A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kint is, bent is

A hidegben változik a kutyák komfortérzete


2014. november 05., 18:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
Elkerülhetetlenül beköszönt a téli, fagyos idő, melyet a kutyáink is megéreznek. A lakáson kívül élő kutyák számára biztosítani kell a komfortos helyet, míg a bentiek sétáltatására is külön figyelmet fordítunk.A rövidebb szőrű kutyáknak biztosan nem a tél a kedvenc évszakuk. (Aki már látott például egy dobermannt fogat vacogtatva fázni, az tudja, miről beszélek.) Ráadásul, ha a meleg, családi fészektől távol, a szabad ég alatt található a kutya háza, bizony képes sóvárogva és nyüszítve könyörögni a bebocsájtásért.

 

Kutyahideg van!
Kutyahideg van!  Forrás: http://freehdwalls.net/

 

Természetesen a kutyák fázóssága függ a szőrük hosszúságűtól és sűrűségétől, Így van, amelyik kifejezetten élvezi a szeles, hűvös időjárást, és nem zavarja a kinti lét. Az öreg, vagy fázós kutyákat azonban érdemes egy-egy órára beengedni a meleg lakásba, ha erre hely, és lehetőség van. 

Néhány dologra azonban feltétlenül ügyelnünk kell, hogy elkerüljük a kutyák megbetegedését a téli időszakban. Az egyik ilyen, a kutyaól téliesítése, vagyis hőállóvá tétele. Szalmával, takarókkal, hungarocellel bélelt házban nem fázik meg kutyánk. Érdemes az ajtaja elé felszögezni egy pokrócot, így kevésbé hűl ki négylábú barátunk lakása. 

 

kutyaház
A szalma természetes hőtartó    Forrás: http://www.diyattempt.com/

 

A másik fontos, az étkezés megváltoztatása. Zsírosabb tápot, ételt válasszunk ezekben a hónapokban. A mennyiséget is meg kell növelni, mert ebből alakul ki erő és hő a kutya számára. 

 

A lakásban élő kutyákat ilyenkor nem szabad órákra kizárni, hiszen testük nem szokott hozzá a hideghez. A sétáltatások alkalmával nem fáznak meg, mivel mozognak. 

A kistestű, rövid szőrű egyedeknél a kutyaruha is megszokott kiegészítő. 

 

Bent igazán komfortos
Bent igazán komfortos   Forrás: http://freehdwalls.net/

 

A gazdáknak figyelniük kell a megváltozott kutyaigényekre a téli időszakban is. A zord idő ellenére a legnagyobb igényük mégis arra van, hogy velünk töltsenek minél több időt sétálva a szabadban. 

 

Van, aki kifejezetten élvezi ezt az időt
Van, aki élvezi a téli időjárást    Forrás: http://fitisafeministissue.com/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban
A napi rutinban bekövetkező változásoktól kezdve az egészségi problémákig terjedhet azon okok széles köre, melyek miatt a kutya elutasítja az ételt. Mit szeretne velünk közölni és hogyan segíthetünk neki?

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Ízlelés kutyáknál – Hogyan érzik kedvenceink az ízeket? Ízlelés kutyáknál – Hogyan érzik kedvenceink az ízeket?
Bár a kutyák elsősorban orrukat használják a világ felfedezéséhez, a többi érzékszervüket is segítségül hívják, így az ízlelésnek is nagyon fontos szerepe van. De milyen ízeket éreznek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámat nem lövik le, ugye? Hírek - Címlapon
A kutyámat nem lövik le, ugye?
Hóbortosék kutyáznak Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak