A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Menhelyen élő kutyákat támogat Peller Mariann

Ózdi állatmentő lett Skócia kedvenc whiskymárkájának példaképe


2017. április 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Köztünk élő mindennapi hősöket keresett 2016-os őszi kampányában a The Famous Grouse. A több mint ötven példaképjelölt közül a közönség egy ózdi kutyamenhely vezetőjét választotta a Méltán Híres Példakép cím és vele járó félmillió forintos díj gazdájaként.A támogatásnak köszönhetően megújult állatotthon lakóit a döntő forduló egyik zsűritagja, Peller Mariann személyesen is meglátogatta. 

 

A Skócia első számú whiskyje által meghirdetett kampány (melyről mi is beszámoltunk, hiszen rengeteg kutyás jelöltje volt) döntős hőseit a Peller Mariannból, Fenyvesi Zoliból és Rákóczi Feriből álló zsűri választotta ki, az első hellyel járó 500.000 Ft-os támogatást pedig a legtöbb közönségszavazatot gyűjtő ózdi állatmentő, Fazekas Ildikó kutyafalkája nyerte el.

 

Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet
Fazekas Ildikó és Peller Mariann  - a támogatásból felújították a menhelyet

 

A zord téli időjárás ellenére sikeresen felújított menhelyen a kutyusok új kennelt, a sáros kifutó és az udvar pedig a közlekedéshez nélkülözhetetlen járdát kapott. Az újjászületett kutyaotthont Peller Mariann látogatta meg, aki a The Famous Grouse jóvoltából még egy kis ropogtatnivalóval is meglepte a közel háromszáz négylábúból álló csapatot.

 

Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet
Peller Mariann meglátogatta a támogatott menhelyet

 

„Rengeteg csodálatos jelölttel ismerkedhettünk meg a Méltán Híres Példakép zsűrizése során. Nem volt könnyű dolgunk a döntősök kiválasztásakor, hiszen mindenki megérdemelné a támogatást önzetlen munkája folytatásához. Ildikó különösen lelkes és elszánt állatmentő, aki szó szerint éjt nappallá téve gondoskodik több mint kétszáz hontalan kutyusról. Nem volt kérdés, hogy nála nagyon jó helye lenne a The Famous Grouse támogatásának” – mesélte a műsorvezető.

 

Ildikó elárulta, a legjobb pillanatban érkezett a segítség, mert az esős időszakban az önkéntesek és a kutyák számára is szinte járhatatlanná vált a menhely területe.

 

„A mindennapokban a legnagyobb problémát a sár jelentette nekünk. A felajánlott összegből kiépítettünk egy járdát, a kifutót pedig teljesen sikerült lefednünk. A nagyméretű kennelt az új családtagjaink már birtokukba is vették.”

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bruce Willis kutyás moziban - itt az előzetes! Hírek - Címlapon
Bruce Willis kutyás moziban - itt az előzetes!
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért Hírek - Címlapon
Tegyük jobbá az életüket! Nagyszabású rendezvény négylábú társainkért