A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!

2017. június 29., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség Fülöp “gazdáit”. Az ügyészség végrehajtandó börtönt kér a nagycserkeszi pár számára.



Vádat emelt az ügyészség: végrehajtandó börtönt kér Fülöp megkínzóira

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja azt a nagycserkeszi párt, akik hónapokig éheztették a kutyájukat, a nyakát pedig úgy elszorították egy műanyag zsinórral, hogy az végül az eb halálát okozta - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész.

 

A vádirat lényege szerint a - közvélemény által a megmentőitől kapott neve alapján Fülöpként ismert – németjuhász keverék kutya kölyök korától élt a nagycserkeszi, családi ház udvarán, ahol egy kétméteres láncon megkötve tartották, a lakhelye pedig egy lyukas fémhordó volt. A kutya folyamatosan éhezett, gazdái állatorvoshoz soha nem vitték, oltásokat nem kapott. 2016 őszén Fülöp nyakára a tulajdonosok egy műanyag zsinórt kötöttek, de olyan szorosan, hogy az idővel elvágta a nyakmozgató izmokat és szinte a csontig hatolt, csupán kb. fél centiméteres szövet fedte az állat nyelőcsövét, légcsövét és az ereket. A szorítástól Fülöp feje ödémás lett, óriásira duzzadt, a sebbe pedig a legyek petéket raktak. Mindezek következtében a kutya különös, nagyfokú szenvedést élt át, és maradandó testi és lelki károsodást szenvedett.

 

Fülöp gyógyul

 

A súlyosan lesoványodott, beteg állatot a mezőőr fedezte fel, majd értesítette az állatvédőket. A gondos és költséges orvosi ellátás ellenére Fülöp elpusztult.

 

A nagycserkeszi pár súlyosan megszegte az állatvédelmi jogszabályok több rendelkezését is. Az állatkínzás elkövetését tagadó vádlottakkal szemben az ügyész végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban - írja a Szabolcsihír.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

***

 

Fülöp története és az életéért vívott harc az alábbi írásainkban olvasható:


 

Forrás: szabolcsihir.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc
Kutyák láncra verve, akár a rabszolgák. Ők valóban az ember legjobb barátai, de mi hogyan bánunk velük? Vajon milyen mértékű gondatlanság és mennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy kutya nyakába bele tudjon nőni egy lánc?

Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!
Sokan követik figyelemmel Patrik, a feldagadt fejű kutya sorsát, rengetegen szurkolnak a felépüléséért. Az őt pártfogoló állatvédő szervezet újabb örömhírt osztott meg róla!

Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról
A múlt héten mentett kutya lábadozik, a héten valószínűleg meg is tudják műteni!

Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket
Fülöp kutya történetét mindenki ismeri. Az ödémás fejű, csontsoványra fogyott kutya az emberi gondatlanságnak esett áldozatául, amivel azonban jelképpé vált: tragikus sorsa nyomán olyan összefogás szerveződött, melyre rég volt példa.

Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők
Feldagadt fej, csontsovány test… mindannyian jól emlékszünk Fülöpre. A kutyára, aki egy olyan összefogást indított el áldozatával, amire már rég volt példa. Most egy újabb kutyát mentettek az állatvédők, aki ugyanúgy járt szívtelen gazdáinak köszönhetően, mint Fülöp.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál JULIUS-K9 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mentett pitbull lett az amerikai kisváros polgármestere Hírek - Címlapon
Mentett pitbull lett az amerikai kisváros polgármestere
Újabb állatkínzó kapott letöltendőt! Hírek - Címlapon
Újabb állatkínzó kapott letöltendőt!