A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól

2023. március 29., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.



 

A szerencsétlenség az andoki Chimborazo tartományban található Alausí városában vasárnap este történt. A halottak mellett tizenhat sérültje is volt a történteknek, hét embert eltűntként tartanak nyilván – írja a Híradó.hu.

 

A földcsuszamlás következtében 163 lakóház rongálódott meg, tizenegy épület pedig teljesen megsemmisült. A hatóságok szerint keresőkutyákat és drónokat is küldtek a szerencsétlenség helyszínére.

 

 

Földcsuszamlás Ecuadorban: egy kistestű kutyát is kimentettek a romok alól
Földcsuszamlás Ecuadorban: egy kistestű kutyát is kimentettek a romok alól
Fotó: Dolores Ochoa/AP Photo

 

 

A mentőcsapatok legutóbb egy négylábú kis túlélőre találtak a romok alatt: a fehér kistestű kutyát sikerült épségben kiemelni a romok alól – hisz minden élet számít!

A mentéséről videó is készült:

 

 

@hirado.hu Kiskutyát mentettek ki a romok alól #hiradohu #hírek #ecuador #földcsuszamlás #mentés #mentők #kutya #kutyamentés#kiskutya #kiszabadított #megmenekült #katasztrófa #lakosok #mentett #külföld #természeticsapás #természetikatasztrófa #foryourpage #foryoupage #foryou #nekedbe #foryour #neked #fyp #fy ♬ eredeti hang – hirado.hu - hirado.hu

 

 

„Szörnyű tragédia tanúi lehettünk” – mondta Dario Herrera közlekedési miniszter Alausíban. „Az első dolog, hogy elláthassuk az embereket és evakuáljuk őket a házaikból” – tette hozzá.

 

Ecuador-szerte a heves esőzések utakat, hidakat és más infrastruktúrát mostak el.

 

 

 


Indexkép forrás: Dolores Ochoa/AP Photo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét Hírek - Címlapon
Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét
Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Hírek - Címlapon
Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten