, ételt válasszunk ezekben a hónapokban. A mennyiséget is meg kell növelni, mert ebből alakul ki erő és hő a kutya számára. 

 

A lakásban élő kutyákat ilyenkor nem szabad órákra kizárni, hiszen testük nem szokott hozzá a hideghez. A sétáltatások alkalmával nem fáznak meg, mivel mozognak. 

A kistestű, rövid szőrű egyedeknél a kutyaruha is megszokott kiegészítő. 

 

Bent igazán komfortos
Bent igazán komfortos   Forrás: http://freehdwalls.net/

 

A gazdáknak figyelniük kell a megváltozott kutyaigényekre a téli időszakban is. A zord idő ellenére a legnagyobb igényük mégis arra van, hogy velünk töltsenek minél több időt sétálva a szabadban. 

 

Van, aki kifejezetten élvezi ezt az időt
Van, aki élvezi a téli időjárást    Forrás: http://fitisafeministissue.com/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámat nem lövik le, ugye? Hírek - Címlapon
A kutyámat nem lövik le, ugye?
Hóbortosék kutyáznak Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak