A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végre itt a Kutyaparkoló!

2015. szeptember 22., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Igényes és kompakt kutyaparkoltató megoldást fejlesztett az innovációra nyitott és a felelős kutyatartás iránt elkötelezett kiskereskedelmi egységeknek a kutyaparkolo.hu /Future Planner Development Kft./



Kutyaparkoló box és stég

 

  • Az új magyar fejlesztés eredményeként nem kell otthon és főleg nem kell a kocsiban hagyni többé a család kedvencét.
  • A Kutyaparkolónak köszönhetően mostantól biztonságosan, professzionális körülmények között hagyhatják kedvenceiket a felelős tulajdonosok.
  • A kutyaparkolók olyan, speciálisan a kutyák "parkoltatására" kialakított kennelek, melyek további biztonsági, egészségügyi és kényelmi szolgáltatást is magukba foglalnak.
  • A kutyaparkolóval olyan hozzáadott értékű szolgáltatást nyújthatnak a kutyabarát bevásárlóközpontok, üzletek és vendéglátóipari egységek, mellyel tovább növelhetik vásárlóik elégedettségét.

 

Az utóbbi években rendre nagy port kavartak a leparkolt autóban hagyott házi kedvencek szenvedéseiről szóló hírek. Napjaink szélsőséges időjárása miatt már rövid idő alatt is végzetes lehet egy kutyának, ha a felforrósodott utastérben magára marad, s bár nagy a négylábúak tűrőképessége, attól, hogy nem pusztulnak bele, még komoly személyiségzavarokat okozhat náluk a hőguta, emiatt pedig igen veszélyessé válhatnak.

 

Kutyaparkoló box és stég

 

Mindeddig a városi környezetben sem állt rendelkezésre olyan megoldás a kutyás társadalom számára, mely lehetőséget adott volna vásárlási tevékenységük alatt állataik biztonságos és alapvető igényeket kielégítő elhelyezésére, hiszen gyakorlatilag csak az állat kikötésére lenne lehetőség a boltok és üzletek előtt. Kisméretű kutyák esetében azonban gyakori a lopás, nagytestű kutyák esetében pedig a bántalmazás, továbbá a veszélyeztetés lehetősége is felmerül a járókelőkre vonatkozóan. Ráadásul, néhány kivételtől eltekintve, tilos kutyákat közterületen kikötni vagy szabadon engedni, a közterület-felügyelet komoly összeggel bünteti a szabálysértést. Az a gazda, aki nem figyel kellőképpen kedvencére, az állatkínzás bűncselekményét követheti el, amelyért akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Erre az égető problémára talált megoldást a kutyaparkolo.hu /Future Planner Development Kft./: a hazai startup által kifejlesztett Kutyaparkoló professzionális választ ad a közterületi kutyaparkoltatás kérdésére. A szolgáltatás – melynek fejlesztésében részt vett a felelős kutyatartást népszerűsítő EB OVO Egyesület, a www.kutyabarathelyek.hu, valamint a kenneleket, kutyaházakat és kiegészítőket gyártó SINB Kft. is – a kutyás közösséggel közösen került kialakításra, biztosítva a hosszú távú fenntarthatóságot.

 

A kutyaparkoló ötletét a tervező szerint az IKEA áruházlánc három évvel ezelőtti, németországi megoldása ihlette. Akkor a bútorgyár a kölni áruháza előtt rendszeresített raklapokból és műfűből készült kutyaparkolót. Az ötletet kitörő örömmel fogadták, de az idők során kiderült, sok gyermekbetegséggel küzd. A műfű ugyanis nehezen tartható tisztán, ráadásul a kutyák nincsenek elzárva, ezért a bolt előtti kikötésben rejlő veszélyek ugyanúgy érvényesek maradtak.

 

Kutyaparkoló box

 

A kutyaparkolo.hu megoldása lényegesen többet nyújt, mint a svéd vállalat kezdetleges kutyaparkolója, hiszen a speciálisan kialakított, zárt kennelek telepítését és tisztítását vevőcsalogató szolgáltatáscsomagba rendezte. Az akár nagytestű kutyák befogadására is alkalmas kennelek, valamint az igazán óriási ebeknek tervezett „szigetek” kutyabarát anyagból készülnek, megóvják a kutyákat csapadéktól vagy a tűző naptól, és biztonságban tartják őket az esetleges tolvajoktól vagy állatkínzóktól. A parányi élősködők miatt sem kell aggódni, hiszen a kennelek ultrahangos kullancs- és bolhariasztóval is fel vannak szerelve és természetesen nem hiányozhat belőlük az itatótálka sem.

 

Kutyaparkoló stég

 

A magyar vállalat ötlete iránt komoly érdeklődés mutatkozik a nagy élelmiszerláncoknál, jelenleg több bolthálózattal is folynak a tárgyalások. Nagy kérdés, hogy ki lesz az első olyan felelős hálózat vagy multi lánc, aki bevezeti a kutyaparkolót és tényleg átfogó megoldást kínál a kutyás társadalom kiemelkedő problémájára!

 

Mivel a tervezők számára fontos, hogy a kutyás társadalommal még nagyobb összhangban fejlesszék a kutyaparkolót, a nagyközönség szeptember 27-én, az EB OVO Kutyás Pikniken nem csak megcsodálhatja a kutyaparkolót, de ötleteivel, javaslataival hozzájárulhat, hogy a négylábúak még jobban érezhessék magukat, míg tulajdonosuk a bevásárlást intézi.

 


Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! Ha esetleg mégsem tudtok eljönni a Piknikre, küldjétek el nekünk írásban ide kattintva


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő A Nagy Találkozás - Hosszú kihagyás után újra tacskóktól volt hangos Gödöllő
Óriási számú tacskó-gazdit, és állatbarát érdeklődőt vonzott a VII. Hivatalos Tacskó Találkozó a hétvégén Gödöllőre.

5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez 5 jel, hogy a kutyád néha még szeretteidnél is közelebb áll a szívedhez
Társasága megnyugtat, felvidít és szebbé varázsolja életünket. Különleges kapcsolat fűz össze minket, mely lélektől-lélekig ér, és gyakran szorosabb, mint amit az emberek irányában érzünk.

Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje Felejthetetlen élmény a kutyusoknak és gazdáiknak: így telt az Allee jótékony hétvégéje
2021. június 12-13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké volt a főszerep az Allee melletti Kőrösy sétányon: szombaton a legstílusosabb két- és négylábúakból álló vegyes párosok kerültek reflektorfénybe, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehettek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hirdetési akció a kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Hirdetési akció a kutyabarathelyek.hu-n!
Táncos kutyák - Ilyen volt az I. Holdfény Dog Dancing Kupa Hírek - Címlapon
Táncos kutyák - Ilyen volt az I. Holdfény Dog Dancing Kupa