A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Marylin Monroe kutyái

2017. április 09., 13:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű
Marilyn Monroe (1926-1962) az Amerikai Egyesült Államok énekesnője, színésznője és szexszimbóluma volt, de ezen kívül sokarcú kutyatulajdonosként élte magányos, szexszimbólumon kívüli életét. Élete során mindig egy hűséges kutya volt a társa.Az első kutyáját nevelőapjától kapta 1932-ben, amikor még nem mozgott a színpad és a rivaldafény világában. A fekete-fehér kutyus a Tippy névre hallgatott.

 

Következő kutyája egy spániel fajtájú volt, nem meglepő tehát a névválasztás sem, miszerint a színésznő Spánielnek nevezte el kutyáját.

 

Pihenés a parton
(Kép: pinterest.com)

 

Majd az első férjétől egy collie-t kapott, a neve Muggsie volt. A kutyus fiatalon, váratlanul egy szívrohamban elpusztult, amely nagyon megviselte a művésznőt.

 

Átmenetileg, amíg nem találtak végleges helyet egy Ruffles kutyus számára, Merilyn fogadta be a jószágot, amely szintén spániel volt.

 

Amikor a Columbia Pictures szerződtette a művésznőt 1948-ban, a stúdiótól kapott egy csivava fajtájú kutyust, aki a Joseph névre hallgatott.

 

Játék Josephel
(Kép: imgfave.com)

 

A kis ölebet egy basset hound, Hugo követte. Amikor férjétől, Arthur Millertől elvált Marilyn, a kutyát nem tarthatta meg, pedig nagyon szerette. Így aztán csak alkalmanként lehetett vele és nála a kutya.

 

Hugoval
(Kép: peoplepets.com)

 

A sort és egyben Marilyn Monroe életét is zárja Maf nevezetű kutyája, akit Frank Sinatratól kapott a művésznő. A maffia szó rövidítéséből ered a kutya neve, ugyanis állítólag Frank Sinatra valamilyen szinten kapcsolódott az alvilághoz. Ez ihlette meg a művésznőt is. A kutya jelen volt Marilyn Monroe utolsó pillanatában is, majd halála után Frank Sinatra titkárnőjéhez került.

 

Marilyn és Maf
(Kép: theguardian.com)

 

Forrás: otthonikedvenc.hu
Cikk első megjelenése: 2014. augusztus 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát! Hírek - Címlapon
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát!
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon! Hírek - Címlapon
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon!