A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyen élő kutyákat támogat Peller Mariann

Ózdi állatmentő lett Skócia kedvenc whiskymárkájának példaképe


2017. április 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Köztünk élő mindennapi hősöket keresett 2016-os őszi kampányában a The Famous Grouse. A több mint ötven példaképjelölt közül a közönség egy ózdi kutyamenhely vezetőjét választotta a Méltán Híres Példakép cím és vele járó félmillió forintos díj gazdájaként.A támogatásnak köszönhetően megújult állatotthon lakóit a döntő forduló egyik zsűritagja, Peller Mariann személyesen is meglátogatta. 

 

A Skócia első számú whiskyje által meghirdetett kampány (melyről mi is beszámoltunk, hiszen rengeteg kutyás jelöltje volt) döntős hőseit a Peller Mariannból, Fenyvesi Zoliból és Rákóczi Feriből álló zsűri választotta ki, az első hellyel járó 500.000 Ft-os támogatást pedig a legtöbb közönségszavazatot gyűjtő ózdi állatmentő, Fazekas Ildikó kutyafalkája nyerte el.

 

Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet
Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet

 

A zord téli időjárás ellenére sikeresen felújított menhelyen a kutyusok új kennelt, a sáros kifutó és az udvar pedig a közlekedéshez nélkülözhetetlen járdát kapott. Az újjászületett kutyaotthont Peller Mariann látogatta meg, aki a The Famous Grouse jóvoltából még egy kis ropogtatnivalóval is meglepte a közel háromszáz négylábúból álló csapatot.

 

Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet
Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet

 

„Rengeteg csodálatos jelölttel ismerkedhettünk meg a Méltán Híres Példakép zsűrizése során. Nem volt könnyű dolgunk a döntősök kiválasztásakor, hiszen mindenki megérdemelné a támogatást önzetlen munkája folytatásához. Ildikó különösen lelkes és elszánt állatmentő, aki szó szerint éjt nappallá téve gondoskodik több mint kétszáz hontalan kutyusról. Nem volt kérdés, hogy nála nagyon jó helye lenne a The Famous Grouse támogatásának” – mesélte a műsorvezető.

 

Ildikó elárulta, a legjobb pillanatban érkezett a segítség, mert az esős időszakban az önkéntesek és a kutyák számára is szinte járhatatlanná vált a menhely területe.

 

„A mindennapokban a legnagyobb problémát a sár jelentette nekünk. A felajánlott összegből kiépítettünk egy járdát, a kifutót pedig teljesen sikerült lefednünk. A nagyméretű kennelt az új családtagjaink már birtokukba is vették.”

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MTI Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatkínzás könnyen gyilkossághoz vezethet! Hírek - Címlapon
Az állatkínzás könnyen gyilkossághoz vezethet!
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges! Hírek - Címlapon
Kutyabarát autót szeretnél? Már lehetséges!