A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!

Fogadj örökbe a pályán!


2017. szeptember 06., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A chilei focicsapat kezdeményezéséből kiindulva a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata megvalósította a remek ötletet itthon: és ehhez nem kellett más, mint egy vállalkozó szellemű focicsapat, egy állatbarát városvezető és egy együttműködő menhely.



Újabb sikeres projektet köszönhetünk a hazai szurkolók összefogásának: úgy néz ki, sikerül megvalósítaniuk, hogy egy focicsapat gazdikereső kutyusokkal vonuljon be a pályára. Az ötletet Chile legsikeresebb focicsapata adta: az egész világot bejárták azok a felvételek, amin a Colo-Colo csapat tagjai gazdikereső kutyusokkal érkeztek a pályára.

 

A chilei Colo-Colo futballcsapat játékosai örökbefogadható kutyákkal vonultak pályára
A chilei Colo-Colo futballcsapat játékosai örökbefogadható kutyákkal vonultak pályára - ez adta a projekt ötletét

 

Itthon a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata a "Fogadj örökbe a pályán" projekt keretében népszerűsíti a focin keresztül az örökbefogadást. A kezdeményezés úttörője a Tiszafüredi VSE csapata lesz, így az amúgy is kiemelten állatbarát település újabb jó példát mutat nem csak a megyének de az egész országnak is, s mi nagyon bízunk benne, hogy ebből is lavina lesz!” - írják Facebook oldalukon.

 

A Szurkolók az állatkínzás ellen csapata azonban itt nem áll meg: továbbra is várják a csapatok jelentkezését a hasonló akciókra. A sportolók ilyen hozzájárulásával a gazdikereső kutyusokat már a meccsre érkező szurkolók is megismerhetik, de mellettük a médián keresztül egy egész ország láthatja őket - és talán a lelátókon, vagy épp a tévé előtt szurkoló kétlábúak közt találják meg álomgazdijukat.

 

A rendhagyó, mondhatni úttörő meccsre 2017.09.09-én 16:30-kor, Tiszafüreden kerül sor.

 

 

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Senki Kutyája: „Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc” Hírek - Címlapon
Senki Kutyája: „Nem csak a nyakába, a lábába is bele van nőve a lánc”
Piknikezés az őszi napsütésben - természetesen kutyával! Hírek - Címlapon
Piknikezés az őszi napsütésben - természetesen kutyával!