A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Senki Kutyája: „Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc”

2017. szeptember 06., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
„Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc. Senki kutyája Nógrád megye egyik falujában.” Erre a Facebook kiírásra lett figyelmes a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa. Pár nap múlva a helyi állatvédők segítségével a kutya megérkezett a Rex Állatszigetre. Borzasztó állapotban.Augusztus 24-én egy nagyon rossz állapotban levő kutya került be a Rex rendelőjébe. Az utcán láncra kikötött, szörnyű fizikai és lelki megpróbáltatásokon átment állatra egy járókelő figyelt fel, aki felháborodásának hangot is adott a Facebookon. Az állat láthatóan éhezett, a lánc már részlegesen bele volt nőve a nyakába, és az egyik lábára erősen sántított.

 

Tapit komoly műtéttel tudták megszabadítani a láncoktól
Tapit komoly műtéttel tudták megszabadítani a láncoktól

 

A négylábú a helyi vidéki állatvédők segítségével került az újpesti Állatszigetre, ahol a vizsgálat során kiderült, hogy a lánc nem csak a nyakába nőtt bele, de a karabinert szándékosan átszúrták az egyik mancsán. A sérülések alapján hosszú hónapok óta lehetett ebben az állapotban az utcán, nagyon komoly fájdalmai voltak. A láncok levágása és a sebek kitisztítása után a pácienst bekötözte az orvos, majd pihenést írt neki elő. A kutya a Tapi nevet kapta gondozóitól.

 

A kutya lábába és nyakába is bele volt nőve a lánc
A kutya lábába és nyakába is bele volt nőve a lánc

 

Tapi a megpróbáltatások ellenére már az első perctől nagyon kedves, barátságos volt. Az elmúlt napokban a sebei is szépen gyógyulnak, így az állatszigeti séták ideje is egyre hosszabbra nyúlhat. Tapi szinte azonnal a gondozók kedvence lett: nyílt, játékos személyisége egy szerető környezetben pillanatok alatt megjelenik. Már csak egy gazdinak kell rátalálnia.

 

Hála a szakértő gondoskodásnak, Tapi szépen gyógyul
Hála a szakértő gondoskodásnak, Tapi szépen gyógyul

 

 

***

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány továbbra is szemléletváltást sürget a felelős állattartás területén! Napi szinten érkeznek az állatvédő szervezetekhez bejelentések nem megfelelően tartott állatokról, a szervezeteknek azonban nincs kapacitásuk egy ilyen súlyos országos szintű problémát kezelni, így csak a nagyon súlyos eseteket tudják ellátni. A Rex szerint az egyetlen kiút egy állami támogatással létrejövő, átfogó oktatóprogram kidolgozásában és az állampolgári összefogásban rejlik. Az állatvédő szervezetek támogatása mellett önkéntes munkával és lobby tevékenységgel is lehet támogatni a felelős állattartás ügyét.

 

További részletek: www.rex.hu

 

 

 

Forrás: rex.hu

Témába vág

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya
Plüssökből sosem elég! Arabella kutyus pedig azt is tudja, hogyan lophatja be magát bárkinek a szívébe. Hát nem édes?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Praktiker Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vége a nyárnak - így változik a kutyás strand nyitvatartása Fonyódon Hírek - Címlapon
Vége a nyárnak - így változik a kutyás strand nyitvatartása Fonyódon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban! Hírek - Címlapon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!