A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megható gesztus: a Trollfoci csapata felajánlotta milliós nyereményét a mentőkutyák számára

2017. június 21., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Nem várt fordulattal zárult a Petőfi Rádió és a Szerencsejáték Zrt. közös játéka: a milliós összeget a Trollfoci nyerte, ám a pénzt mégsem ők vitték haza.



A Tavaszi hajtás játék májusban zajlott a Petőfi Rádión: a Szerencsejáték Zrt-vel karöltve keresték az ország legjobb kollektíváját. A feltétel az volt, hogy a csapatban ne legyenek többen öt főnél, a tagok együtt játszanak az Ötöslottón és persze hallgassák a Petőfi Rádiót. A játékra sms-ben lehetett jelentkezni, a rádió munkatársai pedig ezen üzenetek közül választottak ki minden nap öt csapatot. Az adott nap kiválasztottjait személyesen is meglátogatták. A találkozó keretében pedig minden kollektívának átadták a biztos nyereményüket: 100 ezer forintot.

A főnyereményért a kiválasztott 50 csapat indulhatott: a nyertest a közönség szavazatai alapján hirdették ki. Az első helyezett nem kevesebb, mint egymillió forinttal lett gazdagabb!

 

A 2016-os mentőkutya világbajnokságon megméretettet magyar csapat tagjai és az őket segítő csapattársak.
A versenyeken is az élvonalban vannak mentőkutyásaink:
A 2016-os mentőkutya világbajnokságon megméretettet magyar csapat tagjai és az őket segítő csapattársak.
Fotó: facebook.com/magyarmentokutyasok.hu/

 

A kiválasztott csapatok között volt a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége is. A játékba nagyon lelkesen neveztek be, hiszen mindössze adományokból, felajánlásokból fedezik a működésüket, így a fődíj elnyerése komoly támogatás lett volna számukra. A szövetség egyébként 14 mentőkutyás szervezetet fog össze.  A napi kiválasztottak közé be is kerültek a mentőkutyások, így a 100 ezer forintot is természetesen elnyerték. Következhetett a szavazatok gyűjtése.

 

A szavazatok szépen gyűltek, ám az utolsó pillanatban azonban megelőzte őket a Ziccer Focitroll Sportpub, akik a jól ismert Trollfoci oldalt szerkesztik. Ám a történet itt vett egy nem várt fordulatot!

 

 

 

A Trollfoci csapata, lévén mindannyian nagy állatbarátok, úgy döntöttek, nem tartják meg a nyereményt, hanem felajánlják jótékony célra. Jött az ötlet: szétnéztek a rádiósok által kiválasztott csapatok között, így találtak rá a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségére. Amikor a szövetséget felhívták a Petőfi Rádió reggeli műsorában, hogy a Trollfoci szerkesztősége nekik adná a nyereményt, először szóhoz sem jutottak. Orlik Zoltán, a szövetség elnöke később meghatva nyilatkozta, hogy “nagyon jóleső érzés, hogy vannak ilyen pozitív gondolkodású emberek” - írja a ripost.hu.

 

Jobb helyre nem is kerülhetett volna a pénz, hiszen nagyon sokat köszönhetünk a mentőkutyásoknak: ők valóban nap mint nap életet mentenek!  A felajánlott pénzből életmentéshez szükséges felszereléseket fog vásárolni a szövetség, többek között új, jó minőségű fejlámpák, hátizsákok, egészségügyi csomagok és kulacsok állhatnak majd az önkéntesek rendelkezésére a Trollfoci jóvoltából.

 

 

 

Forrás: ripost.hu, petofilive.hu
Indexkép forrás: facebook.com/pg/kutyakkalazeletert

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában Hírek - Címlapon
800 kutyát és 200 macskát mentettek egy teherautóból a kutyahúsfesztivál elől Kínában
Falkavezér, barát, „ledominálás”, család… Vezetni kell a kutyát? Hírek - Címlapon
Falkavezér, barát, „ledominálás”, család… Vezetni kell a kutyát?