A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett pitbull lett az amerikai kisváros polgármestere

2017. június 30., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A Kentucky államban található település négylábú polgármestere, Brynn az örökbefogadás fontossága mellett a szeretet, a béke és az összetartozás igéjét hirdeti a világ felé.Egy macska, egy csirke, egy szamár és egy kutya. Vajon mi a közös bennük? Mindnyájan a tiszteletbeli polgármesteri címért indultak Rabbit Hash városában, ám a szoros küzdelemben végül Brynn, a pitbull vitte el a pálmát. Szőrös és tollas indulók csapatát maga mögé utasítva 3367 szavazatával fölényes győzelmet aratott.

 

Az amerikai elnökválasztással egy időben, 2016. november 8-án ünnepélyes keretek között foglalta el hivatalát. A pitbull mellett megválasztották a soron következő négylábú nagykövetet is, aki a városka népszerűsítésében játszik fontos szerepet, elősegítve ezzel a turizmus fellendítését. Lady, a fekete-fehér border collie kedvességének, bájának és barátságos jellemének köszönhetően eszményi diplomata. 

 

Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

A nem mindennapi eseménynek komoly hagyománya van a településen. Első kutyapolgármestere egy Goofy nevű keverék volt 1998-ban, őt követte Junior, a fekete labrador. 2008-ban, Barack Obama megválasztásakor egy border collie lépett hivatalba ugyanitt, és nyolc hosszú éven át képviselte kutyatársai érdekeit tavalyi nyugdíjba vonulásáig. 

 

A jelenleg hivatalban lévő polgármester beiktatási ceremóniája nem zajlott zökkenőmentesen: támogatói finomabbnál-finomabb falatokkal halmozták el, a jóétvágyú kutya pedig mindenbe belekóstolt, nehogy bárkit is megsértsen. Délutánra el is csapta a pocakját, így némi késedelemmel látott neki borsos teendőinek. Azóta kizárólag a gazdája által engedélyezett jutalomfalatokat fogyaszthatja, csinos kendőjén külön felirat hívja fel a tisztelettudó állampolgárok figyelmét arra, hogy legyenek bátrak, és álljanak ellen könyörgő tekintetének, még ha minden erejüket is össze kell szedniük hozzá.

 

A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

"Brynn szeretetteljes, kedves kutyus. Egyszerűen imádja ezt a feladatot. Győzelmével nemcsak a fajtáját körülvevő ellentmondásokat szeretné eloszlatni, hanem az örökbefogadást is népszerűsítenénk.

 

A kutyapolgármester és nagykövete az elmúlt hónapok során aktívan részt vett a közösség életében. Elsajátították a nyilvános szereplések mikéntjét, lelkesen csóválnak a jótékonysági rendezvényeken és örömmel pózolnak a rajongóikkal közös fotókon. Brynn korábbi otthona, a helyi állatmenhely számára is gyűjtenek adományokat:

 

A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

 

Az állati polgármester-választás nem különc hóbort, legfőképpen jótékony célokat szolgál. A szavazatok leadása azonban egy feltételhez van kötve: egy dollárnyi hozzájárulás befizetését követően válnak érvényessé. Egy szavazó több alkalommal is voksolhat, amennyiszer kedve tartja.

 

A novemberi választási eseményen 8.965 dollár (kb. 2,5 millió Ft) gyűlt össze, melyet teljes egészében a település egyetlen vegyesboltjának újjáépítésére fordítottak. Az épület még tavaly februárban égett le, hiánya komoly gondot okozott a helyieknek. A tradíciónak és a támogatóknak hála ma már új pompájában díszeleg:

 

Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Fotó: Facebook/Mayor Brynn 

 

A pitbull polgármester elsődleges feladatának tekinti, hogy a szeretet, az egyetemes béke és az összetartozás igéjét hirdesse a világ felé. Lady is hűen követi Brynn példáját. Hangjuk egy nap talán a világ vezetőihez is eljut majd.

Forrás: k9magazine.com, people.com
Indexkép forrás: Facebook/Mayor Brynn

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Irodakutya.com JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért Hírek - Címlapon
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér! Hírek - Címlapon
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!