A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megérkeztek a Fehér Házba "Amerika Első Kutyái" - Major és Champ is beköltözött gazdái után

2021. január 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Négy év kihagyás után ismét hallani kutyaugatást a Fehér Házban: hivatalosan is beköltözött Bidenék két németjuhásza, Major és Champ. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Major lesz a Fehér Ház első örökbefogadott négylábú lakója. A németjuhászt még 2018-ban fogadta örökbe Joe Biden és felesége. Az idősebbik kutya, Champ már 2008 óta tagja a Biden családnak.

 

Major-ra egyébként lányuk, Ashley figyelt fel egy Facebook poszt alapján: a kutyát megmentő állatvédő szervezet egy egész alomnyi németjuhász kölyöknek keresett gazdát. A hat kiskutya mérgezés miatt szorult sürgős segítségre – gazdáik nem tudták kifizetni az állatorvosi költségeket, ezért lemondtak róluk. Így kerültek a Delaware Humane Association menhelyére – majd az egyik testvér, Major Bidenékhez, most pedig a Fehér Házba.

 

 

Champ már 2008 óta a Biden család tagja
Champ már 2008 óta a Biden család tagja

 

 

A First Lady elmondása alapján a kutyák hamar otthon érezték magukat a beköltözést követően: "Champ élvezi az új kandallót, elnyúlik mellette és melegszik. Major ezzel szemben odavan a hatalmas gyepes udvarért, ahol boldogan szaladgál."

 

 

Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát
Major boldogan vette birtokba a Fehér Ház hatalmas udvarát

 

 

Azzal, hogy gazdáik után a két németjuhász is beköltözött a Fehér Házba, újraéledt a „kutyás hagyomány”: William McKinley elnök 1897-es beköltözése óta mindig volt legalább egy kutya a Fehér Házban. 100 év után Donald Trump volt az első elnök, aki ezt a hagyományt megszakította, így négy évig nem lehetett kutyaugatást hallani a rezidencián.

 

 

Forrás: cbsnews.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt Szabadnapos rendőrök mentették meg a bántalmazott fiatal németjuhászt
„Nem volt kérdés, hogy szolgálatba helyezzük magunkat, és véget vetünk a kutya bántalmazásának” – a szabadnapos rendőrök egy percet sem tétováztak, amikor a kutyát ütlegelő férfit meglátták. Hála nekik a fiatal németjuhász már biztonságban van!

Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát Utolsó útjára kísérték Kaya-t, a rendkívüli segítőkutyát
Kaya-t, a segítőkutyát, aki a PTSD (poszttarumás stressz szindróma) kezelésének és a veteránok egészségének szeretett nagyköveteként szolgált, tavaly rákkal diagnosztizálták. A német juhász kutyát életének nyolcadik évében sajnos el kellett altatni – nyilatkozta lesújtott gazdája és társa Cole Lyle a CNN-nek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen Hírek - Címlapon
Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvostudományi Egyetemen
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak Hírek - Címlapon
Kutyája hívott segítséget az árokba zuhant idős, látássérült bácsinak