A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Piknikezés az őszi napsütésben - természetesen kutyával!

Első ízben kerül megrendezésre a Kutyás Családi Piknik Szombathely mellett


2017. szeptember 05., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kutyázás a langyos őszi napsütésben – nincs is ennél jobb program! Hát még ha vásári forgatag, finom falatok, kutya-barátok és látványos bemutatók kísérik a napot! A festői szépségű helyen rendezett Kutyás Családi Piknik részleteiről faggattuk a szervezőket.Izgalmas, mi több, látványos programok kísérik a Fekete István Állatvédő Egyesület Kutyás Családi Piknikét. A kora őszi kutyás rendezvény részleteiről az Egyesület elnökét, Csollányné Horváth Krisztinát kérdeztük:

 

- Első ízben kerül megrendezésre a Kutyás Családi Piknik - mi adta az ötletet?
- Az ötletet az adta, hogy van egy csoport facebookon, Fekete István-os kutyám van címmel. Oda azok csatlakoztak, akik tőlünk fogadtak örökbe kutyust vagy épp cicát (mert akadnak szép számmal ők is :) ). Ott felvetődött, hogy jó lenne egy csoport találkozó, de akkor már úgy gondoltuk csináljuk egy egész napos kutyás programokkal tarkított rendezvényt, főként hogy a környéken még nem volt ilyen jellegű kutyás esemény. Teljesen véletlenül ezek után Kunhegyesi Tibor babérkoszorús mesterkiképző megkeresett bennünket és felajánlotta a kutyaiskolája területét egy közös rendezvényre. Mivel egyesületünknek minden évben van egy saját kutyás rendezvénye,ami csak pár órás, így örömmel fogadtuk Kunhegyesi Tibi bácsi felajánlását és támogatását az egész napos programhoz.  

 

A kutyusok is nagyon élvezni fogják a napot: barátaikkal játszhatnak, de játékokat és izgalmas feladatokat is kipróbálhatnak
A kutyusok is nagyon élvezni fogják a napot: barátaikkal játszhatnak, de játékokat és izgalmas feladatokat is kipróbálhatnak
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

- Több mint egy családi nap - azon kívül, hogy mindenki jól érezze magát, ismerkedjünk és kikapcsolódjunk, milyen célt tűztetek ki magatok és a rendezvény elé?
- A legfontosabb, hogy mindenki, mind kutyás, mind nem kutyás jól érezze magát. Az egyesületünk munkáját, az állatvédelmet szeretnénk még szélesebb körben megismertetni az emberekkel, emellett persze az örökbefogadás népszerűsítése a célunk. Természetesen örömmel fogadjuk az új önkéntesek, tagok jelentkezését is.  A programjainkban és a kísérő programokban is főként olyanok vesznek részt, akik tőlünk fogadtak örökbe :) Természetesen a rendezvény ideje alatt örökbefogadásra is lesz lehetőség és az adományokat is örömmel fogadjuk.

 

 

- Kiknek is szól tulajdonképpen a “meghívás”? Csak Fekete Istvános gazdikat vártok?
- Nem. Természetesen mindenkit nagy örömmel fogadunk, ez alatt értjük a nem kutyásokat is. A rendezvényünk mottója is lehetne: „Kutyás piknik nem csak kutyásoknak! Ha nincs kutyád mi szívesen adunk kölcsön! :) „

 

Leila, az Egyesület gazdikereső vizslája is ott lesz a Pikniken - talán pont Rád vár?
Leila, az Egyesület gazdikereső vizslája is ott lesz a Pikniken - talán pont Rád vár?
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

 

- Milyen programokra számíthatnak az érdeklődők, kikkel találkozhatnak?
- Lesz dog dancing és terelő kutyás bemutató. Koncert, katasztrófavédelmi bemutató, Frédi bácsi bábszínháza. Lovaskocsikázás, fizioterápiás tanácsadás, állatorvos válaszol  (kutyaelsősegély), ember elsősegély, kutyával a természetben beszélgetés. Jön majd hivatásos vadász, aki hasznos tanácsokkal tudja ellátni a gazdikat: mire kell figyelni, ha az erdőben sétálunk a kutyánkkal. Természetesen a gyerekekre gondolva lesz nekik kézműves foglalkoztató, lufihajtogatás, csillámtetoválás, arcfestés, tombola (eddig sokan támogatták adományaikkal). Aki kutyával érkezik, nekik különböző akadály versenyek lesznek, na meg az elmaradhatatatlan szépségverseny. Persze nem feledkezünk el arról sem, hogy ez egy egész napos rendezvény, így büfé is rendelkezésünkre áll, emellett lesznek kézműves árusok is.  

 

- “Batyus bál” lesz? :) Mivel készüljenek a vendégek a piknikre?
- Nem haragszunk meg senkire, ha segít előteremteni az igazi piknikes hangulatot! :)  Mondjuk meglephetnek minket és persze magukat és négylábuinkat is finomságokkal a kiskosarukból. Takarót mi is viszünk ki, de természetesen mindenki hozzon magával, hátha olyan sokan leszünk, hogy nem is lesz elég.

 

- Mit kell tudni még az I. Kutyás Családi Piknikről?

- A pontos helyszíne a rendezvénynek Kutyás Univerzum területén lesz, Torony és Dozmat közötti részen. A Facebook eseményben  képet is adtunk meg a pontos helyszínhez és GPS koordinátákat is. Fontos, hogy a kutyával érkező vendégek ne felejtsék otthon kutyusuk érvényes oltásainak igazolásával ellátott oltási könyvét, valamint a pórázt – és ha a kutya természete indokolja, a szájkosarat. A Piknik részleteiről folyamatosan töltünk fel információkat a Facebook-eseményhez, valamint Facebook oldalunkra.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci” Íme a Világ Legcukibb Mentett Kutyája: Hobie, a félszemű „plüssmaci”
Több mint 8000 kutyát utasított maga mögé a tündéri keverék a Világ Legcukibb Mentett Kutyája 2023-as versenyén. Megjelenésének és inspiráló történetének köszönhetően ő lett az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Brimo partysátor Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban! Hírek - Címlapon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!
Szezonzáró kutyás bulit tartottak a pécsi strandon Hírek - Címlapon
Szezonzáró kutyás bulit tartottak a pécsi strandon