A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2020. február 06., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.



A vádlottnak és férjének volt egy kutyája, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a vádlott lányának élettársa által bérelt telken láncon tartottak - írja a Bíróság közleménye. 

Mivel a vádlott férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt. A vádlott az állatot nem oltatta be veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet, ezért a kutya bundája fagyott sárral és ürülékkel erősen szennyezett volt, a ráfagyott sártól a farkát mozdítani sem tudta. 

A vádlott az állat táplálásáról sem gondoskodott, a szomszédtól kapott vizet és ennivalót a kutya hetente egyszer, amikor a telken járt, mert látta, hogy az állat éhes és szomjas. 

 

2019. január 7-én az 55-60 cm-es marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett. Az állat ki volt hűlve, az életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A vádlott értesült róla, hogy a kutyáját egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

 

Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. február 5-én megtartott tárgyaláson az asszonyt a bíróság állatkínzás bűntette miatt 1 év 5 hónap -2 évre felfüggesztett- börtönbüntetésre ítélte.

 

Az ítélet jogerős.



 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Autópályáról mentettek két kutyát a rendőrök Hírek - Címlapon
Autópályáról mentettek két kutyát a rendőrök
Kutyák jelenthetik a reményt a citrusfélék megmentésére Hírek - Címlapon
Kutyák jelenthetik a reményt a citrusfélék megmentésére