A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról

2020. január 16., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A múlt héten mentett kutya lábadozik, a héten valószínűleg meg is tudják műteni!Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Patrik névre keresztelt kutyát január 8-án mentették borzalmas körülmények közül két társával együtt. Az elhanyagolás és nemtörődömség miatt életveszélyes állapotba került kutyát akkor el is látták, ám komolyabb műtétet nem lehetett végrehajtani rajt, hiszen legyengült szervezete nem bírta volna az altatást. 

 

Patrik azonban az állapotához képest egyre jobban van, úgy néz ki, a héten sor is kerülhet a nyaki seb megműtésére. A vizsgálatok során kiderült, hogy szívférgességgel is küzd, erre is megkezdődik hamarosan a kezelése. 

 

Patrik két társa is a gyógyulás útjára lépett: Gary, a spitz keverék még kórházban van, Gigi pedig ideiglenes befogadónál várja leendő gazdiját. 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc
Kutyák láncra verve, akár a rabszolgák. Ők valóban az ember legjobb barátai, de mi hogyan bánunk velük? Vajon milyen mértékű gondatlanság és mennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy kutya nyakába bele tudjon nőni egy lánc?

Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene
Vádat emeltek a berettyóújfalui asszony ellen, aki veszélyeztette kutyái életét azzal, hogy rövid láncon, élelem és víz nélkül tartotta őket a nyári forróságban is - árnyékos hely biztosítása nélkül.

Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!
Sokan követik figyelemmel Patrik, a feldagadt fejű kutya sorsát, rengetegen szurkolnak a felépüléséért. Az őt pártfogoló állatvédő szervezet újabb örömhírt osztott meg róla!

Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket
Fülöp kutya történetét mindenki ismeri. Az ödémás fejű, csontsoványra fogyott kutya az emberi gondatlanságnak esett áldozatául, amivel azonban jelképpé vált: tragikus sorsa nyomán olyan összefogás szerveződött, melyre rég volt példa.

Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők
Feldagadt fej, csontsovány test… mindannyian jól emlékszünk Fülöpre. A kutyára, aki egy olyan összefogást indított el áldozatával, amire már rég volt példa. Most egy újabb kutyát mentettek az állatvédők, aki ugyanúgy járt szívtelen gazdáinak köszönhetően, mint Fülöp.

Egy hajszálon múlt a kutya élete felelőtlen gazdája miatt - felfüggesztettel megúszhatja a nő Egy hajszálon múlt a kutya élete felelőtlen gazdája miatt - felfüggesztettel megúszhatja a nő
Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat a nő, aki nem gondoskodott kutyájáról. A négylábú életét az utolsó pillanatban érkező orvosi ellátás mentette meg.

“Fülöpök országa vagyunk” - újabb duzzadt fejű kutyát mentettek az állatvédők “Fülöpök országa vagyunk” - újabb duzzadt fejű kutyát mentettek az állatvédők
Minden napra jut legalább egy, de gyakran több szomorú, megdöbbentő eset, ami bejárja a közösségi felületeket. És mennyi lehet, amiről nem is értesülünk, hány állat szenvedhet csendben, a segítség leghalványabb reménye nélkül…

Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén
Nem várt tömeg gyűlt össze a meghirdetett demonstrációra Nagycserkeszen, hogy felemeljék a hangjukat az állatkínzás ellen. Hihetetlen összefogásnak lehetett tanúja az ország!

Demonstráció az állatvédelemért: tüntetés jelképe lesz Fülöp Demonstráció az állatvédelemért: tüntetés jelképe lesz Fülöp
Egy egész ország gyászolja a sokat szenvedett, megkínzott kutyust. A szeretet, az emberség és az összefogás jelképé vált Fülöp - most pedig egy tüntetés “arcává” is.

Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik
Fülöp hírei az utóbbi hetekben aggodalomra adtak okot, egy internetes portál – tévesen – halálhírét is keltette. Hősünk életben van, és napról-napra erősödik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra Hírek - Címlapon
Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra
Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei! Hírek - Címlapon
Fotópályázat: íme, 2019 legjobb képei!