A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meggyőzte gazdáit a kutya, hogy fogadják örökbe az árva cicát, akit első látásra megszeretett

2021. május 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Mintha mindig is ismerték volna egymást. A kutya össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt.



Mindnyájan élhettünk már meg sorsfordító pillanatokat – talán a szerencse, talán a véletlen, mely utunkba sodort olyan embereket, akiket örökké a szívünkbe zártunk. Így esett ez történtünk főhősével, egy kedves német juhászkutyával is. Gazdái egy szép napon vásárolni indultak a kisállat-áruházba, és úgy gondolták, kedvencüket is meglepnék valamilyen ajándékkal, ami megtetszik neki.

 

Nem titkolt szándékuk volt, hogy megnézzék, akad-e gazdira váró macska is a boltban. A PetSmart üzletekben ugyanis időről-időre örökbefogadható kisállatokkal is lehet találkozni. A család önfeledten böngészett a polcok között, mikor kutyájuk szeme felcsillant. Paisleigh már tudta, mit kér ajándékba: egy cicát.

 

 

Ahogy megpillantották egymást, valami elindult közöttük. Mindenkinek feltűnt, mennyire egy hullámhosszon van a páros:

 

„Amikor megláttam, hogyan formálódik kettejük barátsága, a férjem rám nézett, és csak annyit mondott: 'Szívem, csak nem erre a vörös cirmosra vártál?' Minden porcikám igent kiáltott: vigyük haza!” – idézte fel a nagy találkozást Kelsey Gilland, az egyik gazdi. Ugyanakkor aggódott, mit szólna az új jövevényhez másik kutyájuk és két macskájuk, ezért gondolkodási időt kért. Paisleigh viszont nem tudta hova tenni a dolgot, hiszen ő érezte, hogy minden rendben lesz.

 

A német juhászkutya és a cica első látásra barátságot kötött
A német juhászkutya és a cica első látásra barátságot kötött
Fotó: Kelsey Gilland/TheDodo

 

Egy álmatlan éjszaka után végül megszületett a döntés: másnap reggel útra keltek, egy szállítóboxszal felszerelkezve, és az üzletben azonnal az árva cicát kérték. Oliver, a vörös bársonytalpú pedig már alig várta, hogy szemtől-szemben is megismerkedhessen a nagyfülű, bundás ebbel, aki kiválasztotta őt.

 

Otthon kiengedték a dobozból, és ha voltak is aggodalmaik, azonnal elszálltak, amint a németjuhász és a frissen örökbefogadott cica megszaglászták egymást, és összebújtak. Mintha mindig is ismerték volna egymást. Paisleigh össze-vissza puszilta a cicát, Oliver pedig egyre csak dorombolt és dorombolt. Nagyon örült a család másik kutyájának is, akinek közös erővel segítenek egy sérülés utáni gyógyulásban is:

 

Kutyák és macskák együtt alszanak
Kutyák és macskák együtt alszanak
Fotó: Kelsey Gilland/TheDodo

 

A ház felfedezése után a másik két macskának is bemutatták az új családtagot. Pillanatok alatt befogadták őt, és azóta is boldogan él az ötösfogat: a három macska és a két kutya. De azért Paisleigh, a német juhászkutya a "nagy szerelme", aki nem győzi örömét kifejezni, hogy azon a bizonyos napon családja hallgatott megérzésére.

 

Oliver hihetetlenül kedves, szeretetteljes és bújós, jelleme szinte megegyezik a kutyánkéval. Úgy tűnik, kettejük barátsága az égben köttetett.” – lelkendeztek a gazdik, akik egy pillanatig sem bánták meg, hogy egy random vásárlásból örökbefogadás lett. Életük egy hontalan cica által vált teljessé.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kezdődik a toklász-szezon! Hírek - Címlapon
Kezdődik a toklász-szezon!
Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador Hírek - Címlapon
Mosolyt csal az arcokra egy kórházban Buffy, a koronavírust kiszagoló labrador