A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene

2020. január 31., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Vádat emeltek a berettyóújfalui asszony ellen, aki veszélyeztette kutyái életét azzal, hogy rövid láncon, élelem és víz nélkül tartotta őket a nyári forróságban is - árnyékos hely biztosítása nélkül.



Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki különös szenvedést okozott három kutyájának. 

 

Még 2019 nyarán értesítette az állatvédőket egy jóérzésű állatbarát, hogy szomszédjában három kutya van kikötve a tűző napon az udvaron, étlen szomjan. A nyári melegben a rövid láncon tartott kutyák nem tudtak keresni maguknak árnyékot, de abban is akadályozta őket, hogy élelmet, vizet keressenek maguknak, ha már gazdájuk erről nem gondoskodott. Az alultáplált kutyák egyike az éhezés miatt bélgyulladásban is szenvedett. 

 

 

Láncra kötve, árnyék, víz és élelem biztosítása nélkül tartotta kutyáit a nő
Láncra kötve, árnyék, víz és élelem biztosítása nélkül tartotta kutyáit a nő
Fotó: police.hu

 

 

A bejelentés után a kutyák menhelyre kerültek.

 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben három rendbeli állatkínzás bűntette miatt emeltet vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki - írja az Ügyészség közleménye.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz? Mit tegyél, ha egy forró autóban kutyát találsz?
A sok írás, fotó, videó ellenére is megesik még, hogy a gazda figyelmetlenségből vagy tudatlanságból bent hagyja a kutyáját az autóban, míg ő vásárol, vagy ügyet intéz. Ám bármilyen gyorsan is végez, a kutyáját óriási veszélynek teszi ki ez idő alatt. Hogyan segíthetsz, mit tehetsz, kihez fordulj, ha ilyen esettel találkozol?

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál Életveszély nyáron: hőguta kutyáknál
Nem kell ahhoz kánikula, hogy a hőguta fenyegesse kedvencünket: már a tavaszi meleg napokon is megtörténhet a baj - nem beszélve a nyári forró napokról! De hogy előzhetjük meg, hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke Hírek - Címlapon
Mindenhova magával viszi kutyáit Írország miniszterelnöke
Koronavírus - a kutyámat is veszélyezteti a betegség? Hírek - Címlapon
Koronavírus - a kutyámat is veszélyezteti a betegség?