A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc

2020. március 02., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kutyák láncra verve, akár a rabszolgák. Ők valóban az ember legjobb barátai, de mi hogyan bánunk velük? Vajon milyen mértékű gondatlanság és mennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy kutya nyakába bele tudjon nőni egy lánc?Minden egy kétségbeesett üzenettel kezdődött, amikor február végén civil állatvédők keresték meg a Rex Kutyaotthon Alapítványt, hogy sürgős segítséget kérjenek.

Nógrád megye egyik kis falujában az út szélén bukkantak rá a fiatal középtermetű kutyára. 

Bár egy másfél méteres láncot vonszolt maga után, mégis reményteli tekintettel fogadta megmentőit.
 

A bajba jutott kutyus a Rex Alapítvány újpesti állatvédelmi központjába került, ahol a vizsgálatok során derült fény arra, hogy a szorosra fűzött lánc mélyen a nyakába vágott, sőt egy darabon teljesen bele is nőtt a szerencsétlen állat bőrébe.

 

 

Isaura nyakába nem csak bevágott, egy részen be is nőtt a túl soros lánc
Isaura nyakába nem csak bevágott, egy részen be is nőtt a túl soros lánc
Fotó: rex.hu

 

 

A kiszolgáltatottság hasonlósága miatt rabszolgasorba került kutyát Isaura névre keresztelték. A végtelenül türelmes, barátságos jószág az emberi gondatlanságból átélt fájdalmak ellenére vizsgálatoknál és kezeléseknél sem ellenkezett.  

 

A csaknem 2 órás plasztikai műtét során közel 30 centiméteres szakaszon kellett kimetszeni a bőrt. A műtétet végző állatorvos Dr. Király Péter szerint a csapdába került állat több mint fél éve sínylődhetett az egyre fojtogatóbbá váló láncon.

 

 

A kegyetlen bánásmód ellenére a kutya bizalommal fordult az emberekhez, hősiesen viselte a vizsgálatokat is
A kegyetlen bánásmód ellenére a kutya bizalommal fordult az emberekhez, hősiesen viselte a vizsgálatokat is
Fotó: rex.hu

 

 

A „négylábú riasztóberendezésként üzemeltetett” állatot feltehetően még pár hónapos korában verhették láncra lelketlen gazdái. Idő közben a kutya mérete növekedett, a hét centis karabinerrel szorosra zárt lánc pedig egyre inkább a jószág nyakába vágott. Így történhetett meg, hogy hosszú hónapok alatt a lánc fölött a bőr egy szakaszon már össze is zárult.

 

 

Isaura nyakát megműtötték, eltávolították a láncot, már gyógyul
Isaura nyakát megműtötték, eltávolították a láncot, már gyógyul
Fotó: rex.hu

 

 

Elvileg a kutya az ember legjobb barátja, de tenne ilyet az ember az igazi jó barátjával? Sőt képes lenne arra, hogy ilyen szenvedések után végtelen bizalmat szavazzon bárkinek?

 

Döbbenetes, hogy napjainkban megtörténhet ilyesmi, sőt megismétlődhet. Három éve ugyancsak Nógrádból érkezett a Rex Alapítványhoz Tapi, akinek a nyakába és a lábába is bele volt nőve a lánc. Hála a műtétnek, kezeléseknek, gondoskodásnak és a jóindulatú emberek támogatásának Tapi már szerető otthonra talált.

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány továbbra is szemléletváltást sürget a felelős állattartás területén. A Rex Alapítvány közel tíz éve -sajnos eddig nem sok sikerrel- pályázik egy olyan országos feladatot ellátó oktatóközpont megépítésére, ahol már kisgyerekek is lehetőséget kapnának a felelős állattartás alapjainak elsajátítására.

 

Isaura felépülését követően töretlen bizalommal, farokcsóválva várja felelős gazdáit a Rex Alapítvány Állatszigetén!

 

További részletek: www.rex.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat? Könnyezés, csipásodás kutyáknál - Milyen betegségre utalhat?
A könnyezés a test természetes reakciója, hogy eltávolítsa a szembe jutott idegen anyagokat, ily módon segíti kedvencünket megszabadulni az irritációtól. Meddig normális és mikor érdemes állatorvoshoz fordulni?

Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak
Ránézett barátjára, majd a fekhelyére és vissza. Aztán fogta a matracot, és odacibálta a nappali közepén fekvő kutyához. Tekintetével mintha azt üzente volna neki: „tessék, ez a tiéd”.

Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek
Már biztonságos helyen vannak a kutyák, akiket gazdájuk nagyon rossz körülmények között tartott. Az állatvédők és a rendőrök karöltve, összeszorult szívvel segítettek a bajba jutott kutyákon.

Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát? Mit tegyek, ha a kutyám állandóan nyalogatja a mancsát?
Természetes, hogy kedvencünk időről-időre megtisztogatja a mancsait, ám a túlzásba vitt nyalogatás, rágcsálás komolyabb problémát is elfedhet, melyet érdemes kivizsgáltatni.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen
A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett - közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész kedden.

Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene Nyári hőségben víz és élelem nélkül, láncra kötve tartotta kutyáit: vádat emeltek ellene
Vádat emeltek a berettyóújfalui asszony ellen, aki veszélyeztette kutyái életét azzal, hogy rövid láncon, élelem és víz nélkül tartotta őket a nyári forróságban is - árnyékos hely biztosítása nélkül.

Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!
Sokan követik figyelemmel Patrik, a feldagadt fejű kutya sorsát, rengetegen szurkolnak a felépüléséért. Az őt pártfogoló állatvédő szervezet újabb örömhírt osztott meg róla!

Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról
A múlt héten mentett kutya lábadozik, a héten valószínűleg meg is tudják műteni!

Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Sírva próbált segítséget kérni a másfél méteres láncon szenvedő németjuhász. A lánc már a nyakába is belenőtt, és élelem híján olyan gyenge lett, hogy többször össze is esett. Szerencsére, még ha az utolsó pillanatban is, de érkezett segítség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
A kutyák újabb szuperképességére döbbentek rá a kutatók: orruk érzékeli az infravörös sugárzást Hírek - Címlapon
A kutyák újabb szuperképességére döbbentek rá a kutatók: orruk érzékeli az infravörös sugárzást
Csoportosítani tudják a kutyák a tárgyakat? Hírek - Címlapon
Csoportosítani tudják a kutyák a tárgyakat?