A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Magyar sikerekkel zárult a Dog Puller Világbajnokság

2019. szeptember 10., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Magyar győzelmeket is ünnepelhettünk a vasárnap Sopronban megrendezett Dog Puller Világbajnokságon. A mezőny erős volt, izgalmas versenynek lehettek tanúi a látogatók.A világ minden tájáról érkeztek versenyzők hazánkba, a Dog Puller Világbajnokságra. A tavaly Csehországban megrendezett VB után Magyarország kapta a megtisztelő feladatot, hogy megszervezze a fiatal, 2012-ben indult sport második világbajnokságát. A helyszín tekintetében Sopronra esett a választás.

 

 

A magyar csapat is sikeresen szerepelt a Dog Puller Világbajnokságon
A magyar csapat is sikeresen szerepelt a Dog Puller Világbajnokságon
Fotó: Hornyak Photo

 

 

“Nagyon messziről is eljöttek versenyezni a kutya-gazda párosok. A legmesszebbről talán azok az orosz indulók jöttek, akik a Kamcsatka-félszigeten élnek. De voltak koreai és kanadai versenyzőink is. Összesen 11 országból érkeztek nevezések. - mondta el kérdésünkre Hanzséros Mária, a világbajnokság főszervezője. - Az időjárás kegyes volt hozzánk, megúsztuk a versenyt eső nélkül.”

 

 

Mindenféle méretű, fajtájú és korú kutya indult a Dog Puller Világbajnokságon - a képen Zászkaliczky Márton és Léna, akik Runningban elsők lettek a Minik között
Mindenféle méretű, fajtájú és korú kutya indult a Dog Puller Világbajnokságon - a képen Zászkaliczky Márton és Léna, akik Runningban elsők lettek a Minik között
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A közel 100 versenyző közt induló magyar csapat tagjai idén is szépen teljesítettek: a csapatok versenyében a 4. helyet szerezték meg, míg egyéniben 2 aranyéremmel és egy harmadik helyezéssel lettek gazdagabbak. Zászkaliczky Márton és Léna Mini kategóriában Running-ban szereztek aranyérmet, míg Rózsa Martina és Dodge Bull kategóriában, azon belül Running-ban lettek arany-, Jumpingban pedig bronzérmesek, így összetettben első helyezettek lehettek a Bullok között. Papp Dóra Tammy-val harmadikak lettek a 2019-es Multichampionban. 

 

A magyar csapat részletes eredményei az alábbi posztban olvashatók: 

 

 

 

 

 

“A versenyről nagyon jó visszajelzések érkeznek minden csapattól. Érezhetően erősödött, fejlődött a tavalyi VB-hez képest a mezőny, így szorosabb volt a verseny is.” - folytatta Mária. Elmondta azt is, hogy sokan kíváncsiak voltak a rendezvényre és annak kísérőprogramjaira is, nagyjából 500 fő látogató érkezett ki vasárnap. 

 

 

Több csoportban és kategóriában zajlott a verseny - A képen a Multichampion 2019 harmadik helyét megszerző Papp Dóra és Tammy
Több csoportban és kategóriában zajlott a verseny - A képen a Multichampion 2019 harmadik helyét megszerző Papp Dóra és Tammy
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Legközelebb októberben számíthatunk nagyobb Dog Puller versenyre itthon: ekkorra tervezi a Magyar Dog Puller Egyesület az idei záróversenyét. Akik kedvet kaptak a sporthoz, kipróbálhatják az ország több pontján is, hiszen több oktató is található hazánkban. Tavasztól pedig újra megindulnak majd a workshopok is, amikhez szintén lehet csatlakozni majd. Mindezekről az Egyesület Facebook- és weboldalán található majd részletes információ a jövőben. 

 

A Dog Puller Világbajnokságon készült további fotók és videók, valamint a további eredmények ide kattintva érhetők el. 

 

 

 

 

Forrás: Kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: Hornyak Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Világbajnoki címért versenyeznek Sopronban a kutyák és gazdáik a hétvégén Világbajnoki címért versenyeznek Sopronban a kutyák és gazdáik a hétvégén
Bajnokokat avatnak vasárnap Sopronban: a hétvégén kerül sor a 2019-es Dog Puller Világbajnokságra. Magyar kutya-gazda versenyzőknek is szurkolhatunk a VB-n!

A legkedveltebb kutyás vízi sportok A legkedveltebb kutyás vízi sportok
Nincs ok a csüggedésre a nagy melegben sem, ha a kutyás sportokról van szó. Összegyűjtöttünk néhány igen kedvelt, és itthon is űzhető vizes tevékenységet, melyek kisegíthetnek a meleg helyzetekben is, a kellő elővigyázatossággal persze.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság. Magyarországon kerül megrendezésre az idei éveben a Dog Puller Világbajnokság.
Hazánkban kerül megrendezésre a fiatal, ám egyre népszerűbb kutyás sport világbajnoksága. A 2. Dog Puller Világbajnokság ősz elején, Sopronban kerül megrendezésre.

Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén
Winky, a kis fehér kutya nem esett kétségbe a nagy tömegtől, vagy a versenydrukktól. Haláli nyugalommal, kényelmesen végigkocogott az agility pályán.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

Kutyás sportok: Puller – a lila karika Kutyás sportok: Puller – a lila karika
Egyre több gazdi és körülöttük ugrándozó kutyus bukkan fel a parkokban két darab furcsa, agyonrágcsált lila karikát lóbálva, röptetve és lelkesen cipelve. A számtalan fognyomot őrző szerkezet neve: Puller.

Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni! Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni!
Az ízületek ápolására, és karbantartására nem csak akkor kell gondolnunk, ha már jelentkeznek a tünetek. A kiskutya megvásárlása előtt érdemes biztosítani magunkat az esetleges problémák elkerüléséről, és a további életszakaszaiban korának megfelelő ízületvédelmet biztosítani számára.

"Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny "Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny
Öröm, felszabadultság, közös élmények és csapatépítés. Ezt mindet és még ennél is többet megtapasztalhattál már, ha kutyáddal közösen futsz. És nincs is jobb módja mindkettőtök napi mozgására, mint a közös kocogás. Magyarország egyik legnagyobb kutyás futóinak közössége megrendezi első versenyét!

Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon
Az idei világbajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar mentőkutyások.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért kaparják a kutyák a helyüket lefekvés előtt? Hírek - Címlapon
Miért kaparják a kutyák a helyüket lefekvés előtt?
Kutyád is megérzi, ha stresszes vagy! Hírek - Címlapon
Kutyád is megérzi, ha stresszes vagy!