A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Piknikezés az őszi napsütésben - természetesen kutyával!

Első ízben kerül megrendezésre a Kutyás Családi Piknik Szombathely mellett


2017. szeptember 05., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Kutyázás a langyos őszi napsütésben – nincs is ennél jobb program! Hát még ha vásári forgatag, finom falatok, kutya-barátok és látványos bemutatók kísérik a napot! A festői szépségű helyen rendezett Kutyás Családi Piknik részleteiről faggattuk a szervezőket.Izgalmas, mi több, látványos programok kísérik a Fekete István Állatvédő Egyesület Kutyás Családi Piknikét. A kora őszi kutyás rendezvény részleteiről az Egyesület elnökét, Csollányné Horváth Krisztinát kérdeztük:

 

- Első ízben kerül megrendezésre a Kutyás Családi Piknik - mi adta az ötletet?
- Az ötletet az adta, hogy van egy csoport facebookon, Fekete István-os kutyám van címmel. Oda azok csatlakoztak, akik tőlünk fogadtak örökbe kutyust vagy épp cicát (mert akadnak szép számmal ők is :) ). Ott felvetődött, hogy jó lenne egy csoport találkozó, de akkor már úgy gondoltuk csináljuk egy egész napos kutyás programokkal tarkított rendezvényt, főként hogy a környéken még nem volt ilyen jellegű kutyás esemény. Teljesen véletlenül ezek után Kunhegyesi Tibor babérkoszorús mesterkiképző megkeresett bennünket és felajánlotta a kutyaiskolája területét egy közös rendezvényre. Mivel egyesületünknek minden évben van egy saját kutyás rendezvénye,ami csak pár órás, így örömmel fogadtuk Kunhegyesi Tibi bácsi felajánlását és támogatását az egész napos programhoz.  

 

A kutyusok is nagyon élvezni fogják a napot: barátaikkal játszhatnak, de játékokat és izgalmas feladatokat is kipróbálhatnak
A kutyusok is nagyon élvezni fogják a napot: barátaikkal játszhatnak, de játékokat és izgalmas feladatokat is kipróbálhatnak
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

- Több mint egy családi nap - azon kívül, hogy mindenki jól érezze magát, ismerkedjünk és kikapcsolódjunk, milyen célt tűztetek ki magatok és a rendezvény elé?
- A legfontosabb, hogy mindenki, mind kutyás, mind nem kutyás jól érezze magát. Az egyesületünk munkáját, az állatvédelmet szeretnénk még szélesebb körben megismertetni az emberekkel, emellett persze az örökbefogadás népszerűsítése a célunk. Természetesen örömmel fogadjuk az új önkéntesek, tagok jelentkezését is.  A programjainkban és a kísérő programokban is főként olyanok vesznek részt, akik tőlünk fogadtak örökbe :) Természetesen a rendezvény ideje alatt örökbefogadásra is lesz lehetőség és az adományokat is örömmel fogadjuk.

 

 

- Kiknek is szól tulajdonképpen a “meghívás”? Csak Fekete Istvános gazdikat vártok?
- Nem. Természetesen mindenkit nagy örömmel fogadunk, ez alatt értjük a nem kutyásokat is. A rendezvényünk mottója is lehetne: „Kutyás piknik nem csak kutyásoknak! Ha nincs kutyád mi szívesen adunk kölcsön! :) „

 

Leila, az Egyesület gazdikereső vizslája is ott lesz a Pikniken - talán pont Rád vár?
Leila, az Egyesület gazdikereső vizslája is ott lesz a Pikniken - talán pont Rád vár?
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

 

- Milyen programokra számíthatnak az érdeklődők, kikkel találkozhatnak?
- Lesz dog dancing és terelő kutyás bemutató. Koncert, katasztrófavédelmi bemutató, Frédi bácsi bábszínháza. Lovaskocsikázás, fizioterápiás tanácsadás, állatorvos válaszol  (kutyaelsősegély), ember elsősegély, kutyával a természetben beszélgetés. Jön majd hivatásos vadász, aki hasznos tanácsokkal tudja ellátni a gazdikat: mire kell figyelni, ha az erdőben sétálunk a kutyánkkal. Természetesen a gyerekekre gondolva lesz nekik kézműves foglalkoztató, lufihajtogatás, csillámtetoválás, arcfestés, tombola (eddig sokan támogatták adományaikkal). Aki kutyával érkezik, nekik különböző akadály versenyek lesznek, na meg az elmaradhatatatlan szépségverseny. Persze nem feledkezünk el arról sem, hogy ez egy egész napos rendezvény, így büfé is rendelkezésünkre áll, emellett lesznek kézműves árusok is.  

