A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Senki Kutyája: „Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc”

2017. szeptember 06., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




„Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc. Senki kutyája Nógrád megye egyik falujában.” Erre a Facebook kiírásra lett figyelmes a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa. Pár nap múlva a helyi állatvédők segítségével a kutya megérkezett a Rex Állatszigetre. Borzasztó állapotban.



Augusztus 24-én egy nagyon rossz állapotban levő kutya került be a Rex rendelőjébe. Az utcán láncra kikötött, szörnyű fizikai és lelki megpróbáltatásokon átment állatra egy járókelő figyelt fel, aki felháborodásának hangot is adott a Facebookon. Az állat láthatóan éhezett, a lánc már részlegesen bele volt nőve a nyakába, és az egyik lábára erősen sántított.

 

Tapit komoly műtéttel tudták megszabadítani a láncoktól
Tapit komoly műtéttel tudták megszabadítani a láncoktól

 

A négylábú a helyi vidéki állatvédők segítségével került az újpesti Állatszigetre, ahol a vizsgálat során kiderült, hogy a lánc nem csak a nyakába nőtt bele, de a karabinert szándékosan átszúrták az egyik mancsán. A sérülések alapján hosszú hónapok óta lehetett ebben az állapotban az utcán, nagyon komoly fájdalmai voltak. A láncok levágása és a sebek kitisztítása után a pácienst bekötözte az orvos, majd pihenést írt neki elő. A kutya a Tapi nevet kapta gondozóitól.

 

A kutya lábába és nyakába is bele volt nőve a lánc
A kutya lábába és nyakába is bele volt nőve a lánc

 

Tapi a megpróbáltatások ellenére már az első perctől nagyon kedves, barátságos volt. Az elmúlt napokban a sebei is szépen gyógyulnak, így az állatszigeti séták ideje is egyre hosszabbra nyúlhat. Tapi szinte azonnal a gondozók kedvence lett: nyílt, játékos személyisége egy szerető környezetben pillanatok alatt megjelenik. Már csak egy gazdinak kell rátalálnia.

 

Hála a szakértő gondoskodásnak, Tapi szépen gyógyul
Hála a szakértő gondoskodásnak, Tapi szépen gyógyul

 

 

***

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány továbbra is szemléletváltást sürget a felelős állattartás területén! Napi szinten érkeznek az állatvédő szervezetekhez bejelentések nem megfelelően tartott állatokról, a szervezeteknek azonban nincs kapacitásuk egy ilyen súlyos országos szintű problémát kezelni, így csak a nagyon súlyos eseteket tudják ellátni. A Rex szerint az egyetlen kiút egy állami támogatással létrejövő, átfogó oktatóprogram kidolgozásában és az állampolgári összefogásban rejlik. Az állatvédő szervezetek támogatása mellett önkéntes munkával és lobby tevékenységgel is lehet támogatni a felelős állattartás ügyét.

 

További részletek: www.rex.hu

 

 

 

Forrás: rex.hu

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vége a nyárnak - így változik a kutyás strand nyitvatartása Fonyódon Hírek - Címlapon
Vége a nyárnak - így változik a kutyás strand nyitvatartása Fonyódon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban! Hírek - Címlapon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!