A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megérkeztek a Fehér Házba "Amerika Első Kutyái" - Major és Champ is beköltözött gazdái után

2021. január 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Négy év kihagyás után ismét hallani kutyaugatást a Fehér Házban: hivatalosan is beköltözött Bidenék két németjuhásza, Major és Champ. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Major lesz a Fehér Ház első örökbefogadott négylábú lakója. A németjuhászt még 2018-ban fogadta örökbe Joe Biden és felesége. Az idősebbik kutya, Champ már 2008 óta tagja a Biden családnak.

 

Major-ra egyébként lányuk, Ashley figyelt fel egy Facebook poszt alapján: a kutyát megmentő állatvédő szervezet egy egész alomnyi németjuhász kölyöknek keresett gazdát. A hat kiskutya mérgezés miatt szorult sürgős segítségre – gazdáik nem tudták kifizetni az állatorvosi költségeket, ezért lemondtak róluk. Így kerültek a Delaware Humane Association menhelyére – majd az egyik testvér, Major Bidenékhez, most pedig a Fehér Házba.

 

 

Champ már 2008 óta a Biden család tagja
Champ már 2008 óta a Biden család tagja

 

 

A First Lady elmondása alapján a kutyák hamar otthon érezték magukat a beköltözést követően: "Champ élvezi az új kandallót, elnyúlik mellette és melegszik. Major ezzel szemben odavan a hatalmas gyepes udvarért, ahol boldogan szaladgál."

 

 

Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát
Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát

 

 

Azzal, hogy gazdáik után a két németjuhász is beköltözött a Fehér Házba, újraéledt a „kutyás hagyomány”: William McKinley elnök 1897-es beköltözése óta mindig volt legalább egy kutya a Fehér Házban. 100 év után Donald Trump volt az első elnök, aki ezt a hagyományt megszakította, így négy évig nem lehetett kutyaugatást hallani a rezidencián.

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Kaya-t, a segítőkutyát, aki a PTSD (poszttarumás stressz szindróma) kezelésének és a veteránok egészségének szeretett nagyköveteként szolgált, tavaly rákkal diagnosztizálták. A német juhász kutyát életének nyolcadik évében sajnos el kellett altatni – nyilatkozta lesújtott gazdája és társa Cole Lyle a CNN-nek.

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Tilalom az állatokon tesztelt kozmetikumokra januártól New York államban Tilalom az állatokon tesztelt kozmetikumokra januártól New York államban
New York állam betiltotta az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését, és ezzel az Egyesült Államok tizedik állama, ahol állatvédelmi okokból korlátozzák a megvásárolható termékek körét.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak Hírek - Címlapon
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak