A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség

2020. június 26., 15:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Hosszú egyeztetések és lakossági fórumok után megszületett a döntés: bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt. Az Omszk-tó bizonyos részén a kutyák fürdetésére is lesz lehetőség.



 

A szabályok betartása mellett birtokba vehetik a kutyások az Omszk park bizonyos részeit. 

A döntést társadalmi egyeztetés előzte meg. A Beszéljük meg! című kutyás lakossági fórumon a 2011 Egyesület kezdeményezésére létrejött kutyás munkacsoport tagjai és az EB OVO Egyesület szakemberei a lakosságot bevonva igyekeztek körbejárni olyan témákat, mint a felelős állattartás és a békés egymás mellett élés.

 

A nyitásról szóló rendeletet június 24-én fogadta el a képviselő-testület. Hangsúlyozzák azonban, hogy ez kizárólag az Omszk parkra vonatkozik, a többi budakalászi közparkban nem kerülnek feloldásra a kutyás korlátozások. Az új ebrendelet július 15-től lép életbe.

 

 

Az új szabályozás legfontosabb elemei

  • Az Omszk park nyugati, északi és keleti oldalán, a térkővel burkolt sétányon, illetve azon kívül, a parttól távolabb eső részeken pórázon vezetve megengedett a kutyasétáltatás.
  • A József Attila utca és 11-es út találkozásánál le lehet vinni a kutyát fürdetni az Omszk-tóban, más helyen azonban nem lehet keresztezni a futópályát. Itt táblák figyelmeztetik majd a futókat és sétálókat a keresztirányú kutyás forgalomra.
  • A Kahl am Main sétányon továbbra sem lehet kutyát sétáltatni, viszont a Sport utcai kutyafuttató felől az Auchan felé megnyílik egy átjáró (ami a töltésről már most is ki van taposva). Ezt az útvonalat az önkormányzat a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után biztonságosan kiépítve átjáróvá teszi.
  • A kutyával látogatható területeken további szemetesek lesznek kihelyezve.

 

Az új rendelet célja megtalálni azt az egészséges egyensúlyt, amely révén a kutyás és nem kutyás lakosság igényeit is ki tudja szolgálni az Omsz park a nélkül, hogy egymást feltétlenül zavarniuk kellene – emeli ki a közlemény.

 

 

Bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt
Bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt
Fotó: Unsplash/Joe Caione

 

 

A parkban információs táblák kerülnek majd elhelyezésre, melyek egyértelműen jelzik a kutyások számára a nyitott és a tiltott területeket.

 

Az Önkormányzat a nyitást egyfajta próbaként is értelmezi: itt az idő a kutyások számára, hogy bizonyítsák, szem előtt tartják a közösségi együttélés szabályait, és hogy az elméletben alaposan átbeszélt és korábban társadalmi vitára bocsátott elképzelés a gyakorlatban is valóban működőképes lesz-e. A tapasztalatokat néhány hónap múlva összegyűjtik, és ezek alapján dőlnek el a további lépések akár más parkokat érintően is.

 

 

Meghosszabbították egyúttal az ebösszeírás határidejét is tekintettel a járványhelyzetre: június 30. helyett november elsejéig van lehetősége a gazdiknak kedvencük kötelező regisztrálására.

 

 

 

Az önkormányzat teljes közleménye ide kattintva olvasható.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja? A kutya bundája is korpásodhat - Mi okozhatja?
Apró fehér szöszmöszök a kutya bundáján? Csak nem korpásodik? Lehetséges egyáltalán?

Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges! Varázslat és luxus egy kutyabarát hotelben – lehetséges!
Legendák és rejtélyek nyomában járhatsz kedvenceddel ebben a lélegzetelállító kutyabarát hotelben. A Mystery Hotel Budapestben Te és kedvenced is megtapasztalhatjátok a luxust, a varázslatot és az élményt!

Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba? Miért szeretnek a kutyák belehemperegni a kakiba?
… és egyéb szagos dolgokba, amit csak úton-útfélen találnak. Valami ellenállhatatlan erő vonzza szimatukat feléjük, majd hazafelé büszkén hordják „varázslatos” illatukat. Mi pedig nem győzzük befogni orrunkat, és lélekben készülünk egy (újabb) alapos fürdetésre.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Ebugatta Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan legyél kutya? Hírek - Címlapon
Hogyan legyél kutya?
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől Hírek - Címlapon
Kutyák kaptak kitüntetést a pénzügyminisztertől