A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett pitbull lett az amerikai kisváros polgármestere

2017. június 30., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A Kentucky államban található település négylábú polgármestere, Brynn az örökbefogadás fontossága mellett a szeretet, a béke és az összetartozás igéjét hirdeti a világ felé.



Egy macska, egy csirke, egy szamár és egy kutya. Vajon mi a közös bennük? Mindnyájan a tiszteletbeli polgármesteri címért indultak Rabbit Hash városában, ám a szoros küzdelemben végül Brynn, a pitbull vitte el a pálmát. Szőrös és tollas indulók csapatát maga mögé utasítva 3367 szavazatával fölényes győzelmet aratott.

 

Az amerikai elnökválasztással egy időben, 2016. november 8-án ünnepélyes keretek között foglalta el hivatalát. A pitbull mellett megválasztották a soron következő négylábú nagykövetet is, aki a városka népszerűsítésében játszik fontos szerepet, elősegítve ezzel a turizmus fellendítését. Lady, a fekete-fehér border collie kedvességének, bájának és barátságos jellemének köszönhetően eszményi diplomata. 

 

Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

A nem mindennapi eseménynek komoly hagyománya van a településen. Első kutyapolgármestere egy Goofy nevű keverék volt 1998-ban, őt követte Junior, a fekete labrador. 2008-ban, Barack Obama megválasztásakor egy border collie lépett hivatalba ugyanitt, és nyolc hosszú éven át képviselte kutyatársai érdekeit tavalyi nyugdíjba vonulásáig. 

 

A jelenleg hivatalban lévő polgármester beiktatási ceremóniája nem zajlott zökkenőmentesen: támogatói finomabbnál-finomabb falatokkal halmozták el, a jóétvágyú kutya pedig mindenbe belekóstolt, nehogy bárkit is megsértsen. Délutánra el is csapta a pocakját, így némi késedelemmel látott neki borsos teendőinek. Azóta kizárólag a gazdája által engedélyezett jutalomfalatokat fogyaszthatja, csinos kendőjén külön felirat hívja fel a tisztelettudó állampolgárok figyelmét arra, hogy legyenek bátrak, és álljanak ellen könyörgő tekintetének, még ha minden erejüket is össze kell szedniük hozzá.

 

A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

"Brynn szeretetteljes, kedves kutyus. Egyszerűen imádja ezt a feladatot. Győzelmével nemcsak a fajtáját körülvevő ellentmondásokat szeretné eloszlatni, hanem az örökbefogadást is népszerűsítenénk.

 

A kutyapolgármester és nagykövete az elmúlt hónapok során aktívan részt vett a közösség életében. Elsajátították a nyilvános szereplések mikéntjét, lelkesen csóválnak a jótékonysági rendezvényeken és örömmel pózolnak a rajongóikkal közös fotókon. Brynn korábbi otthona, a helyi állatmenhely számára is gyűjtenek adományokat:

 

A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

 

Az állati polgármester-választás nem különc hóbort, legfőképpen jótékony célokat szolgál. A szavazatok leadása azonban egy feltételhez van kötve: egy dollárnyi hozzájárulás befizetését követően válnak érvényessé. Egy szavazó több alkalommal is voksolhat, amennyiszer kedve tartja.

 

A novemberi választási eseményen 8.965 dollár (kb. 2,5 millió Ft) gyűlt össze, melyet teljes egészében a település egyetlen vegyesboltjának újjáépítésére fordítottak. Az épület még tavaly februárban égett le, hiánya komoly gondot okozott a helyieknek. A tradíciónak és a támogatóknak hála ma már új pompájában díszeleg:

 

Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Fotó: Facebook/Mayor Brynn 

 

A pitbull polgármester elsődleges feladatának tekinti, hogy a szeretet, az egyetemes béke és az összetartozás igéjét hirdesse a világ felé. Lady is hűen követi Brynn példáját. Hangjuk egy nap talán a világ vezetőihez is eljut majd.

Forrás: k9magazine.com, people.com
Indexkép forrás: Facebook/Mayor Brynn

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MTI Beagle Club Online Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért Hírek - Címlapon
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér! Hírek - Címlapon
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!