A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyen élő kutyákat támogat Peller Mariann

Ózdi állatmentő lett Skócia kedvenc whiskymárkájának példaképe


2017. április 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Köztünk élő mindennapi hősöket keresett 2016-os őszi kampányában a The Famous Grouse. A több mint ötven példaképjelölt közül a közönség egy ózdi kutyamenhely vezetőjét választotta a Méltán Híres Példakép cím és vele járó félmillió forintos díj gazdájaként.



A támogatásnak köszönhetően megújult állatotthon lakóit a döntő forduló egyik zsűritagja, Peller Mariann személyesen is meglátogatta. 

 

A Skócia első számú whiskyje által meghirdetett kampány (melyről mi is beszámoltunk, hiszen rengeteg kutyás jelöltje volt) döntős hőseit a Peller Mariannból, Fenyvesi Zoliból és Rákóczi Feriből álló zsűri választotta ki, az első hellyel járó 500.000 Ft-os támogatást pedig a legtöbb közönségszavazatot gyűjtő ózdi állatmentő, Fazekas Ildikó kutyafalkája nyerte el.

 

Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet
Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet

 

A zord téli időjárás ellenére sikeresen felújított menhelyen a kutyusok új kennelt, a sáros kifutó és az udvar pedig a közlekedéshez nélkülözhetetlen járdát kapott. Az újjászületett kutyaotthont Peller Mariann látogatta meg, aki a The Famous Grouse jóvoltából még egy kis ropogtatnivalóval is meglepte a közel háromszáz négylábúból álló csapatot.

 

Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet
Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet

 

„Rengeteg csodálatos jelölttel ismerkedhettünk meg a Méltán Híres Példakép zsűrizése során. Nem volt könnyű dolgunk a döntősök kiválasztásakor, hiszen mindenki megérdemelné a támogatást önzetlen munkája folytatásához. Ildikó különösen lelkes és elszánt állatmentő, aki szó szerint éjt nappallá téve gondoskodik több mint kétszáz hontalan kutyusról. Nem volt kérdés, hogy nála nagyon jó helye lenne a The Famous Grouse támogatásának” – mesélte a műsorvezető.

 

Ildikó elárulta, a legjobb pillanatban érkezett a segítség, mert az esős időszakban az önkéntesek és a kutyák számára is szinte járhatatlanná vált a menhely területe.

 

„A mindennapokban a legnagyobb problémát a sár jelentette nekünk. A felajánlott összegből kiépítettünk egy járdát, a kifutót pedig teljesen sikerült lefednünk. A nagyméretű kennelt az új családtagjaink már birtokukba is vették.”

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Praktiker Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bruce Willis kutyás moziban - itt az előzetes! Hírek - Címlapon
Bruce Willis kutyás moziban - itt az előzetes!
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért Hírek - Címlapon
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért