A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét

2023. március 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott. 

Az állatok is éreznek, szeretnek, és gyászolnak, ha elveszítenek valakit, akit szívükbe fogadtak. Wyatt, a keverék sem találta a helyét, miután fogadott nővére, az öregecske Mavis megpihent. Rettenetesen hiányzott neki a társasága, szomorúságában folyton elbújt, többnyire a gardróbban lelt menedékre.

 

Családja nagyon aggódott érte, hiszen bárhogyan is próbálták felvidítani, kedvencük egyre mélyebbre süllyedt gyászában. Kölyökkora óta nagyon érzékeny fickó volt, de mindig is imádott kutyákkal barátkozni, így arra gondoltak, hogy egy barát talán segíthetne rajta.

 

 

 

 

Így hát autóba pattantak, és három órát utaztak arra a menhelyre, ahol meglátták egy árva kiskutya hirdetését. Lenny, a bull típusú keverék már alig várta, hogy felfigyeljen rá valaki. Félő volt, hogy sokáig kell várnia, mert az előítéletek miatt kevesen merik a hozzá hasonló kutyusokat bevállalni. Wyatt azonban hamar eldöntötte, hogy Lenny bizony hazamegy velük:

 

„Amikor kihozták Lennyt, úgy ragyogott, mint egy kis napsugár. Mintha azt kérdezte volna tőlünk helló srácok, mizu? Értem jöttetek? Egyből levett minket a lábunkról. Amint Wyatt meglátta Lennyt, teljesen kivirult. Láttam rajta, mennyire örül, Lennyről meg lerítt, hogy mennyire örül annak, hogy végre maga mögött hagyhatta a menhelyi létet” - mesélte lelkesen a gazdi.

 

 

A két kutya új barátra lelt egy kiscica személyében
A két kutya új barátra lelt egy kiscica személyében
Fotó: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

 

 

Úgy viselkedtek, mint az igazi tesók. Wyatt előszedte a játékait, és megmutatta azokat kispajtásának, hogy együtt tudjanak játszani. Az első pillanattól fogva remekül megvannak egymással. Mindent együtt csinálnak, rengeteget kirándulnak a hegyekbe és a tengerpartra. Még a koronavírus járvány idején kaptak rá arra, hogy kimozduljanak a természetbe; akkor még Mavis is velük volt, ma pedig olyan, mintha ő is elkísérné a Wyatt és Lenny kutyust a szebbnél-szebb helyekre. Nemcsak felszerelését, de a benne rejlő szeretetet is örökül hagyta rájuk:

 

„Azt hiszem, a legkülönlegesebb dolog velük kapcsolatban az, hogy sugárzik róluk, mennyire sokat jelentenek egymás számára. Lenny úgy tekint Wyatt-re, mint a nagytesójára, és fordítva. Megélni a köztük lévő szeretetteljes köteléket, minden nap mosolyt csal az én arcomra is.”

 

 

Wyatt és Lenny, a két jóbarát
Wyatt és Lenny, a két jóbarát
Fotó: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára Hírek - Címlapon
A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára
Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Hírek - Címlapon
Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól