A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kint is, bent is

A hidegben változik a kutyák komfortérzete


2014. november 05., 18:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség




Elkerülhetetlenül beköszönt a téli, fagyos idő, melyet a kutyáink is megéreznek. A lakáson kívül élő kutyák számára biztosítani kell a komfortos helyet, míg a bentiek sétáltatására is külön figyelmet fordítunk.



A rövidebb szőrű kutyáknak biztosan nem a tél a kedvenc évszakuk. (Aki már látott például egy dobermannt fogat vacogtatva fázni, az tudja, miről beszélek.) Ráadásul, ha a meleg, családi fészektől távol, a szabad ég alatt található a kutya háza, bizony képes sóvárogva és nyüszítve könyörögni a bebocsájtásért.

 

Kutyahideg van!
Kutyahideg van!  Forrás: http://freehdwalls.net/

 

Természetesen a kutyák fázóssága függ a szőrük hosszúságűtól és sűrűségétől, Így van, amelyik kifejezetten élvezi a szeles, hűvös időjárást, és nem zavarja a kinti lét. Az öreg, vagy fázós kutyákat azonban érdemes egy-egy órára beengedni a meleg lakásba, ha erre hely, és lehetőség van. 

Néhány dologra azonban feltétlenül ügyelnünk kell, hogy elkerüljük a kutyák megbetegedését a téli időszakban. Az egyik ilyen, a kutyaól téliesítése, vagyis hőállóvá tétele. Szalmával, takarókkal, hungarocellel bélelt házban nem fázik meg kutyánk. Érdemes az ajtaja elé felszögezni egy pokrócot, így kevésbé hűl ki négylábú barátunk lakása. 

 

kutyaház
A szalma természetes hőtartó    Forrás: http://www.diyattempt.com/

 

A másik fontos, az étkezés megváltoztatása. Zsírosabb tápot, ételt válasszunk ezekben a hónapokban. A mennyiséget is meg kell növelni, mert ebből alakul ki erő és hő a kutya számára. 

 

A lakásban élő kutyákat ilyenkor nem szabad órákra kizárni, hiszen testük nem szokott hozzá a hideghez. A sétáltatások alkalmával nem fáznak meg, mivel mozognak. 

A kistestű, rövid szőrű egyedeknél a kutyaruha is megszokott kiegészítő. 

 

Bent igazán komfortos
Bent igazán komfortos   Forrás: http://freehdwalls.net/

 

A gazdáknak figyelniük kell a megváltozott kutyaigényekre a téli időszakban is. A zord idő ellenére a legnagyobb igényük mégis arra van, hogy velünk töltsenek minél több időt sétálva a szabadban. 

 

Van, aki kifejezetten élvezi ezt az időt
Van, aki élvezi a téli időjárást    Forrás: http://fitisafeministissue.com/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Túrázás kutyával – Tippek a stresszmentes kalandhoz Túrázás kutyával – Tippek a stresszmentes kalandhoz
Együtt a szabadban? Így varázsolhatod örömteli élménnyé kedvenced társaságában.

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Ebugatta Praktiker AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámat nem lövik le, ugye? Hírek - Címlapon
A kutyámat nem lövik le, ugye?
Hóbortosék kutyáznak Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak