A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható gesztus: a Trollfoci csapata felajánlotta milliós nyereményét a mentőkutyák számára

2017. június 21., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Nem várt fordulattal zárult a Petőfi Rádió és a Szerencsejáték Zrt. közös játéka: a milliós összeget a Trollfoci nyerte, ám a pénzt mégsem ők vitték haza.A Tavaszi hajtás játék májusban zajlott a Petőfi Rádión: a Szerencsejáték Zrt-vel karöltve keresték az ország legjobb kollektíváját. A feltétel az volt, hogy a csapatban ne legyenek többen öt főnél, a tagok együtt játszanak az Ötöslottón és persze hallgassák a Petőfi Rádiót. A játékra sms-ben lehetett jelentkezni, a rádió munkatársai pedig ezen üzenetek közül választottak ki minden nap öt csapatot. Az adott nap kiválasztottjait személyesen is meglátogatták. A találkozó keretében pedig minden kollektívának átadták a biztos nyereményüket: 100 ezer forintot.

A főnyereményért a kiválasztott 50 csapat indulhatott: a nyertest a közönség szavazatai alapján hirdették ki. Az első helyezett nem kevesebb, mint egymillió forinttal lett gazdagabb!

 

A 2016-os mentőkutya világbajnokságon megméretettet magyar csapat tagjai és az őket segítő csapattársak.
A versenyeken is az élvonalban vannak mentőkutyásaink:
A 2016-os mentőkutya világbajnokságon megméretettet magyar csapat tagjai és az őket segítő csapattársak.
Fotó: facebook.com/magyarmentokutyasok.hu/

 

A kiválasztott csapatok között volt a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége is. A játékba nagyon lelkesen neveztek be, hiszen mindössze adományokból, felajánlásokból fedezik a működésüket, így a fődíj elnyerése komoly támogatás lett volna számukra. A szövetség egyébként 14 mentőkutyás szervezetet fog össze.  A napi kiválasztottak közé be is kerültek a mentőkutyások, így a 100 ezer forintot is természetesen elnyerték. Következhetett a szavazatok gyűjtése.

 

A szavazatok szépen gyűltek, ám az utolsó pillanatban azonban megelőzte őket a Ziccer Focitroll Sportpub, akik a jól ismert Trollfoci oldalt szerkesztik. Ám a történet itt vett egy nem várt fordulatot!

 

 

 

A Trollfoci csapata, lévén mindannyian nagy állatbarátok, úgy döntöttek, nem tartják meg a nyereményt, hanem felajánlják jótékony célra. Jött az ötlet: szétnéztek a rádiósok által kiválasztott csapatok között, így találtak rá a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségére. Amikor a szövetséget felhívták a Petőfi Rádió reggeli műsorában, hogy a Trollfoci szerkesztősége nekik adná a nyereményt, először szóhoz sem jutottak. Orlik Zoltán, a szövetség elnöke később meghatva nyilatkozta, hogy “nagyon jóleső érzés, hogy vannak ilyen pozitív gondolkodású emberek” - írja a ripost.hu.

 

Jobb helyre nem is kerülhetett volna a pénz, hiszen nagyon sokat köszönhetünk a mentőkutyásoknak: ők valóban nap mint nap életet mentenek!  A felajánlott pénzből életmentéshez szükséges felszereléseket fog vásárolni a szövetség, többek között új, jó minőségű fejlámpák, hátizsákok, egészségügyi csomagok és kulacsok állhatnak majd az önkéntesek rendelkezésére a Trollfoci jóvoltából.

 

 

 

Forrás: ripost.hu, petofilive.hu
Indexkép forrás: facebook.com/pg/kutyakkalazeletert

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Munkát kapott a kutya, aki ellopta a focimeccsen a labdát Munkát kapott a kutya, aki ellopta a focimeccsen a labdát
Szerencsét hozott a játékosoknak, és győzelmük ünneplése közben meg is választották a futballcsapat kabalájának.

Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket Magyar mentőkutyások is Líbiába utaznak, hogy segítsék a mentéseket
Magyar csapatok is segítik a mentést: eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel az árvíz sújtotta Líbiában.

Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata Ő a legkisebb mentőkutya: Egy kis vizslával bővült a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata
Léna, a kis vizsla a legújabb „szaktanácsadó” a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál. Bájos pofijával mindenkit azonnal levesz a lábáról!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve! Hírek - Címlapon
Oroszország kölyökkutyát küldött Franciaországnak - Videóval frissítve!
Kutyaszános expedíció - Szavazz Gergőre! Hírek - Címlapon
Kutyaszános expedíció - Szavazz Gergőre!