A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét

2023. március 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott.



 

Az állatok is éreznek, szeretnek, és gyászolnak, ha elveszítenek valakit, akit szívükbe fogadtak. Wyatt, a keverék sem találta a helyét, miután fogadott nővére, az öregecske Mavis megpihent. Rettenetesen hiányzott neki a társasága, szomorúságában folyton elbújt, többnyire a gardróbban lelt menedékre.

 

Családja nagyon aggódott érte, hiszen bárhogyan is próbálták felvidítani, kedvencük egyre mélyebbre süllyedt gyászában. Kölyökkora óta nagyon érzékeny fickó volt, de mindig is imádott kutyákkal barátkozni, így arra gondoltak, hogy egy barát talán segíthetne rajta.

 

 

 

 

Így hát autóba pattantak, és három órát utaztak arra a menhelyre, ahol meglátták egy árva kiskutya hirdetését. Lenny, a bull típusú keverék már alig várta, hogy felfigyeljen rá valaki. Félő volt, hogy sokáig kell várnia, mert az előítéletek miatt kevesen merik a hozzá hasonló kutyusokat bevállalni. Wyatt azonban hamar eldöntötte, hogy Lenny bizony hazamegy velük:

 

„Amikor kihozták Lennyt, úgy ragyogott, mint egy kis napsugár. Mintha azt kérdezte volna tőlünk helló srácok, mizu? Értem jöttetek? Egyből levett minket a lábunkról. Amint Wyatt meglátta Lennyt, teljesen kivirult. Láttam rajta, mennyire örül, Lennyről meg lerítt, hogy mennyire örül annak, hogy végre maga mögött hagyhatta a menhelyi létet” - mesélte lelkesen a gazdi.

 

 

A két kutya új barátra lelt egy kiscica személyében
A két kutya új barátra lelt egy kiscica személyében
Fotó: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

 

 

Úgy viselkedtek, mint az igazi tesók. Wyatt előszedte a játékait, és megmutatta azokat kispajtásának, hogy együtt tudjanak játszani. Az első pillanattól fogva remekül megvannak egymással. Mindent együtt csinálnak, rengeteget kirándulnak a hegyekbe és a tengerpartra. Még a koronavírus járvány idején kaptak rá arra, hogy kimozduljanak a természetbe; akkor még Mavis is velük volt, ma pedig olyan, mintha ő is elkísérné a Wyatt és Lenny kutyust a szebbnél-szebb helyekre. Nemcsak felszerelését, de a benne rejlő szeretetet is örökül hagyta rájuk:

 

„Azt hiszem, a legkülönlegesebb dolog velük kapcsolatban az, hogy sugárzik róluk, mennyire sokat jelentenek egymás számára. Lenny úgy tekint Wyatt-re, mint a nagytesójára, és fordítva. Megélni a köztük lévő szeretetteljes köteléket, minden nap mosolyt csal az én arcomra is.”

 

 

Wyatt és Lenny, a két jóbarát
Wyatt és Lenny, a két jóbarát
Fotó: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@wyatt_jellyroll_watson

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára Hírek - Címlapon
A Budai-hegyekben lovasrendőrök ügyelnek az erdő nyugalmára
Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Hírek - Címlapon
Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól