A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megérkeztek a Fehér Házba "Amerika Első Kutyái" - Major és Champ is beköltözött gazdái után

2021. január 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Négy év kihagyás után ismét hallani kutyaugatást a Fehér Házban: hivatalosan is beköltözött Bidenék két németjuhásza, Major és Champ. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Major lesz a Fehér Ház első örökbefogadott négylábú lakója. A németjuhászt még 2018-ban fogadta örökbe Joe Biden és felesége. Az idősebbik kutya, Champ már 2008 óta tagja a Biden családnak.

 

Major-ra egyébként lányuk, Ashley figyelt fel egy Facebook poszt alapján: a kutyát megmentő állatvédő szervezet egy egész alomnyi németjuhász kölyöknek keresett gazdát. A hat kiskutya mérgezés miatt szorult sürgős segítségre – gazdáik nem tudták kifizetni az állatorvosi költségeket, ezért lemondtak róluk. Így kerültek a Delaware Humane Association menhelyére – majd az egyik testvér, Major Bidenékhez, most pedig a Fehér Házba.

 

 

Champ már 2008 óta a Biden család tagja
Champ már 2008 óta a Biden család tagja

 

 

A First Lady elmondása alapján a kutyák hamar otthon érezték magukat a beköltözést követően: "Champ élvezi az új kandallót, elnyúlik mellette és melegszik. Major ezzel szemben odavan a hatalmas gyepes udvarért, ahol boldogan szaladgál."

 

 

Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát
Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát

 

 

Azzal, hogy gazdáik után a két németjuhász is beköltözött a Fehér Házba, újraéledt a „kutyás hagyomány”: William McKinley elnök 1897-es beköltözése óta mindig volt legalább egy kutya a Fehér Házban. 100 év után Donald Trump volt az első elnök, aki ezt a hagyományt megszakította, így négy évig nem lehetett kutyaugatást hallani a rezidencián.

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája Nyugdíjba vonult a világ legismertebb vizslája
Feco, a legvagányabb vizsla 8 év szolgálat után visszavonul a Parti Őrség kötelékeiből, hogy megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse.

4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően 4000 kísérleti beagle kezdhet új életet az állatmentők elképesztő összefogásának köszönhetően
Óriási megkönnyebbülés ez a sokat szenvedett kutyáknak, hiszen életük új, izgalmas szakaszába léphetnek!

Újabb magyar kutyafajtát vett nyilvántartásba az AKC: már a mudi is ringbe léphet az amerikai kiállításokon Újabb magyar kutyafajtát vett nyilvántartásba az AKC: már a mudi is ringbe léphet az amerikai kiállításokon
Két új kutyafajtával bővült az American Kennel Club (AKC) nyilvántartása: az orosz toy terrier mellett magyar terelőkutyánk, a mudi is elismert fajtává vált. Az AKC által nyilvántartott kutyafajták száma így 199-re nőtt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak Hírek - Címlapon
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak