A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett pitbull lett az amerikai kisváros polgármestere

2017. június 30., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A Kentucky államban található település négylábú polgármestere, Brynn az örökbefogadás fontossága mellett a szeretet, a béke és az összetartozás igéjét hirdeti a világ felé.



Egy macska, egy csirke, egy szamár és egy kutya. Vajon mi a közös bennük? Mindnyájan a tiszteletbeli polgármesteri címért indultak Rabbit Hash városában, ám a szoros küzdelemben végül Brynn, a pitbull vitte el a pálmát. Szőrös és tollas indulók csapatát maga mögé utasítva 3367 szavazatával fölényes győzelmet aratott.

 

Az amerikai elnökválasztással egy időben, 2016. november 8-án ünnepélyes keretek között foglalta el hivatalát. A pitbull mellett megválasztották a soron következő négylábú nagykövetet is, aki a városka népszerűsítésében játszik fontos szerepet, elősegítve ezzel a turizmus fellendítését. Lady, a fekete-fehér border collie kedvességének, bájának és barátságos jellemének köszönhetően eszményi diplomata. 

 

Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Lady, a border collie lett a város egyik nagykövete
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

A nem mindennapi eseménynek komoly hagyománya van a településen. Első kutyapolgármestere egy Goofy nevű keverék volt 1998-ban, őt követte Junior, a fekete labrador. 2008-ban, Barack Obama megválasztásakor egy border collie lépett hivatalba ugyanitt, és nyolc hosszú éven át képviselte kutyatársai érdekeit tavalyi nyugdíjba vonulásáig. 

 

A jelenleg hivatalban lévő polgármester beiktatási ceremóniája nem zajlott zökkenőmentesen: támogatói finomabbnál-finomabb falatokkal halmozták el, a jóétvágyú kutya pedig mindenbe belekóstolt, nehogy bárkit is megsértsen. Délutánra el is csapta a pocakját, így némi késedelemmel látott neki borsos teendőinek. Azóta kizárólag a gazdája által engedélyezett jutalomfalatokat fogyaszthatja, csinos kendőjén külön felirat hívja fel a tisztelettudó állampolgárok figyelmét arra, hogy legyenek bátrak, és álljanak ellen könyörgő tekintetének, még ha minden erejüket is össze kell szedniük hozzá.

 

A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
A pitbull polgármester és egyik lakótársa, a szintén mentett kiscica
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

"Brynn szeretetteljes, kedves kutyus. Egyszerűen imádja ezt a feladatot. Győzelmével nemcsak a fajtáját körülvevő ellentmondásokat szeretné eloszlatni, hanem az örökbefogadást is népszerűsítenénk.

 

A kutyapolgármester és nagykövete az elmúlt hónapok során aktívan részt vett a közösség életében. Elsajátították a nyilvános szereplések mikéntjét, lelkesen csóválnak a jótékonysági rendezvényeken és örömmel pózolnak a rajongóikkal közös fotókon. Brynn korábbi otthona, a helyi állatmenhely számára is gyűjtenek adományokat:

 

A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
A kutya polgármester jótékony célokra gyűjt adományokat
Fotó: Facebook/Mayor Brynn

 

 

Az állati polgármester-választás nem különc hóbort, legfőképpen jótékony célokat szolgál. A szavazatok leadása azonban egy feltételhez van kötve: egy dollárnyi hozzájárulás befizetését követően válnak érvényessé. Egy szavazó több alkalommal is voksolhat, amennyiszer kedve tartja.

 

A novemberi választási eseményen 8.965 dollár (kb. 2,5 millió Ft) gyűlt össze, melyet teljes egészében a település egyetlen vegyesboltjának újjáépítésére fordítottak. Az épület még tavaly februárban égett le, hiánya komoly gondot okozott a helyieknek. A tradíciónak és a támogatóknak hála ma már új pompájában díszeleg:

 

Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Brynn polgármester mancsot ráz gazdájával a felújítás alatt álló vegyesbolt előtt
Fotó: Facebook/Mayor Brynn 

 

A pitbull polgármester elsődleges feladatának tekinti, hogy a szeretet, az egyetemes béke és az összetartozás igéjét hirdesse a világ felé. Lady is hűen követi Brynn példáját. Hangjuk egy nap talán a világ vezetőihez is eljut majd.

Forrás: k9magazine.com, people.com
Indexkép forrás: Facebook/Mayor Brynn

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta MOL Nyrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért Hírek - Címlapon
Rocklegendák az állatokért: Iggy Pop és Nick Cave együtt kampányolnak az állatvédelemért
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér! Hírek - Címlapon
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!