 

- “Batyus bál” lesz? :) Mivel készüljenek a vendégek a piknikre?
- Nem haragszunk meg senkire, ha segít előteremteni az igazi piknikes hangulatot! :)  Mondjuk meglephetnek minket és persze magukat és négylábuinkat is finomságokkal a kiskosarukból. Takarót mi is viszünk ki, de természetesen mindenki hozzon magával, hátha olyan sokan leszünk, hogy nem is lesz elég.

 

- Mit kell tudni még az I. Kutyás Családi Piknikről?

- A pontos helyszíne a rendezvénynek Kutyás Univerzum területén lesz, Torony és Dozmat közötti részen. A Facebook eseményben  képet is adtunk meg a pontos helyszínhez és GPS koordinátákat is. Fontos, hogy a kutyával érkező vendégek ne felejtsék otthon kutyusuk érvényes oltásainak igazolásával ellátott oltási könyvét, valamint a pórázt – és ha a kutya természete indokolja, a szájkosarat. A Piknik részleteiről folyamatosan töltünk fel információkat a Facebook-eseményhez, valamint Facebook oldalunkra.

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu

Témába vág

A négylábú barátok még otthonosabbá teszik az otthont A négylábú barátok még otthonosabbá teszik az otthont
A magyarok 70 százalékának van kutyája vagy macskája, és ez nem véletlen: a lakosság 77 százaléka szerint otthonosabb az a ház vagy lakás, amelyben élnek négylábúak is, és közel ugyanennyien gondolják úgy, hogy a kutyák és a macskák családtagok – derül ki a CIB Bank legújabb reprezentatív kutatásából*. A bank idén 40 éves, az elmúlt négy évtizedben rengeteg családnak segített az otthonteremtésben, ezúttal pedig 40 háziállatnak szeretne segíteni új otthonra lelni.

Kezdődik a kennel köhögés szezonja! Mit érdemes tudni róla? Kezdődik a kennel köhögés szezonja! Mit érdemes tudni róla?
Bizonyára minden kutyásnak ismerős a kennel köhögés fogalma. Azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, hogyan lehet megelőzni és mi a teendő, ha már kutyusunk elkapta.

Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap Kóbor kutyák a templomban: misén keres gazdát nekik az állatbarát pap
Ki-be járnak a kóbor kutyák egy brazíliai templomba, nem csak a misék ideje alatt, hanem amikor csak kedvük szottyan. Ezt azonban senki sem bánja, sőt! Joao atya már többüknek szerzett szerető gazdát!

Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe Motorja után kötötte kutyáját egy férfi - a bűncselekmény négylábú áldozatát egy rendőr fogadta örökbe
Eljárás indult egy férfi ellen, aki motorja után kötötte kutyáját, majd mikor az elesett, tovább vonszolta. Szerencsére a kutyához időben érkezett segítség.

Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve
Rajzolt képkockákon elevenedik meg, milyen is az, amikor a menhelyről végre hazaviszed az árva négylábút, aki ettől kezdve szerető családban élhet.

Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen Kutyajó nap volt hétvégén Szombathelyen
A csöpörgő eső ellenére is sok érdeklődő látogatott el az első Kutyajó nap Szombathelyen nevezetű rendezvényre. Előadások, bemutatók és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket a felelős állattartás jegyében.

Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen Kutyajó nap vár a vasi megyeszékhelyen
Az állatok világnapja alkalmából, a felelős állattartás jegyében kerül megrendezésre a Kutyajó nap Szombathelyen. Az egész napos rendezvényen bemutatók, előadások, kerekasztal beszélgetés, de még kutya-gazdi fotózás is várja az érdeklődőket.

