A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene

2020. január 31., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emeltek a berettyóújfalui asszony ellen, aki veszélyeztette kutyái életét azzal, hogy rövid láncon, élelem és víz nélkül tartotta őket a nyári forróságban is - árnyékos hely biztosítása nélkül.



Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki különös szenvedést okozott három kutyájának. 

 

Még 2019 nyarán értesítette az állatvédőket egy jóérzésű állatbarát, hogy szomszédjában három kutya van kikötve a tűző napon az udvaron, étlen szomjan. A nyári melegben a rövid láncon tartott kutyák nem tudtak keresni maguknak árnyékot, de abban is akadályozta őket, hogy élelmet, vizet keressenek maguknak, ha már gazdájuk erről nem gondoskodott. Az alultáplált kutyák egyike az éhezés miatt bélgyulladásban is szenvedett. 

 

 

Láncra kötve, árnyék, víz és élelem biztosítása nélkül tartotta kutyáit a nő
Láncra kötve, árnyék, víz és élelem biztosítása nélkül tartotta kutyáit a nő
Fotó: police.hu

 

 

A bejelentés után a kutyák menhelyre kerültek.

 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben három rendbeli állatkínzás bűntette miatt emeltet vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki - írja az Ügyészség közleménye.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára Fürdetés: 6 tipp, hogy kellemesebbé tehesd kutyád számára
A kutya fürdetése amolyan "nemszeretem" dolog lehet, mégsem úszhatjuk meg. Időnként bizony szükséges, hogy megfürdessük kedvencünket, nemcsak az esetleges kutyaszag és a kosz miatt. A tiszta, ápolt szőrzet és bőr egészsége szempontjából is fontos, általa pedig kutyánk is mi is jobban érezzük majd magunkat!

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
4+1 kutyás strand a Krk-szigeten Hírek - Címlapon
4+1 kutyás strand a Krk-szigeten
Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó! Hírek - Címlapon
Idén is vár a Hivatalos Tacskó Találkozó!