A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Magyar sikerek a bécsi dog dancing versenyen

Számos magyar dobogós a nemzetközi mezőnyben


2014. december 15., 10:00


Szerző: Wilheim Fruzsina


Kategória: Könnyű




November 29-e esős reggelén számos magyarországi felvezető és kutyája indult útnak, hogy részt vegyenek a Bécsben megrendezett dog dancing versenyen. A zord idő azonban a versenynapot nem tudta beárnyékolni, hiszen a magyar versenyzők egy sikeres versenynapot zártak, számos dobogós helyezéssel.



Az olvasó elgondolkodhat a bevezető szövegen: mi is az a dog dancing? Angoltudással rendelkezők a névből kideríthették, hogy kutyás táncról van szó, melyben nem csak a kutya, de gazdája is zenére ad elő egy koreográfiát. Van itt lábnál követés, hátrafelé menetel, forgások, ugrások, és minden, amit a versenyzők kieszelnek, az egyetlen szempont, hogy a kutya méltósága és egészsége ne sérüljön (a veszélyes elemeket és a kutya jelmezbe öltöztetését a sport szabályzata tiltja).

 

A verseny lebonyolítása

 

Versenyeken többféle osztályban megmérettethetik magukat a párosok. Hivatalos osztályokban, amelyekben semmilyen jutalom nem lehet a felvezetőnél, három teljesítményosztály van, melyek közül kezdőbb párosok az 1-es osztályban indulnak, 1-2 perces zenére. Ahogy a tapasztalat és az eredmények gyűlnek, a páros 2-es majd 3-as osztályba lép, ahol már igazi profik között versenyezhet, akár négy perces előadást bemutatva. Ezen kívül vállalkozó szelleműek quartettben (2 felvezető, 2 kutya), trióban (1 felvezető, két kutya), de akár csapatban is megcsillogtathatják tudásukat. Idősebb kutyáknak, hogy ne legyen nekik olyan megterhelő a versenyzés, Senior osztályt is szokás indítani, amelyben 8 év fölötti kutyák indulhatnak.

 

A magyar versenyzők eredményei a bécsi versenyen

 

A bécsi verseny szervezése bőven hagyott kívánnivalót maga után, a hangosítás nem működött, több órás csúszásba került a program és rengeteg kihívás elé állította az indulókat, ám a magyar versenyzők ezeket az akadályokat is leküzdötték és remekül helyt álltak és az élvonalban végeztek.
 

DD csoportkép
A magyar csapat - Fotó: Aczél Eszter


1/A osztályban Tanászi Szandra és malinois-ja, Nitro Pharrell Williams Happy című dalára mutattak be egy energikus és vidám kűrt, mely egészen a dobogó 3. helyéig repítette őket. Közvetlen mögöttük Szeifer Diána és Hunor, a magyar agár, negyedik helyezést értek el, életük második hivatalos versenyén, amely remek teljesítmény egy nemzetközi mezőnyben. A többi magyar induló, Aczél Eszter, Buha Orsolya, Giczi Dorottya, Pócsi Viktória és Szili-Krasznai Gabriella, valamint kutyáik, mind eredményesen szerepeltek, remek kűrökkel, melyekkel elkápráztatták a közönséget.
 

Giczi Dorottya és Széna - Fotó: Szabó Dorina


Senior osztályban Tanászi Szandra Lena nevű groenendael kutyájával, és Wilheim Fruzsina, Pamacs nevű keverékével képviselték a magyar csapatot, első és második helyen végeztek.

A legmagasabb, hivatalos 3-as osztályban szintén két magyar induló, Sándor Orsolya és Josephine (border collie) valamint Karlyik Nóra és Hippi (bearded collie) jeleskedett, előbbi egy lélegzetelállító tánccal a Stay című számra a Shakespeare's Sister-től, utóbbi pedig egy mulatságos kűrt mutatott be a Jailhouse Rock-ra, mellyel a második helyet érték el. Josephine és Orsi pedig végül megnyerték az osztályt, ezzel nem csak egy hatalmas zsák tápot, de egy két személyre szóló osztrák utazást is megszerezve.
 

Sándor Orsolya és Josephine - Fotó: Szabó Dorina


A magyar versenyzők tehát díjakkal és ajándékokkal megpakolva tértek haza november 29-én, számos élménnyel és tapasztalattal. az élet persze nem áll meg, azóta mindenki gőzerővel készül a 2015-ös versenyszezonra, itthoni és külföldi versenyekre egyaránt, köztük a Magyarországon második alkalommal megrendezésre kerülő Dog Dancing Országos Bajnokságra, amely 2015. május 9-én várja majd a nevezőket és érdeklődőket egyaránt.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 


Indexkép forrás: Szabó Dorina

Témába vág

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gének befolyásolják, hogy barátkozik a kutya az emberrel Hírek - Címlapon
Gének befolyásolják, hogy barátkozik a kutya az emberrel
A kutyák képesek külön kezelni saját érdeklődésüket és gazdáik érzelmeit Hírek - Címlapon
A kutyák képesek külön kezelni saját érdeklődésüket és gazdáik érzelmeit