A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mancs a kézben nyaraltunk

Amikor a vakvezető kutya nyaral...


2015. augusztus 03., 06:00


Szerző: Horváth Nikoletta


Kategória: Jó tudni!




A pihenés számomra is csak akkor kerek, hogyha négylábú társam velem tarthat. Így idén nyáron sem volt kérdéses, hogyha irány a Balaton, akkor Lilinek is csomagolom a sátorfáját, élelmét, és mehetünk!



Természetesen nem kellett attól félnem, hogy valahova esetleg nem engednek be, hiszen vakvezetőként bárhová velem tarthat. Ettől függetlenül a paragrafusokon túl is van élet, amit sokan eléggé szabadon értelmeznek. A megjegyzések tehát azért el-eljutottak hozzánk. Keszthelyen töltöttünk el több, mint egy hetet, így bizton állíthatom, mind a négy sarkát felfedeztük a balatoni fővárosnak. Jártunk éttermekben, kávézókban, parkokban, és a fantasztikus időnek hála a strandon is. Lilit rengeteget sétáltattam, hám nélkül, mert úgy gondoltam, hogy neki is kijár a kikapcsolódásból, így túl sokat nem kellett dolgoznia a magyar tengeren töltött napokban.

 

Lili nyaral a Balatonon
Lili hűsöl a szökökútban 
Fotó: Horváth Istvánné

 

A hőség szinte kibírhatatlanul perzselt, így az első napon kiskutyám felfedezte a városi szökőkutat. Sokat tanakodtam, hogy engedjem-e neki a csobbanást, s mivel „láttam”, hogy más kutyatartó is beviszi kedvencét – a járókelők derültségére, én sem tettem másképp. A labrador vér azonnal felszínre tört hű társamnál: harapta a vízsugarakat, majd fenekét beletéve a vízbe hűsölt. A belefekvés sem maradhatott ki a repertoárból, s bizonyítandó, hogy mennyire meleg volt még csak le sem rázta a bundáját. Csöpögve lépkedett tovább. Egyetlen méltatlankodó beszólást sem kaptunk ezért, sőt. Megannyi simogatás, nevetés, és fotókészítés övezte a Vizi attrakciót – naponta kétszer. A 30 fokos Balaton ezek után már nem is csábította kedvencemet.

 

A városi strandon már ismertek minket, így Lilit meglátva azonnal kitárult előttünk minden ajtó. A mentők igazi barátjává vált Lill, aki a hűs fa árnyékában, egy hordó víz társaságában figyelte, ahogy mi a napon perzseljük hófehér bőrünket. A strandolók egy része ugyan megjegyezte, hogy kutyát behozni tilos, de hamar észrevették a megkülönböztető jelzést, és módosították kijelentésüket. A kérdezők körberajongtak minket, s örömmel „érzékenyítettem” a törölközőn csücsülve.

A kávézókban, éttermekben kivétel nélkül külön figyelmet szenteltek vezetőmnek. Mehettünk reggel, vagy este, tömegben vagy kihaltságban - friss víz várta kitikkadt ebemet. Az árnyékos asztalok valahogy az érkezésünkre szabaddá váltak, így soha nem kellett a tűző napon „enyhülést” keresnünk.

 

Niki és Lili nyaral a Balatonon
Niki és Lili nyaral a Balatonon
Fotó: Horváth Istvánné

 

Egyetlen konfliktusunk volt a nyaralás alatt, de ezt sem nevezném valódi feszültségnek, pusztán egy idősebb úriember napi rutinjának. Szűk utcácskán haladtunk, egymás mellett. Hallottam, hogy mögöttem jön valaki, de mivel az utca kihalt volt, s mellettem még akadt némi hely, így nem álltam félre. Ezt nem is hagyta szó nélkül a korosodó férfi, aki megkérdezte, hogy Lili óhajt-e arrébb menni, vagy örök életre el akarjuk foglalni a járdát? Mosolyogva elengedtem, majd szép napot kívánva mentünk tovább. Persze ő nem ilyen feleletre számított, hangjából ítélve remélte, hogy valakin levezetheti felgyülemlett indulatát, de ez akkor, ott nem jött be.

 

 

Nekünk a Balaton tényleg a riviéra, kutyajó kikapcsolódás, ahol egyre több helyen hám nélkül is beengedik az ebeket, teljessé téve a gazdiknak a pihenés nyújtotta élményt.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók Mire figyeljünk kutyás strandoláskor? – Állategészségügyi tudnivalók
A kutyás strandolás remek lehetőség arra, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a nyár örömeit. Azonban ahhoz, hogy a strandolás biztonságos és élvezetes legyen mindkettőtök számára, érdemes figyelembe venni néhány fontos állategészségügyi tudnivalót!

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra Hűsítő finomságok kutyáknak - 3 jeges recept a forró nyári napokra
Mentás tappancsok a friss leheletért, kókuszgolyó a csillogó szőrért és a gyümölcsös-kekszes muffin is ínycsiklandó elfoglaltságot nyújthat kedvencünknek. Könnyen és gyorsan elkészíthető jégkrémek a kutya igényeire szabva!

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Praktiker MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Drágul a kutyasétáltatás "napidíja"?! Hírek - Címlapon
Drágul a kutyasétáltatás "napidíja"?!
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand? Hírek - Címlapon
Veszélyben a velencei-tavi kutyás strand?