A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Marylin Monroe kutyái

2017. április 09., 13:00


Szerző: sklara


Kategória: Könnyű




Marilyn Monroe (1926-1962) az Amerikai Egyesült Államok énekesnője, színésznője és szexszimbóluma volt, de ezen kívül sokarcú kutyatulajdonosként élte magányos, szexszimbólumon kívüli életét. Élete során mindig egy hűséges kutya volt a társa.



Az első kutyáját nevelőapjától kapta 1932-ben, amikor még nem mozgott a színpad és a rivaldafény világában. A fekete-fehér kutyus a Tippy névre hallgatott.

 

Következő kutyája egy spániel fajtájú volt, nem meglepő tehát a névválasztás sem, miszerint a színésznő Spánielnek nevezte el kutyáját.

 

Pihenés a parton
(Kép: pinterest.com)

 

Majd az első férjétől egy collie-t kapott, a neve Muggsie volt. A kutyus fiatalon, váratlanul egy szívrohamban elpusztult, amely nagyon megviselte a művésznőt.

 

Átmenetileg, amíg nem találtak végleges helyet egy Ruffles kutyus számára, Merilyn fogadta be a jószágot, amely szintén spániel volt.

 

Amikor a Columbia Pictures szerződtette a művésznőt 1948-ban, a stúdiótól kapott egy csivava fajtájú kutyust, aki a Joseph névre hallgatott.

 

Játék Josephel
(Kép: imgfave.com)

 

A kis ölebet egy basset hound, Hugo követte. Amikor férjétől, Arthur Millertől elvált Marilyn, a kutyát nem tarthatta meg, pedig nagyon szerette. Így aztán csak alkalmanként lehetett vele és nála a kutya.

 

Hugoval
(Kép: peoplepets.com)

 

A sort és egyben Marilyn Monroe életét is zárja Maf nevezetű kutyája, akit Frank Sinatratól kapott a művésznő. A maffia szó rövidítéséből ered a kutya neve, ugyanis állítólag Frank Sinatra valamilyen szinten kapcsolódott az alvilághoz. Ez ihlette meg a művésznőt is. A kutya jelen volt Marilyn Monroe utolsó pillanatában is, majd halála után Frank Sinatra titkárnőjéhez került.

 

Marilyn és Maf
(Kép: theguardian.com)

 

Forrás: otthonikedvenc.hu
Cikk első megjelenése: 2014. augusztus 19.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában Kölyök vizslákat mentett ki egy égő házból Arnold Schwarzenegger új videójában
…Igaz, csak egy reklámfilm erejéig játszotta el a hős megmentőt a híresen állatbarát színész. A kis videó egyébként igazi sztárparádé!

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért Elő a kamerával! 5 tipp az imádnivaló kutyafotókért
Csillogó tekintet, pajkos fülek, imádnivaló mosoly a pofiján - ugye milyen jó lenne megörökíteni egy csodás fényképen? Néha nem is olyan egyszerű, de egy kis kreativitással már készülhetnek is a szuper fotók kedvencedről!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Hírstart Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát! Hírek - Címlapon
Nincs többé elhízás, se allergia: tarts kutyát!
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon! Hírek - Címlapon
Bilétája mentette meg az elveszett kutyát - nem hétköznapi módon!