A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kint is, bent is

A hidegben változik a kutyák komfortérzete


2014. november 05., 18:00


Szerző: RSM


Kategória: Egészség
Elkerülhetetlenül beköszönt a téli, fagyos idő, melyet a kutyáink is megéreznek. A lakáson kívül élő kutyák számára biztosítani kell a komfortos helyet, míg a bentiek sétáltatására is külön figyelmet fordítunk.A rövidebb szőrű kutyáknak biztosan nem a tél a kedvenc évszakuk. (Aki már látott például egy dobermannt fogat vacogtatva fázni, az tudja, miről beszélek.) Ráadásul, ha a meleg, családi fészektől távol, a szabad ég alatt található a kutya háza, bizony képes sóvárogva és nyüszítve könyörögni a bebocsájtásért.

 

Kutyahideg van!
Kutyahideg van!  Forrás: http://freehdwalls.net/

 

Természetesen a kutyák fázóssága függ a szőrük hosszúságűtól és sűrűségétől, Így van, amelyik kifejezetten élvezi a szeles, hűvös időjárást, és nem zavarja a kinti lét. Az öreg, vagy fázós kutyákat azonban érdemes egy-egy órára beengedni a meleg lakásba, ha erre hely, és lehetőség van. 

Néhány dologra azonban feltétlenül ügyelnünk kell, hogy elkerüljük a kutyák megbetegedését a téli időszakban. Az egyik ilyen, a kutyaól téliesítése, vagyis hőállóvá tétele. Szalmával, takarókkal, hungarocellel bélelt házban nem fázik meg kutyánk. Érdemes az ajtaja elé felszögezni egy pokrócot, így kevésbé hűl ki négylábú barátunk lakása. 

 

kutyaház
A szalma természetes hőtartó    Forrás: http://www.diyattempt.com/

 

A másik fontos, az étkezés megváltoztatása. Zsírosabb tápot, ételt válasszunk ezekben a hónapokban. A mennyiséget is meg kell növelni, mert ebből alakul ki erő és hő a kutya számára. 

 

A lakásban élő kutyákat ilyenkor nem szabad órákra kizárni, hiszen testük nem szokott hozzá a hideghez. A sétáltatások alkalmával nem fáznak meg, mivel mozognak. 

A kistestű, rövid szőrű egyedeknél a kutyaruha is megszokott kiegészítő. 

 

Bent igazán komfortos
Bent igazán komfortos   Forrás: http://freehdwalls.net/

 

A gazdáknak figyelniük kell a megváltozott kutyaigényekre a téli időszakban is. A zord idő ellenére a legnagyobb igényük mégis arra van, hogy velünk töltsenek minél több időt sétálva a szabadban. 

 

Van, aki kifejezetten élvezi ezt az időt
Van, aki élvezi a téli időjárást    Forrás: http://fitisafeministissue.com/

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban
A napi rutinban bekövetkező változásoktól kezdve az egészségi problémákig terjedhet azon okok széles köre, melyek miatt a kutya elutasítja az ételt. Mit szeretne velünk közölni és hogyan segíthetünk neki?

Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak Allergia kutyáknál - Kisokos gazdiknak
Viszketés, könnyezés, vakarózás... Lehet, hogy kedvencünk allergiás? Bár a téma rendkívül komplex, összefoglalónkkal szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az eligazodásban.

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyámat nem lövik le, ugye? Hírek - Címlapon
A kutyámat nem lövik le, ugye?
Hóbortosék kutyáznak Hírek - Címlapon
Hóbortosék kutyáznak