Ne menj el mellettük: lásd meg a fekete kutyát is! Ne menj el mellettük: lásd meg a fekete kutyát is!
A fekete kutyák is gyönyörűek! És nem kevésbé vágynak a szeretetre, egy gondoskodó gazdira és egy meleg otthonra, mint fehér, barna, vagy épp tarka társaik. Mégis, ha az örökbefogadási esélyekről van szó, a fekete bundájú állatok helyzete elszomorító.

A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól! A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól!
Hűvősebb napokon kedvenceink is megfázhatnak, a kennelköhögés pedig különösen megterhelheti a fiatal ebek, főleg a kölykök szervezetét. Mire figyeljünk, és hogyan segítsük gyógyulásukat?

Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját! Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!
2019. október 5-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az Állatok Világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az év legfontosabb rendezvényéről nem hiányozhatnak a sztárok sem, akik ezzel az akcióval hívják fel mindenki figyelmét az ember és állat kapcsolatának erősítésére.

Kiemelt híreink

18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya? 18.000 éves kutyafélét vizsgálnak a tudósok: lehet, hogy ő a legidősebb kutya?
Jégbe fagyott, mumifikálódott négylábút vizsgálnak a kutatók: még nem tudni, kutya, vagy farkas lehet-e.

Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára Veszélyben a törpetacskók: Jól mutat Instagramon, aztán mehet az utcára
“Jól néz ki Instán” és “Vonzza a lájkokat és követőket”. Tényleg ez az elsődleges szempont kutya-választásnál?

Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot Végleg bezárhatják a kegyetlen állatkísérleteket végző hamburgi kutatólaboratóriumot
Végleg bezáratják azt a laboratóriumot, ahol nem csak állatkísérletek folytak, de a dolgozók brutális kegyetlenséggel bántak a kísérleti alanyokkal. A reménykeltő hírt azonban beárnyékolják...

Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele Rossz hatással van kutyánkra, ha kiabálunk vele
Ezt a mondatot a legtöbb gazdi felvont szemöldökkel fogadhatja: alapvető, hogy nem üvöltözünk kedvenceinkkel. De legyünk őszintén: tényleg nem volt még egy-két alkalom, amikor kutyánk...

Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől Dél-Koreáig utazott egy brit nő, hogy megmentsen egy mozgássérült kutyát a húspiac elől
Az emberek világa a végleteké - nagyszerűen bizonyítja ezt Jindol története. A kutya megismerhette az emberi gonoszság legjavát, ugyanakkor az önzetlen szeretet és békés otthon fogalmát...

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben? Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?
Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?

10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel 10 érv, hogy a gyereked kutya mellett nőjön fel
A gyerekek odavannak a kutyákért – jó okkal! Kedves, bújós és barátságos négylábú társaink jelenléte jótékony hatással bír a gyermek fizikai, pszichológiai és szociális fejlődésére...

Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged? Miért olyan boldog a kutyád, ha meglát téged?
Természetesen minden kutya nagyon boldog, ha viszontláthatja gazdáját néhány magányos óra után. Lehet nem is sejtjük, mennyi mindent megtudhatnak a megérkezésünk utáni pillanatokban arról...

Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám? Tüsszög, szipog, köhög... Náthás a kutyám?
A hideg, nyirkos idő beálltával – hozzánk hasonlóan – kutyáinknál is kialakulhat a nátha. Súlyosabb légzőszervi betegségeknek is elejét vehetjük, ha időben odafigyelünk a tünetekre...

A négylábú barátok még otthonosabbá teszik az otthont A négylábú barátok még otthonosabbá teszik az otthont
A magyarok 70 százalékának van kutyája vagy macskája, és ez nem véletlen: a lakosság 77 százaléka szerint otthonosabb az a ház vagy lakás, amelyben élnek négylábúak is, és közel ugyanennyien...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta MTI Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban! Hírek - Címlapon
Gazdikereső kutyák a focipályán - igen, hazánkban!
Szezonzáró kutyás bulit tartottak a pécsi strandon Hírek - Címlapon
Szezonzáró kutyás bulit tartottak a pécsi strandon